Награди "Грами": Какво да очаквате в началото на 2021 г.?

Бионсе стана вторият най-номиниран артист на всички времена
26 ное 2020 19:16, Дарена Найденова
10
Награди "Грами": Какво да очаквате в началото на 2021 г.?
Снимка: БГНЕС

Фенове на музиката, вече може да започнете обратното броене до церемонията по раздаване на наградите "Грами".

В сряда, 24 ноември, бяха обявени номинациите за най-престижната музикална статуетка. Имената на изпълнителите бяха съобщени от президента на Музикалната академия Харви Мейсън, който получи малко помощ от Дуа Липа, Гейл Кинг, Мики Гюйтън и Шарън Озбърн. С общо 84 категории, ще има доста златни микрофончета, които ще трябва да се раздадат през януари.
 
Бионсе е начело на номинациите, попадайки в цели 9 категории, следвана от Тейлър Суифт, Дуа Липа и Роди Рич, които ще се борят за шест статуетки. Megan thee Stallion, Джъстин Бийбър, DaBaby и Били Айлиш са с четири номинации. За най-важната награда – „Албум на годината“, ще се борят Тейлър Суифт, Дуа Липа, Пост Малоун, Джейн Айко, Coldplay, Black Pumas, Джейкъм Колиър и HAIM.
 
63-ата церемония „Грами“ ще предостави възможност на няколко артисти да запишат името си в историята. Сред тях са BTS, Хари Стайлс, Били Айлиш и Megan thee Stallion. И докато всички стискаме палци за различни изпълнители, може да се съгласим за едно: през 2020 година музиката беше едно от малкото неща, които ни повдигаха настроението.

Ето за кои исторически моменти трябва да внимавате на 30 януари
 
Бионсе
 
Бионсе не само се превърна в най-номинирана изпълнителка в историята на наградите „Грами“ (общо 79), но се и изравни със сър Пол Маккартни и стана вторият най-номиниран артист на всички времена. Кой е първият? Съпругът ѝ Джей Зи, който тази година попадна в три категории. Той, заедно с Куинси Джоунс, имат по 80 номинации.
 
Освен това, кралицата на музиката преди това беше изравнена с Барбра Стрейзънд за най-много номинации за запис на годината при жените, но сега вече титлата е само за нея. Бионсе е и едва вторият артист в историята, който успява да влезе в категорията „Запис на годината“ за една година. Първият е Фарел Уилямс, който сътворява история през 2014 година. Тогава той попадна в категорията като част от парчето „Get Lucky“ и като част от песента „Blured Lines“.
 
Като цяло Бионсе може да си тръгне от „Грами“ 2021 година като най-награждаваният артист в историята на наградите. За да се случи това, тя трябва да спечели четири от деветте си номинации. Ако спечели 8 пък, ще успее да подобри рекорда за най-много „Грами“ спечелени в една вечер.
 
BTS
 
Песента „Dynamite“ е номинирана за най-добро поп дуо/групово изпълнение и, ако BTS се изкачат на върха, те ще бъдат първият K-pop артист, който някога е печелил основна категория на грамите. Групата вече влезе в историята през 2019 година, превръщайки се в първия по рода си K-pop изпълнител, който получава награда „Грами“. Същата година те стават и първият K-pop представител, номиниран за най-добър запис.
 
Още за наградите Грами 2021 четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леля Бионсе взеха да я забравят затова я номинираха
6
0
 
0
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Ти изобщо знаеш ли какво точно са искали да постигнат илюминатите? Вземи прочети и тогава пиши
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галена да земе или Галина или Галеново фасовъчната лаборатория...
4
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
ПРЕКРАСНЕН СТИХ!БРАВО, ОТ МЕН ПЛЮС. ТИ СИ РОДЕН ПОЕТ.
3
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 3 години
Повечето музиканти и артисти са слуги на Илюминатите. Използват ги заразвращаване на младежта и пропаганда.
2
1
 
6
 
! Отговори
Ццц... преди 3 години
Бионсе не издаде абсолютна никаква музика за последната 1 година. Но понеже издаде песен за BLM и веднага я номинираха.Грамите са норматив затова какво е политкоректна, а не добра музика.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това отдавна не е интересно изтърка се вече и подобни "престижни музикални награди"