Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Едва ли е по силно от корона вируса?
126
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов- БЕЗРАБОТИЦА В БГ ЗА 2020Г - 6.7%, ИНФЛАЦИЯ 1.3%, ТОВА ЛИ Е ЗА ЗАТВОРА! А КО ША РЕЧЕШ Е ТЕ ЗА ТОВА- 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ- ДРУГАРЯТ ГЕЧЕВ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- ДА Е ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА- ДНЕС ТОЙ ГОВОРИ ЧЕ БГ Е РАЗБИТА- А ПРИ НЕГО- МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ- В ДЛ- 1.8 ДЛ ИНФЛАЦИЯ НАД 2500% 1 ДЛ- 2965ЛВ- СПРАВКА В НСИ, БНБ И УИКИПЕДИЯ- ИСКАМЕ ДОКЛАДИ НА ОЛАФ, ПРОКУРАТУРА И ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА, АКО НЯМА СИ КЛЕВЕТНИК КАТО ЧЕРВЕНИТЕ К Р А Д Ц И И Р Е З И Д Е Н Т А.
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЩо?Какво е направил тиквата?Ама дай доказателства, не социалистически простотии.
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПитай корнелия как ставаше...
123
4
 
11
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Стига глупости другарю!Виждаме го най-щастливият етност колко е продуктивен!Ходи и ти снасяй и нарои челяд без бъдеще, за която нямаш пари, така че да отгледаш като хора. И мислиш като човек, който прави не деца, а болногледачи и прислугаТе така едно време са правили много дЯца с цел да има кой да работи на полето и това им е било "щастието". Пак през стомаха е минавало!И кои БГ пенсионери освен реститутите имат по 60 лева за местни круизи
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То понеже богатите са най-щастливи :)))
121
7
 
19
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Много ви е замъглено съзнанието г-не. Най- голямото богатство са децата. 7 деца= необятно богатство. 7 съдби израстват и те правят щастлив. Парите са хартийки. Всеки срещу 60лв. може да се качи на кораб и да се наплюска в Поморие или другаде. Това да се снимаш във фейса не те прави щастлив.
120
7
 
15
 
! Отговори
Малко слонче преди 3 години
Малката коала пак пикае срещу вятъра.
119
6
 
11
 
! Отговори
Русе преди 3 години
Сега Америка ще увеличи данъците заради въоръжение. Това е реакцията след макета на голяма ракета. Всичко е договорки между вождовете, да се граби от простолюдието.
118
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоууу автора! Джо Байдън няма да положи никаква клетва защото ще бъде арестуван заедно с неговите съучастници. Не говорете предварително защото нещата не стоят така както си мислите.
117
3
 
11
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Дипломат си казваш - добре. Аз пък съм космонавт!
116
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се обединят двете кореи каква супер държава става с топ цивилни технологии плюс ядрени оръжия и технологии... Щото няма гаранция, че ако падне режима на Ким и южняците ще ликвидират потенциала на севера. Така, че в юга е ключа към проблема.
115
6
 
6
 
! Отговори
Свидетел преди 3 години
Показал е тънкоцевно голо оръжийце 3! Малкото Кимче.
114
7
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 3 години
И мен ме напира смях като видях втората снимка!Огромни вибратори за задния.. двор на чичо Сам.:):):)
113
9
 
15
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Един от най великите !!! Да е жив и здрав маршала !!! Поздравления от българските патриоти !!!!
112
7
 
6
 
! Отговори
Символично преди 3 години
От Ким - Гигантски вибратори за САЩ. Най-мощните!:):)Е не ги ли кефи?
111
1
 
7
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Аз пък рекох, че се е появил без *** !
110
3
 
3
 
! Отговори
коджак преди 3 години
До Отечествен Фронт Чичка, по тая изкривена логика и в Швейцария има много бедни. Щото имат доход по-малък от 5000 франка.
109
14
 
13
 
! Отговори
До Отечестевен Фронт преди 3 години
Дипломат съм, имам първа ръка информация за законодателството на СК Затова знам за това как стои социалната им система, надявам се това отговаря на върпоса тиТази държава е много зле и не може да я даваш за пример, освен ако не си облъчан от кафяви източници на информация, съжалявам, ако нещо от това, което ти казвам не пасва на мирогледа ти
108
17
 
13
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До И да допълня Във твоят загниващ капитализъм има 50 милиона бездомници и още 20 милиона работещи бедни дето нямат дом и спят по колите си .Отвори интернет и ще видиш във кои държави има най много бездомници и бедни работещи като на първо място са твоите идоли от САЩ .