Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
8
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Освен това АБЕ ТОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРЕЯЖДАНЕ ЗАЩОТО ИМА КАКВО ДА ЯДЕ .а ТИ ТУК СЕ ИНТЕРЕСУВАШ КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ ВЪВ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И СИ ПОСТОЯННО НА КРЕДИТ ИНАЧЕ ЩЕ ПУКНЕШ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ .ЗА абортите я ми кажи от къде получаваш информация като СК Е ЗАТВОРЕНА ДЪРЖАВА И ТАКИВА СМАХНАТИ КАТО ТЕБ НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДО ТЕРИТОРИЯТА С .ИЛИ ГИ ЧЕТЕШ ТЕЗИ РАБОТИ ОТ ЖЪЛТОПАВЕТНИ МЕДИИ ,ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ГИ ЗНАЕШ ТЕЗИ РАБОТИ ОТ ИЗВОРА .
106
11
 
15
 
! Отговори
И да допълня преди 3 години
Те и в 3-я свят раждат по 7+ деца! Голям измерител на просперитета! Няма що!А в загниващия капитализъм има страни, чиито пенсионери често се пенсионират като милионери и после обикалят цял свят на пет звездни круизи снимайки със скъпоструващата си снимачна техника или флагман телефони за по 3 к докато разни болшевики от 100 години насам им плюят режимите и държавите как видиш ли били все пред разпад, който ще помогнат с мощните ракети на дебелодългопишковите си диктатори докато ядат вкусна квас
105
7
 
14
 
! Отговори
Освен това преди 3 години
Просперитет не се измерва само с безумното раздуване на народонаслението чрез забрана на абортите и ток, мини и стрелба по границите, само за да може жалкото същестуване на тази биомаса да се ползва за военни и селскостопански цели, които да обслужват грандоманията на самозабралия се вожд, който се интересува единствено от преяждане, бели наркотици и секс с многохилядния си харем. Факти, другари, факти!
104
12
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До До Отечествения фрон Ти знаеш ли от какво беше причинена кризата във СК та бръщолевиш глупости .Явно не знаеш за големите наводнения и след това сушата която причини много неволи на СК . И тези щети ги отсраниха за има няма 5 години . и като си толкова умен да ми кажеш защо хората от Мизия още не са обещетени от наводненията през 2014 година и живеят още по фургоните .Това са вече цели 7 години на глад и мизерия във тези населени места дето ги покосиха наводненията тогава .
103
8
 
17
 
! Отговори
До Отечествения фрон преди 3 години
Абортите в СК са забранени от 2000-та след като геният Ким II великолепни решава, че така народонаселението ще се увеличи по-бързо след жестокия глад от 90-те, независимо какво желаят жените и дали раждането ще им носи лош спомен от едно изнасилване.Освен това се стреля по границата, има мини и пускат тук по телените оградиХоди да живееш там като смяташ, че е толкова просперираща и народонаселението се рои просто така.
102
5
 
15
 
! Отговори
Кака Кyри преди 3 години
Тия ракети ли ще ядат?!Тук спориме дали се яде асфалт, а там харчат пари за ракети, вместо да ги дадат на тяхното БКП да ги яде!Не ги е срам!
101
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО ДРУГАРИ- КУЧЕТА ЯДЕТЕ, В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ ДО ЖИВОТ , ДО ТРЕТО КОЛЯНО, АКО ТРЪГНЕШ ДА ПРЕМИНАВАШ ОНАЯ ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ, КУЧЕТА, КОТКИ, ПРИЛЕПИ, СКАКАЛЦИ И ВСИЧКО ЩО МЪРДА ИЗЯДОХТЕ, АМА НАЙ МОЩНИТЕ ОРЪЖИЯ ИМАТЕ- БРАВО СМАЯХТЕ СВЕТА.
100
9
 
7
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Всички диктатори се въоръжават, на първо време да плашат вътрешните си врагове! Маладец!
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Хитлер е показвал за времето си страхотни ракети, танкове и др. машинарии.
98
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо някой трябва да прави луди кого ли не?Само в комунистическите тикви това е чудесно.Стана вече 120 кила.Няма ли да ограничи малко яденето?
97
19
 
25
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Ами умно си е момчето ,защото на 37-38 години прави на луди американците и им показва къде им е мястото във света .Така трябва да постъпва всеки един държавник милеещ за народа и държавата си .
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата с България е, че корееца е следвал в Швейцария, нашия в ...!Но повечето тараби не разбират разликата!
95
10
 
27
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Абе верно си за психиатър ,я отвори интернет и виж колко милиона по население са СК и да видиш как ги избива Ким Чен УН ,ТАКА ГИ ИЗБИВА ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА населението се множи със стотици хиляди .А тук демократите и глобалистите и либералите без да ни избиват ни намалиха наполовина от 30 години насам .
94
0
 
17
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Смеете се обаче всички водещи държави увеличават бюджета си в тази насока.Забравихме за световните войни. Или по скоро нашите баби и дядовци и техните родители не са измежду живите, а те спомням какво донесоха те.Сега се смеем, но утре може пак да плачем... :)
93
6
 
12
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Абе ти със такава сигурност си го написал това нещо ,като че ли си работил за ЦРУ .Или пък си работил под прикритие във СК .Мака че според мен само луд може да напише тези глупости и човек със болна фантазия .Затова припкай бързо при психиатъра за да те прегледа защото си във начален стадии на шизофрения .
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... ракетоносители с твърди ракети"WTF?!Да не би случайно да сте имали предвид ракетни двигатели с твърдо гориво?В СК случай сигурно е ***.
91
9
 
12
 
! Отговори
Ветропоказателите преди 3 години
Ким ако издумка америката и американизираните тролчета веднага ще се врътнат.
90
7
 
16
 
! Отговори
Тук преди 3 години
някакви специалисти пишат, че това на снимките било бутафория, и че САЩ можели ако искат за малко време да ги направели на какво ли не...Да да, ама не! Американските специалисти, които сигурно разбират малко повече от вас знаят, че това е неприятната за тях реалност. Иначе досега да са им внесли демокрация. Ама от Пентагона сигурно много добре знаят, че м/у Сърбия, Ирак и СК има малка разлика!!!
89
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нас какво ни интересува какво казал някой си на другия край на света ?
88
12
 
19
 
! Отговори
Информатор преди 3 години
От секретен източник разбрахме , че Ким чен ун поръчал на Корнелия Нинова и на адвокат *** да му пратят 100 бали със слама за гориво на новото оръжие. Крум Зарков щял да ескортира пратката със слама до Сев. Корея , заедно с пожелания от Целото БСП ! Така се изнася революция !