Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
До браво на КНДРтова е държава казарма .практически целия народ от раждане до гроб е в армията -всичко това е по руски образец п.Руснаците и досега се радват като деца да се кичат с ордени и медали и да носят стари униформи .
186
0
 
1
 
! Отговори
Жени преди 3 години
Няма маски, няма дистанция, няма вирус? Е как така?
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е страшен Ким, че и коронавирусът не смее да влезе в Сев. Корея даже. Медицината му го разстрелва още във въздуха.
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 金 &#2 И коли правят и самолети и компютри и телевизори и рактори , танкове и ракети ,техната мама !
183
1
 
3
 
! Отговори
Хе хе преди 3 години
До 金 &#2 А България ,за съжаление ,най измиращата страна в света . Виж си дережето ,дрОгарю световен шампион по смъртност .
182
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тоя разби жужето бе! Уж ракетите на Жужето бяха най-страшните на света, а сега се оказва, че не са!Всички *** са в траур!Жужи на кого ни оставяш?
181
2
 
7
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Да си я навре там(той си знае) къде и да остави другите на мира!
180
2
 
11
 
! Отговори
Rrrr преди 3 години
Вчера си подадох документите за зелена карта в посолството на Северна Корея чакам отговор.надявам се да ме одобрят,добър комунист съм.
179
9
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Бисмарк е казал: Най-добрата политика е честната политика. САЩ искаха Северна Корея да спре ядрената си програма. Ким Чен Ун се съгласи, разрушиха ядрени инсталации. Какво получиха в замяна: Нищо. Искаха от САЩ да премахнат санкциите, но Тръмп каза: Не. И това е резултата: Ким Чен Ун продължава да счита САЩ за на-големият враг на Северна Корея.А знаете ли кой беше казал: "Никоя държава не може да бъде независима ако не притежава ядрено оръжие"? Не Ким Чен Ун, казал го е генерал Де Гол.
178
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично за комунистическата пропаганда - няма спецификации, няма мощност на ракетата, няма килотонове на бойната глава, няма нищо. Просто едно "Най-мощното оръжие на земята" и това е. Въздух под налягане...
177
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им вярвайте на тия хайвани. Бойна глава се прави лесно, но двигателят за нея /ракетата/ е съвсем друга бира. Досега Северна Корея няма ракета, минала повече от 250 км. Повечето падат още в началото. Нямат технологиии, нямат мозъци /учени/, нямат пари, нямат компютри, нямат нищо. Повечето /да не кажа всички/ супероръжия на Северна Корея са просто едни макети. Единственото возило, което се призвежда в Северна Корея са едни боклучави велосипеди, дето за нищо не стават.
176
2
 
9
 
! Отговори
Сесерем преди 3 години
Болничните мозъци да си бият шута към Северна Корея и да ни оставят да продължим с демокрацията.
175
8
 
3
 
! Отговори
браво на КНДР преди 3 години
Не може тая държава с Армия да е бедна.Пропаганда е на кравите,спец са по това
174
3
 
9
 
! Отговори
Психоун преди 3 години
Комунизма не прощава на нито една страна.
173
4
 
3
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Там корона що няма???
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аленМакедонците са превзели София още в началото на 20-ти век,няма какво да я нападат...
171
3
 
11
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Къде е посолството на С. Корея да отида да клекна на опашката за Визи? Казаха че са в Карлуково, не знам, кажете!
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая може и да го премахнат този психопат.Въпрос на време ...
169
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кимчо що не си вземе за главнокомандващ наш ***? На един акъл са и много ше си допаднат!
168
7
 
14
 
! Отговори
金 &#2 преди 3 години
Как пък един път няма да излезе Ким-чо, и да каже, че произвели телевизор да речем... А относно състоянието на България, вижте си коментарите, как се възхищавате на най-злокобната страна в света... Заслужавате си битието...