Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен

Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран
203
Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж простреля жена на 55 години в един от влаковете и се самоуби. Тя продължава да е в крайно тежко състояние и пряка опасност за живота.

Още по темата

Двамата нямат роднинска връзка помежду си, а са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 141Казах ти да си отидеш в родината, тоест Анадола, мейби тогава ще се кротнеш ***, турските мъже ще те оправят за нула време :)) Требва ли да разбирам от оръжия за да съм мъж ? :))) Продължавай с нападките, денят ми е свободен и се забавлявам в Днес :)
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Швейцар-БулгарСкъпи сънароднико, нека Ви осведомя, че терминът "проектил" в българския език означава всяко твърдо тяло, изхвърляно от някакъв вид оръжие. Независимо от размерите на тялото.Да повторя - това е термин в науката и употребата му от цитираното лице е напълно смислена. В обратното са убедени единствено ментално увредени изк ук али пенсионери с мания за интелектуално величие! Честито, артилерист-езиковед-пенсионерино ;)
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #123Жените търсят лоши момчета, по-малко скучни били, а те лесно се отекчават и те така.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 139Елементарен си отвсякъде и си същия *** като тоя от статията. Просто си далеч от оръжията, но то всеки *** намира начин да се показва с неговите си методи.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на хората е, че страдат от болно его. Единия стрелял в метрото, другия "изритвал" и "гледал как се срутва психически", третия поставял на мястото. Свиркайте си, бе хора. Кажете не на комплексите и без това на никого не му пука за вас. Чакате някой да ви обича истински? Наивници! Хората не правим така. Осъзнайте се.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138Имам талант, това че психически се срива значи че й пука за мен :)) Нали се сещаш, че не можеш насила да накараш никой да те обича или харесва :) Това за "изритването" е израз, не съм ги изритвал в буквалния смисъл :) Айде успокой се малко моме, стига ме напада безпричинно, да не съм те стрелял в метрото че си така надъхана :))
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137" .... по нервите е "изритвам" "Така е, преди я гледаше как се "срутва психически", сега я "изритваш". Ясно е за какво става дума, а ако не ти е, още по-зле.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130Еми добре приятелко, взимам си забележка ако ти е прозвучало че имам превъзходство над жените :)) Само ми обясни как аз съм от "кофти" мъжете и как съм карал насила некоя жена да ми слуша НЕТО :)) Когато преценя че не струва по характер и почва да ми лази по нервите е "изритвам", нема бой, нема стрелби и подобни простотии :)) Все пак има свестни от нежния пол, ама и те са се озлобили от живота :)
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135Каква меркантилност, като в днешно време жените с образование имат по-стабилни доходи и генерално имат повече възможности от мъжете ...
118
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 35-годишна възраст при жените има само меркантилност. Любовта е до скъсването с първия мъж.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 132"Болен мозък. Чудя се, какво им харесват жените на такива агресивни типове."Бягат от други проблеми ....
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ванката"А защо никой не засяга най-важният въпрос - как така въоръжен е допуснат в метрото???"Това не е най-важния въпрос, но на този въпрос отговорът е очевиден: никъде по света в метрото не се контролира за оръжие при нормални обстоятелства (а трябва).
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болен мозък. Чудя се, какво им харесват жените на такива агресивни типове. Айде да си млада да се излъжеш, понеже нямаш опит, но на по-голяма възраст, предполагайки по-голям житески опит, направо е за чудене. Този тип агресивни личности си личат от сто километра или поне още в първите месеци става ясно, че не са читави.
114
2
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
А защо никой не засяга най-важният въпрос - как така въоръжен е допуснат в метрото???? И ако този случай е битов, следващият може да е някой хахав или терорист и да отстреля всички пътници. Представете си какво ще стане, ако някой се опита да внесе оръжие в лондонското метро, например!!! Там дори пейки и кошчета за *** няма за да не се скрие експлозив.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128Приятел, много ясно написа какво разбираш под това "не", независимо с колко и какви думи си го казал (формата няма никакво значение), и много ясно даде да се разбере, какво правиш, когато си се представиш в такава ситуация.Ти си от "кофти" мъжете, които въприемат жените за нещо, а не за някой, поради което търсиш превъзходство на всяка цена (дори в съзнанието ти, като си представяш, че ги контролираш).
112
3
 
15
 
! Отговори
Лупи преди 2 години
Самоубит с 3 куршума. Убийство, което се опитват да ни пробутат като самоубийство на мъж-насилник. Защо тогава е имал билет за Брюксел? Не ви ли хрумва, че двамата са бягали от някого?
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124Добре приятел, написах "Не" като изразно средство, много ясно че съм казвал много повече от НЕ :)) Явно четеш м/у редовете, писах - "когато една жена е привлечена от даден мъж", ако не те харесва много ясно че дори да кажеш "НЕ" няма да те чуе :)) Има кофти жени, има и кофти мъже, това че има мъже които търсят реваншизъм от некоя фуста, значи не са никакви мъже а мъжлета :))
110
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен жена ми изпусна оня ден буркан с домати и веднага го обърнах на бъзик да не се притеснява,че е станало мазало------Жена ти щи се качи на главата, да знаеш.Утре като строши дамаджаната с ракията, пак го обърни на бъзик и си дотам.
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122Примитивни изпълнения нямащи почти нищо общо със сериозните проблеми с характерите на хората.Между другото.Какво ли щеше да прави жена ти, ако не я беше "успокоявал" за буркана с домати .....
108
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 112Наритал си на ***********. 2013-та слушахме същото. Този е ВОЕНЕН. Не е полицай, или пожарникар. Та трябва за Радефф да ни притеснява като падне през есента. Сутринта гледах Николай Маденов по БТВ. Класи над чорапа.