Цецко Йомов излиза на свобода срещу 15 000 лв гаранция

Налице бил личен мотив след нараняване на синовете му
Обновена: 26 май 2022 14:38 | 26 май 2022 14:38, Нели Христова
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Срещу 15 000 лв. парична гаранция бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов - Цецко Йомов излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд (СГС).

Йомов-старши е обвинен за стрелбата на Околовръстното шосе в София преди десетина дни и досега беше под домашен арест, определен от Софийския районен съд.

Втората съдебна инстанция се съгласи с повечето доводи на първата и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест му определи парична гаранция.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Цецко Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив.

Магистратите частично се съгласиха с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди. Освен това Йомов доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Йомов ще бъде освободен след като внесе гаранцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Парица - Царица ... преди 1 година
Ама разбира се че ще излезе . В тая Територия важното е да имаш кинти .... и можеш да правиш каквото си искаш . Ако Цецко ги беше убил тия двамата , сега ПАК щеше да излиза за около 25-30 хил....
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е равносилно все едно са му дали ефективна присъда,бая кинти са си..
12
1
 
0
 
! Отговори
До Роко преди 1 година
Нищо нямаше да направят ПРЕДИ да почне да се стреля.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пък леки наранявания - нали пак вие раздавахте как единият почти бил умрял и само бързата намеса на полюционерите го била спасила?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво го криете тоя, вместо да осветлявате криминалният контингент хората да се пазят вие ги криете, за това никой не ви уважава платени мижетурки, никакво вдигане на заплати, само след реформи (съкращения)?
9
0
 
5
 
! Отговори
не разбрал преди 1 година
Брех, бате Цецко на маскенбал ли е тръгнал?!Защото предполагам, че така не се е маскирал и по време на най-сериозния пик на "вируса"........
8
0
 
5
 
! Отговори
завистливка преди 1 година
Много пари има този пищовлия, еййййй.......
7
1
 
13
 
! Отговори
Роко преди 1 година
До 10 А сега да изпише една кофа мастило от къде има стоп патрони.Разрешени са само за полицията.И да даде обяснение защо не се е обадил на 112,по-бързо и качествено щяха да оправят нещата ченгетата.Но той не-аз съм супермен и аз ще защитя синчетата!
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8Жертва си на типичната дезинформация.Стрелял е със стоп патрони,след като са бити синовете му,можел е да почне да се бие и той но не е ММбоец.Хаха
5
0
 
11
 
! Отговори
Гешефт преди 1 година
Има ли изненадани? Тука съдебна система никога не е имало, чисто и просто! Значи да разбирам, ако си богаташ можеш да си обикаляш спокойно с оръжие и да стреляш хора, които са ти криви по краката, ръцете и тн. и за 10-15к си излизаш чист като сълза. Иначе ако те хванат с една цигара марихуана, направо в затвора...
4
1
 
7
 
! Отговори
юнак беее преди 1 година
цецко що се крие ?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е наредил лихварите тейко!
2
0
 
16
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
застрелваш някой и на свобода, ако това не е беззаконие...
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсурдостан, баце!