Новият икономически министър: Бизнесът е изправен пред тежки дни

Всички оставащи топли дни бъдат разумно използвани, зови Никола Стоянов
59

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи топли дни трябва да бъдат разумно използвани, заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и приоритетите за работа.

“На първо място е подобряване на бизнес средата. Осъзнаваме, че сме част от служебен кабинет с ограничени правомощия. Ние ще се опитаме да работим в максимално степен отговорно като едно редовно правителство, защото нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме достатъчно подготвени. Вече се работи по списък с мерки, за нас няма да има прекалено малки или прекалено големи приоритети”, каза новият икономически министър.

Още по темата
Той подчерта, че тяхната дейност ще е ориентирана към това бизнесът да работи по-лесно. Стоянов каза, че ще има и разговори за промени в Закона за инвестициите.

“Вторият основен аспект е подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда. Ще започнем съвместна работа с министерство на иновациите за нов или променен Закон за инвестициите.”, заяви той, цитиран от БГНЕС.

“Ще разчитам на приемственост и каквото е направено от бившия министър на икономиката ще се надгражда”, каза Стоянов.

Той представи двамата заместник министри - Ирина Щонова и Димитър Данчев.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на икономиката и индустрията. Притежава бакалавърска степен по икономика от Университета „Сейнт Олаф“, Нордфийлд, САЩ, мениджърска степен по бизнес администрация от Университета „Станфорд“, Пало Алто, САЩ и докторска степен по икономика от СУ „Св. Климент Охридски“.

Заместник-министър на икономиката ще бъде и Димитър Данчев. Народен представител в 44-ото и 46-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и член и зам.-председател на комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии. Председател е на Съвета по икономика към Националния съвет на Българската социалистическа партия.

Стоянов подчерта, че разговорите с работодателските и синдикалните организации продължават. “Работодателските и синдикалните организации са много важни. В разговорите с тях, които вече имах подчертах, че има много смени в администрацията, което води до загуба на експертност”, каза той.

“По отношение на газа ние съдействаме с каквото можем. Вече е започнала анкета с бизнеса, за да дадем картина на кризисния щаб какво би било отражението върху бизнеса при липса на газ. Ние ще сме гласът на бизнеса. Ще търсим диалог през цялото време, ще представляваме бизнеса в правителството и ще защитаваме техните интереси. Друга част от подготовката ще е по отношение на петрола. Трета основна мярка за подготовката за зимата е контролът на горивата”, каза той. Стоянов подчерта, че контролът трябва да се задържи. “Да не пресираме бизнеса в тези тежки времена“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Ама другарката Нинова каза че всичко в икономиката е цветя и рози, същото казва и еврейчето Лорер. Не може така другари!
11
2
 
14
 
! Отговори
А,ха, преди 1 година
Досега мафията си имаше държава .Сега вече си има и говорител-служебният министър.
10
1
 
16
 
! Отговори
Константин преди 1 година
Ай стига плашил, ми вземи поработи, де е Ва!
9
1
 
10
 
! Отговори
Новият министър преди 1 година
"Ние ще бъдем гласът на бизнеса".Когато държавата се прегърне с бизнеса,това вече е мафия.Народът да го духа.
8
0
 
5
 
! Отговори
тва преди 1 година
перуката ли е?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено много БКП лайнювееее живеят в преобразената България в БКП Луйнарияяя!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв бизнес има ли фабрики и заводи да има износ като идеш в Европейския съюз да има по щандовете в магазините български стоки на куково лято
5
1
 
11
 
! Отговори
айде преди 1 година
оплаквачките се наеха пак . внушения и страхове за постигане на контрол. абе кво става с ковида днеска, нищо за тва не сте писали още?
4
1
 
17
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Мале много са мазни тия бе, лъщят направо...
3
4
 
4
 
! Отговори
ЦИГАНИЗАЦИЯ преди 1 година
Ц.И.Г.А.Н.С.К.А.Т.А полиция в град Бобов дол пак купува дограми на ромите,но за сметка на това мачкат Българите със съд и прокуратура,явно Ромската Декада не е свършила в Бобов дол- раят на ц-и.г.а.н.и.т.е!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежки години, не дни, не часове. Но .... Има чалъм!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната на жaлкия фигурант е факт