Новият икономически министър: Бизнесът е изправен пред тежки дни

Всички оставащи топли дни бъдат разумно използвани, зови Никола Стоянов
59

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи топли дни трябва да бъдат разумно използвани, заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и приоритетите за работа.

“На първо място е подобряване на бизнес средата. Осъзнаваме, че сме част от служебен кабинет с ограничени правомощия. Ние ще се опитаме да работим в максимално степен отговорно като едно редовно правителство, защото нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме достатъчно подготвени. Вече се работи по списък с мерки, за нас няма да има прекалено малки или прекалено големи приоритети”, каза новият икономически министър.

Още по темата
Той подчерта, че тяхната дейност ще е ориентирана към това бизнесът да работи по-лесно. Стоянов каза, че ще има и разговори за промени в Закона за инвестициите.

“Вторият основен аспект е подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда. Ще започнем съвместна работа с министерство на иновациите за нов или променен Закон за инвестициите.”, заяви той, цитиран от БГНЕС.

“Ще разчитам на приемственост и каквото е направено от бившия министър на икономиката ще се надгражда”, каза Стоянов.

Той представи двамата заместник министри - Ирина Щонова и Димитър Данчев.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на икономиката и индустрията. Притежава бакалавърска степен по икономика от Университета „Сейнт Олаф“, Нордфийлд, САЩ, мениджърска степен по бизнес администрация от Университета „Станфорд“, Пало Алто, САЩ и докторска степен по икономика от СУ „Св. Климент Охридски“.

Заместник-министър на икономиката ще бъде и Димитър Данчев. Народен представител в 44-ото и 46-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и член и зам.-председател на комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии. Председател е на Съвета по икономика към Националния съвет на Българската социалистическа партия.

Стоянов подчерта, че разговорите с работодателските и синдикалните организации продължават. “Работодателските и синдикалните организации са много важни. В разговорите с тях, които вече имах подчертах, че има много смени в администрацията, което води до загуба на експертност”, каза той.

“По отношение на газа ние съдействаме с каквото можем. Вече е започнала анкета с бизнеса, за да дадем картина на кризисния щаб какво би било отражението върху бизнеса при липса на газ. Ние ще сме гласът на бизнеса. Ще търсим диалог през цялото време, ще представляваме бизнеса в правителството и ще защитаваме техните интереси. Друга част от подготовката ще е по отношение на петрола. Трета основна мярка за подготовката за зимата е контролът на горивата”, каза той. Стоянов подчерта, че контролът трябва да се задържи. “Да не пресираме бизнеса в тези тежки времена“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
Най строги закони за това че караш пиян НО ЗА ТОВА ЧЕ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ПП НЯМА ЗАТВОР ТАКА ЛИ ?КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩУСТВО НА ПРЕДАТЕЛИТЕ
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
язък за мутробизнеса, що пари окрадоха и сега фалит?!? ей тъй като стане начи...
50
6
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
ПА ШЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПП, ХАК ДА ВИ Е!!!
49
1
 
8
 
! Отговори
аз знам преди 1 година
ЛЕЛКАТА НИНОВА Я ХВАНАХА В КРАЧКА ЗА ИЗМАМА!!!!ААААААААААА?????
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 месеца Петков и Василев ликвидираха държавата!
47
2
 
5
 
! Отговори
Шнапса преди 1 година
Много хора се изненадват че ЦРУ прави тайни държавни преврати в корумпирани държави по света като България. В момента Русия иска да завлече България със себе си към ада но се надявам това да не се получи.
46
1
 
9
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Най-голямата лъжа е че на политиците им пука за бизнеса и за народа. Политическата система в България е порочна от самото си създаване и затова много хора емигрираха.
45
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На изборите да изметем окончателно азиатските от/репки в Сибир!!!
44
0
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тежко, тежко! Вино дайте! ..... Това е положението :))))))))))))))))))))))))))))
43
5
 
4
 
! Отговори
Гешев е проблем преди 1 година
Главният Прокурор Иван Гешев чрез бандата си от Пернишки Двуметрови мутри екзекутира неудобни Българи ,забравете за икономика,спасявайте се!
42
4
 
14
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Само за Шест Месеца КироТ. и К.окорчо изправиха Бг пред тежка енергийна и икономическа криза! Страшно е дори да си представим докъде можха да дакарат държавата ни за Година и Шест Месеца!
41
1
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Напълзяха моми-плакалници от всички сектори да ни убеждават колко е тежко всичко! В икономиката - тежко, в енергетиката - тежко, тежко, тежко бате се живее!!! Въобще, много е лоша работата. Нарича се "ново служебно правителство". Правят се едни щабове, едни анализи, едни проучвания и конкурси - сериозна работа! Всъщност, се разтягат едни лакърдии и върви едно нищоправене което ни води все по близо да Русия! Да видим къде ще му излезе края! Ако за газа беше направено колкото е изговорено, ехеее!
40
7
 
9
 
! Отговори
другарят вицепремиер преди 1 година
Икономиката е зле , защото Кирил Петков и Василев я докараха до кофите. Сега тия заедно с Ицката Брадатият ( ХР.Иванов) искат да водят борба срещу националната сигурност на България , като се обявяват срещу руският газ за България, който руски газ обаче ще го възобнови народното правителство на Гълъб Донев подкрепен от президента Р.Радев. А тия : Кирил Петков , Асен Василев и Христо Иванов ще носят отговорност за спирането на газовите доставки от Русия и лъжите съчинени от тях за втечнения газ.
39
4
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Онова ХВЪРЧАЩО нещо дето ни натресе Харвардски ученици,ДБ умници, Крушовски биволици сега ни е приготвило да ни управляват птици ГЪЛЪБ/Донев/ ГУГУЧКОВ,СВРАКОВ и един опулен Пулев
38
12
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
До 40 - не Русия е виновна, че Кирчо не изпълняваше договорите с Газпром или че Боко купи осем изтребителя които партньорите не му ги дават. Пфу
37
5
 
16
 
! Отговори
ами преди 1 година
сега пак ли Борисов е виновен , има няма за всички проблеми дето ни дойдоха до главите натресени от ПП ДБ И БСП винаги и за всичко беше виновен Бойко....айде сега Промяната да си поеме вината от некадърното си управление , писна ми от некадърници и незнайници да ме управляват
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е истинско чудо ако не фалират всички след 8 месеца агония на крадливата коалиция. Никога повече кире, ристе и корнела
35
3
 
11
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =РАДЕВ преди 1 година
те докараха ПРОМЯНАТА................. ЗАЕДНО.. ЗАЕДНО.. ЗАЕДНО...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалирането на определен бизнес не е лошо. Веднага някой друг ще заеме тази бизнес ниша. Природата не търпи празни пространства. Един заминава, друг идва на негово място. Понякога дори това се прави преднамерено. Ако някой е хвърлил око на бизнеса ти, ще се радва ако фалираш.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един икономист като почне да ми говори за ,,бизнеса,, значи икономика няма да има. В конституцията пише че всички трябва да сме еднакво важни а не който каже аз съм бизнеса народа да го спасява с парите си. Така беше в края на комунизма и началото на демокрацията . Спасявахме бизнеса . Ние плащахме за да продължат да съществуват фалирали предприятия и това доведе до жанвиденов вариант . Ето на къде ни води тоя .