Търсят се желаещи: Ще получат 15 000 евро при заселване на остров Сардиния

Условието е с тези пари да се купи и ремонтира къща на село
Обновена: 16 авг 2022 07:05 | 16 авг 2022 07:03, Елка Василева
73
Търсят се желаещи: Ще получат 15 000 евро при заселване на остров Сардиния
Снимка: архив, БГНЕС

Офертата си заслужава: всеки, който иска да живее на село на италианския средиземноморски остров Сардиния, ще получи безвъзмездна помощ до 15 хиляди евро. На какви условия трябва да отговарят кандидатите?

Търсят се жители за Сардиния! Включително с финансови стимули властите се опитват да привлекат желаещи да се заселят на слънчевия остров, пише Дойче веле.

15 хиляди евро в джоба

Всеки, който приеме офертата, ще бъде възнаграден с 15 хиляди евро под формата на безвъзмездна финансова помощ от местното правителство. И още една екстра:  тази сума не трябва да бъде връщана при никакви обстоятелства.

Още по темата
С новата мярка властите обявяват война на обезлюдяването на острова и същевременно се надяват да дадат мощен икономически импулс за развитие на селските райони там.

Сардиния е вторият най-голям средиземноморски остров с километрични девствени плажове, огромен брой слънчеви дни през годината и живописни градове с богат културен афиш. Накратко: едва ли човек може да си представи по-добро място за живеене.

Ето как го описва например Инга Грьомингер от „Берлинер цайтунг", която е почивала на острова: „Защо му е на човек да лети до Малдивите или Карибите, след като само на два часа път със самолет се стига до същото тюркоазено чисто море, с температура на морската вода от 29 градуса по Целзий, и което е още по-хубаво: без огромни морски животни. Не ми трябват никакви акули, скатове или гигантски морски костенурки – малките сладки рибки са ми напълно достатъчни."

Финансирането е осигурено

Парите, които ще бъдат отпускани на заселниците, трябва да се използват по предназначение: за покупка и ремонт на къща, а второто условие е тя да се намира в община с по-малко от три хиляди жители. Освен това тези 15 хиляди евро, които ще се отпускат, са максималната сума на помощта – по правило тя не може да надвишава 50 процента от цената на имота или на ремонта.

За проекта са заделени 45 милиона евро, които ще стигнат за поне 3 хиляди домакинства, които могат да се възползват от щедрото предложение. Както съобщава сайтът TheMayor.eu, заселниците трябва най-късно до 18 месеца след пристигането си на острова да се регистрират адресно там, за да могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ.

Освен тази програма за заселване съществуват и други проекти за саниране на запуснати имоти. Един от тях е проектът „Къщи за едно евро", който набира скорост също и на остров Сардиния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости пишете! А на Дойче веле още повече не може да се вярва. Както и за старите къщи по 1 евро в Италия. Живея тук и всичко е достатъчно трудно с документите. Напоследък едва се оцелява. Италианците искат да привлекат богати чужденци, ако изобщо става въпрос за чужденци и тези 15 000 евро. Сардиния е красив остров, но всичко е скъпо там и без кола никъде не можеш да отидеш. Октомври повечето дупето ги затварят и става мъртвило. Последните години няма работа и едва оцеляват хората
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3-ЧАСОВ ТУР СЪС САРДИНСКА АВТОХТОННА ПОРОДА МАГАРЕНЦА АЛБИНОСИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА Porto San Paolo СЪС СТУДЕНА ЗАКУСКА ИЛИ АПЕРИТИВ ОТ ТРАДИЦИОННИ ПРОДУКТИ: ХЛЯБ, СИРЕНА, СЛАДКИ И ВИНО ЗА 79 ЛВ ВЪЗРАСТЕН, 40 ЛВ ДЕЦА.
46
1
 
3
 
! Отговори
бат Гошу преди 1 година
за по-малко от 150 000 иляди евра не се навивам -искати лабаО да минити ама не'А
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЗАЩО В СТРАНАТА НА НАЦИЯТА ТЕХНИЧЕСКА НЯМА ОТКРИТИ ЦЕНТРОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ И ЛАБОРАТОРИИ ЗА ИНОВАЦИИ НА ZTE Corporation И Huawei КАТО В САРДИНИЯ??!!!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не са 15000eur, а 15000 eur само за покупка на имот или ремонт, само за населени места с под 3000 души и не трябва да е повече от 50% от имота или ремонта и това е максимума, който могат да ти одобрят, но не е сигурна сума... ама явно *** не е смятала да превежда цялата статия и да дава пълна информация. ;)
43
5
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Когато бяхме на бай Тошево време, работех за един отдел в ДС и ме бяха пратили в Сардиния да съм шпион. Дадоха ми 1 милион и 200 хиляди марки и ми казаха да си купя жилище и да се инфилтрирам, да създам бизнес за внос. Аз разбира се, с охота щипнах държавните сладки парички и си хванах самолета, отидох в Сардиния, там се запознах с една мароканка, посъдрах и сардинката и взехме, че се влюбихме. От Сардиния деректно на самолета до Мадрид. И от Мадрид заминахме за Никарагуа, с крадените парички.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САРДИНИЯ Е СЪЗДАДЕН ПЪРВИЯТ ИТАЛИАНСКИ ИНТЕРНЕТ УЕБСАЙТ, ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ УЕБ СИСТЕМИ ЗА УЕБ ПОЩА, ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ И НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК, ПЪРВИЯТ ОНЛАЙН ЕВРОПЕЙСКИ ВЕСТНИК.
41
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 1 година
Супер, да изсекат дърветата и да унищожат още малко природа.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ 14 971 500 ОВЦЕ ПО ПОДОБИЕ НА САРДИНИЯ 135 ОВЦЕ/КВ КМ = 3 253 500 ОВЦЕ/24100 КВ КМ ??!!!
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха ,те имотите там по 3000 хил евро квадрата, за това няма живеещи.те щели да ти финансират 15,смях.Ей сайтче на балъци ли ни правите
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ми осигурят и една шпригла сардинка -отивам!
37
1
 
29
 
! Отговори
пена преди 1 година
Пропуснали сте да напишете защо никой не иска да живее на това иначе райско кътче...
36
4
 
14
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
Пратете Боко там, да си основе мафиотската фамилия на италианския остров, може да си зарови кюлчетата в някой чукар и да вика като Коза Ностра сякакви ГЕРБ-аджии да му целуват ръка в неговата вила за 4-5 милиона и да му работят във фермата, дон Корлеоне де ла Банкя
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не е ясно от де да зема пари за къщата, и колко ще струва тя.После 15 хил евро ще ми струва само ремонта на покрива.Все е някаква помощ,няма що
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
търсят се балъчета, но те стават все по-трудни за намиране
33
13
 
9
 
! Отговори
До34 преди 1 година
Още един умопомрачен. Какво общо има Борисов със сегашното и съсипано от Кирчовци и Кокорчовци бъдеще на страната ни?Вече започвам да вярвам, че Бойко е много над повечето днешни политици и затова всички го плюят и страхуват от него.
32
3
 
18
 
! Отговори
Нямам нетърпение преди 1 година
Ще ида там и ще си посадъ маслини, домакя и ще си къцам рибка с лодката. Ще ловъ скариби и ще се запозная с някой съсед Луй и ще му викам "Туто бене Луй, женати има страхотни бозки" - ще си ходим на госке, ще ръкомахаме енергично обяснявайки как нашествие на бръмбари и скакалци застрашава смокиновата ми плантация а Луй ще ми дава съвети как да си намера жена с бене бозки като неговата. Ех какви времена ме чакат!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В европа бих живял само на средиземноморски острови, подобни на Сардиния-Сицилия, Крит и тн. Най-кофти е да живееш в мръсни и студени градове без излаз на море и с изнервено население.
30
1
 
13
 
! Отговори
Подвеждаща статия преди 1 година
Доече веле имат статия, в която твърдят, че тече бурно строителство на този остров, а цените на жилищата хвърчат нагоре. Освен това бил превзет от руски олигарси. Нещо като пълнеж е статията. Ако си купиш жилище за 200 000 евро, общината ще ти върне 15 хил. Иначе група отчаяни българи може да се събере веднага. Е не само отчаяни, може и авантюристи.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 15 хиляди евро няма да си мръдна пръста. За под 50 еврака не ставам от леглото.