Безработни жени се обучават за стартиране на бизнес

Проектът се нарича "Насърчаване на женското предприемачество в България /София, Враца и Перник/ чрез укрепване на институциите, подкрепящи бизнеса и специализирано обучение"
24 фев 2005 13:34,
Осемдесет безработни жени са обучени как да започнат бизнес по проект "Насърчаване на женското предприемачество в България /София, Враца и Перник/ чрез укрепване на институциите, подкрепящи бизнеса и специализирано обучение". Данните бяха представени на днешната заключителната среща по проекта, финансиран от външното министерство на Австрия.

Проектът е реализиран от Фондация за развитие на предприемачеството, към която действа Център за женско предприемачество. Партньори на фондацията са Търговско-промишлената палата във Враца и Регионалният бизнес-център за малки и средни предприятия в Перник.

В Перник 28 жени са защитили успешно своите бизнес планове. Във Враца броят на успешно защитените проекти е 22, каза при представянето ръководителят на заключителната фаза на проекта Дочка Русева. Безвъзмездно финансиране на проектите им са получили 11 от успешно защитилите в Перник и 15 - във Враца.

Като резултати от проекта неговите реализатори посочиха повишения капацитет на българските партньори за обучение и бизнес услуги в сферата на женското предприемачество, разширяването на бази данни и информационни източници, издаването на публикации на брошури и наръчници, функционирането на Центъра за насърчаване на предприемачеството сред жените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание