ЦИК е регистрирала 14 партии и коалиции досега, ще има още

Документите за регистрация на осем партии и коалиции не са изрядни
11 май 2005 19:01,

Централната избирателна комисия (ЦИК) до 16.00 часа днес е регистрирала 14 партии и коалиции за участие в изборите, отказана е регистрация само на една партия засега, съобщи на пресконференция днес говорителят на ЦИК Бисер Троянов, цитиран от БТА.

Регистрираните за участие досега в парламентарните избори на 25 юни са Движение за права и свободи, Коалиция за България, Партия на свободните демократи, Народняшка земеделска партия "Никола Петков", Политическо движение "Евророма", Национално движение "Симеон Втори", Коалиция "Българска народен съюз", Национална коалиция "Да живей България", Коалиция на розата,
Коалиция "Федерация на свободния бизнес - Съюз България", Коалиция ОДС, Коалиция "Достойна България", Партия "Камара на експертите" и партия "Демократи за силна България".

Предстои да бъдат регистрирани Движение "Напред България", Новото време, Коалиция "Национално обединение "Атака",  Политическа партия "Федерация активно гражданско общество", политическа партия "Роден край", политическа партия "Гранит", Партия за възход и равенство, Партия за демокрация и
справедливост и политическа партия "Българска християнска коалиция", чиито документи са изрядни, отбеляза Бисер Троянов.

По думите му Коалиция "Напред България", която последна е подала документи за регистрация, е обединение на две партии едната, от които е Народняшката земеделска партия "Никола Петков", която вече е регистрирана, каза Бисер Троянов. В случай, че бъде регистрирана коалицията в списъка на ЦИК, ще
бъде заличена регистрацията на Народняшката земеделска партия и на Движение "Напред България".

Документите за регистрация на осем партии и коалиции не са изрядни, съобщиха от ЦИК. БКП "Георги Димитров" е подала подписка без заглавие и не е ясно за какво са се подписвали хората, каза Бисер Троянов. Без удостоверение на Сметна палата, без банков депозит и без подписка е политически клуб "Екогласност".

Без подписка и банков депозит са Българската демократическа партия и Националната републиканска партия.

С проверени подписки, които не достигат необходимата подкрепа от 5000 избиратели, са "Обединена партия на пенсионерите в България" и политическа партия "Съюз на репресираните в България след 1944 г.". С неизрядни документи е Българска комунистическа партия и Демократична гражданска инициатива, каза Троянов.


Спонсорирано съдържание