Още не е ясно колко американски бази ще бъдат разположени у нас

Различни числа бяха споменавани в публичното пространство, но и в момента се водят преговори с американската страна, коментира министър Паси
16 май 2005 13:14,
Според министъра на външните работи Соломон Паси окончателният брой на американските военни бази, които ще бъдат разположени у нас, не е договорен.

Различни числа бяха споменавани в публичното пространство, но и в момента се водят преговори с американската страна, коментира министър Паси пред журналисти в парламента. Окончателната бройка ще я кажем в момента, в който я знаем, трябва да я договорим с американците, добави той.

Паси уточни, че броят на базите, които ще бъдат разположени у нас, зависи не от настояването на едната или другата страна, а е въпрос на целесъобразност. За нас от най-съществена важност е как разполагането на базите ще се отрази на сигурността на страната ни и на сигурността на Северноатлантическия алианс, каза още външният министър.

Гледаме на тези бази като неразделна част от сигурността на България и смятаме, че това трябва да бъде един от водещите принципи в преговорите с американските съюзници, добави министър Паси.


Спонсорирано съдържание