ДСБ ще обяви кандидат-депутатските си листи до 24 май

Пет от водачите на листи на ДСБ са жени - Екатерина Михайлова, Евдокия Манева, Мария Маринова, Теодора Константинова и Невена Спасова
19 май 2005 17:34,
ДСБ ще обяви кандидат-депутатските си листи до 24 май
Иван Костов Снимка: Булфото

Най-късно във вторник - 24 май, ще бъдат ясни листите на партия Демократи за силна България (ДСБ), съобщи пред журналисти лидерът на партията Иван Костов. Днес ДСБ представи пред журналисти водачите на листите си.

От ДСБ са решили да променят водачите на листите в два от столичните райони. В 24-ти софийски район първа ще бъде заместник-председателят на партията Екатерина Михайлова, която преди беше определена за водач в 25-ти софийски район. Водачът от 24-ти район Веселин Методиев, заместник-председател на ДСБ, ще бъде първи в листата в 25-ти район.

По две листи ще водят председателят на ДСБ Иван Костов (в 23-ти софийски район и в Пловдив), неговите заместници Екатерина Михайлова (в 24-ти софийски район и в Пазарджик) и Веселин Методиев (в 25-ти софийски район и в Благоевград), както и членовете на националното ръководство на партията Стойчо Кацаров (в Кюстендил и в София-област) и Николай Михайлов (във Варна и в Стара Загора).

Пет от водачите на листи на ДСБ са жени - Екатерина Михайлова, Евдокия Манева (Габрово), Мария Маринова (Перник), Теодора Константинова (Русе) и Невена Спасова (Ямбол). Мисля, че ние имаме най-много жени-водачи на листи, а и в самите листи, каза Екатерина Михайлова в отговор на въпрос.

Всички водачи на листи на ДСБ са с висше образование. Сред първите в листите на партията най-много са лекарите - седем, следват ги икономистите /петима/ и инженерите (четирима). Трима са юристите, оглавили листи на ДСБ. Сред тях има по двама математици и историци, политолог, филолог и специалист по въпросите на горското стопанство.

Екатерина Михайлова съобщи, че вчера от партията са получили отговор от Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) за проверката на първите 170 имена на кандидати за депутати от ДСБ. Няма нито един кандидат, който да е с нечисто минало, добави тя и допълни, че резултатите от проверката на останалите имена, предоставени от партията на ДКСИ, ще бъдат ясни във вторник.

В отговор на въпрос във връзка с напускането на парламентарния съюз на ДСБ от депутата Петър Жотев, Екатерина Михайлова каза, че в момент, в който се подреждат листи винаги има недоволни от това дали са водачи или не на една листа. Организацията на ДСБ в Бургас взе решение водач в града да бъде Светослав Малинов, добави тя.

Попитан от журналисти, Иван Костов каза, че не е бил информиран за решението на Жотев да напусне парламентарния съюз на ДСБ. Той уточни, че не е разочарован от постъпката на депутата и я отдава на огорчение.

ДСБ ще прави смела, решителна и компетентна кампания, декларира лидерът на партията. Ще изтъкваме предимствата на своята програма, ще говорим истината за програмата и за управлението на останалите, каза Иван Костов. По думите му основните послания на ДСБ са ясни, прями и не се нуждаят от коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание