Ген. Борисов може да се откаже от депутатското място чак в парламента

По закон не е допустимо да се подаде заявление за отказ и от двата избирателни района, от които е излъчен един депутат
30 юни 2005 21:00,
Ген. Борисов може да се откаже от депутатското място чак в парламента
Генерал-лейтенант Бойко Борисов Снимка: Булфото

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще заседава и утре по казуса "Бойко Борисов", съобщи говорителят на комисията Александър Александров. Днес чрез заявление до ЦИК, генерал-лейтенант Бойко Борисов е отказал да бъде депутат и от двата избирателни района, където бе избран - Благоевград и Пловдив-окръг.

По закон не е допустимо да се подаде заявление за отказ и от двата избирателни района, от които е излъчен един депутат, поясни Александров.

Според Конституцията кандидат-депутатът трябва да посочи кой от двата района, от които е избран ще представлява и след формиране на новото Народно събрание пред него народният представител изцяло да се откаже от депутатското си място.

Депутатите, избрани от два райони в страната, подадоха заявление до ЦИК от кой район искат да бъдат избрани за народни представители в 40-то Народно събрание. Срокът за подаване на заявленията беше днес до 17 ч.

Сергей Станишев избира да бъде депутат от Бургас, Ахмед Доган - от Кърджали, Даниел Вълчев - от Добрич, Румен Овчаров - от 23- ти МИР София, Емел Етем - от Разград, Надежда Михайлова
от 23- ти МИР София, Анастасия Мозер - от 25- ти МИР София, Волен Сидеров - от 25- ти МИР София, Меглена Кунева - от Русе и Иван Костов - от 23- ти МИР София. 

Вероятно утре ЦИК ще обяви всички 27 нови депутати, които ще влязат в НС на овакантените места в листите на района, от който се отказват народните представители, избрани на две места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание