Безработни се обучават за пчелари по програма на МТСП

Програмата стартира през октомври 2003 г. и се реализира на територията на цялата страна
13 юли 2005 12:10,
От началото на годината 143 безработни сa започнали курсове по пчеларство по програмата на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ за насърчаване на заетостта и професионално обучение в областта на пчеларството, обяви пресцентърът на министерството.

Програмата стартира през октомври 2003 г. и се реализира на територията на цялата страна. През тази година от държавния бюджет са осигурени 430 500 лв. за реализацията й. Основната цел е да се даде възможност на безработни да започнат самостоятелна земеделска дейност в областта на пчеларството.

В програмата могат да се включи всеки безработен, който е регистриран в бюро по труда. Обучението се осъществява от лицензирани обучаващи институции. Курсът приключва с разработване на индивидуален бизнес проект, в който се описва подробно дейността, която безработният планира да започне.

Преминалите обучение могат да кандидатстват за финансов лизинг по проекта "Заетост чрез подкрепа на бизнеса" - JOBS, или за нисколихвен кредит от Гаранционния фонд за микрокредитиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание