Ден на кариерата за хора с увреждания ще се проведе на 28.02. в НДК

Сред основните цели на мероприятието са ангажиране на общественото мнение чрез провеждане на кампания за толерантност и нормално възприемане на хората с увреждания
15 фев 2006 16:00,

На 28.02.2006 г. “Българско сдружение за личностна алтернатива” (БСЛА) организира за втора поредна година “Ден на кариерата за хора с увреждания - 2006”.

Събитието ще се проведе в зала 8 и зала 9 на Националния дворец на културата, съобщиха организаторите на инициативата за Dnes.bg.

Сред основните цели на мероприятието са ангажиране на общественото мнение чрез провеждане на кампания за толерантност и нормално възприемане на хората с увреждания, както и ангажиране на потенциални работодатели, съпричастни към идеите на проекта – запознаване с програмите и преференциите, предоставени от държавата при разкриване на работни места и устройване на хора с увреждания.

Партньори в инициативите са Министерство на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Столична голяма община, интернет компанията Инвестор.БГ АД, Макдоналдс България и др.

“Българско сдружение за личностна алтернатива” е неправителствена организация в обществена полза, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел през 2004 година.

Сдружението възникна като част от проекта „Интеграция на хората с увреждания в социалния живот чрез осигуряване на работа”, финансиран по програма „Малки схеми” на Световна банка.

Проектът бе иницииран от група млади хора, обединени от идеята да спомогнат за интеграцията на хората в неравностойно социално положение в обществения живот и да утвърдят общовалидните човешки ценности, припомнят организаторите на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание