Сидеров и Чернев срещу дядо и внуче в авто крими загадка

Според лидера на "Атака" срещу него е направен опит за покушение на магистрала "Тракия"; Сидеров обвини министър Петков в съучастие и поиска оставката му
9 апр 2006 15:42,
Сидеров и Чернев срещу дядо и внуче в авто крими загадка
Сидеров и Чернев /на преден план/ се оплакват, че 22-годишно момче и 84-годишният му дядо са направили опит за покушение срещу тях. Снимка: Булфото

Министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да подаде незабавно оставка и да бъде обвинен за съучастие в покушение срещу лидер на политическа, парламентарно представена сила, се заявява в декларация на партия "Атака", подписана от нейния лидер Волен Сидеров.

На 7 април около 23.00 ч., на магистрала "Тракия", бе направен опит за покушение върху живота на Волен Сидеров, обявиха от партията. Половин час след това министърът на вътрешните работи бе уведомен за случая. На следващата сутрин - 8 април, бе сигнализирано официално СДВР, казаха още оттам.

Според публикации в пресата на магистрала "Тракия" в петък вечер автомобил, в който пътуват 22-годишно момче и 84-годишният му дядо, е ударен от друг автомобил, управляван от депутата от "Атака" Павел Чернев. Заедно с Чернев бил и Волен Сидеров.

Според момчето и неговия дядо, Чернев е счупил стъклото на колата им, спукал е нейните гуми и е ударил момчето. Според Сидеров и Чернев, срещу тях е имало опит умишлено да се предизивка катастрофа.

В изказването си пред bTV на 8 април министър Петков заяви, че твърдението за атентат е доста спекулативно. "От цялата информация, с която разполагам и която вчера вечерта е предоставена на главния прокурор, става дума за по-скоро обратното", е казал министърът.

Нападките срещу политическа партия "Атака" и нейния лидер напоследък взеха застрашителни размери, те стигнаха до опит за физическо отстраняване, твърдят от партията. 

Вместо разследване и установяване на извършителите на покушението, на следващия ден министърът на вътрешните работи публично разпространи в предаването "В десетката" на bTV клевети и политически нападки срещу лидера на партията, оплакват се от "Атака".

Това действие на министър Петков показва ясно, че той става съучастник на извършителите на покушението и прикрива поръчителите, заявиха още от "Атака".

Поведението на вътрешния министър доказва само, че кампанията на партията за предсрочни избори и срещу разполагането на чужди военни бази е предизвикала прекрачването на всякакви граници от страна на правителството. Днешното ръководство на МВР използва ведомството за оказване на натиск срещу политици, обявиха още от партията.

Действията на министър Петков и неговите поддръжници от кабинета потвърждават виждането на "Атака", че час по-скоро трябва да бъдат проведени предсрочни избори, е записано в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание