Разследват политици по делото за Топлофикация

Министър Румен Овчаров приветства желанието на прокуратурата да разследва политици по делото за "Топлофикация -София"
27 дек 2006 12:42,
Разследват политици по делото за Топлофикация
Румен Овчаров се надява разследването да изясни цялата истина по случая с Топлофикация. Снимка: Булфото
Приветствам желанието на прокуратурата да разследва политици по делото за "Топлофикация - София". Това заявява министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/.

Изявлението е по повод тиражирана информация за писмо с автор бившият изпълнителен директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров и произтичащи от него действия на прокуратурата.

Нееднократно съм заявявал, че дългогодишните покровители на Валентин Димитров трябва да понесат своята отговорност, добавя министърът.

Смятам, че в рамките на съвместната ни работа с прокуратурата съм предоставил цялата информация, с която бих могъл да бъда полезен на разследването, но независимо от това съм готов да окажа всякакво допълнително съдействие на разследващите органи, заявява Румен Овчаров.

Министърът изразява надежда разследването да изясни цялата истина по случая, защото много хора спекулират с непълна и непроверена информация. Няма да преувелича, ако кажа, че аз съм най-потърпевшият от не особено убедителните лъжи около Валентин Димитров и през последните месеци съм мишена на целенасочена кампания, базирана на голословни и доста неправдоподобни обвинения, които не са подкрепени от нито един факт, заявява министър Овчаров.

Много бих искал прокуратурата или МВР да внесат яснота по въпроса колко версии на такова писмо съществуват и кои действително са писани от Валентин Димитров, посочва министърът.

Според него в последните 15 години обществото непрекъснато е жертва на вредни манипулации от бивши и настоящи сътрудници на ДС и от зависими от тях лица. Надявам се, че вече имаме зрелостта да се доверяваме на факти, а не на конспиративни разработки с шпионски привкус, се посочва още в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание