Джеф Стайн не прие поканата на Бойко Борисов да посети България

Столичният кмет изпрати покана до Стайн да посети страната ни след публикация, в която журналистът твърди, че Борисов е свързан с престъпния свят у нас
10 мар 2007 10:16,
Джеф Стайн не прие поканата на Бойко Борисов да посети България
Журналистът Джеф Стайн определи поканата на Бойко Борисов като корупция. Снимка: БГНЕС
Авторът на статията в "Кoнгрешънъл куотърли" Джеф Стайн няма никакво намерение да приема поканата на столичния кмет Бойко Борисов да посети страната ни, съобщи БГНЕС.

Според Стайн това е чиста корупция - да приемеш някой да ти плаща билетите. Вчера столичният кмет изпрати електронно писмо до Джеф Стайн с покана да посети страната ни. Поканата бе изпратена след публикация в "Конгрешънъл куотърли", където Стайн твърди, че Борисов е свързан с престъпния свят у нас и че по негово време не са разкрити над 30 убийства.

"Не съм убеден, че Борисов може да гарантира сигурността ми след толкова убийства у вас. Нищо не искам от него, нито билет, нито нещо друго", каза още Стайн и изрази учудване, че неговата публикация е предизвикала такава сензация у нас, след като по-голямата част от информацията трябвало да е известна на българите.

В статията си Стайн се позовава на конфиденциален доклад срещу Бойко Борисов от близо 200 страници, с много детайлно описани истории и връзки.

Сред хората, които са извършвали проучването, има българи, включени за събирането на информация за връзките на Борисов със СИК и убийствата, но самото проучване е ръководено от американски и европейски топследователи, които са действали по поръчка на една швейцарска институция, обяви Стайн пред БНР.

Според него той се е опитвал да говори с Бойко Борисов, изпращал е имейли и въпроси до посолството ни, но оттам са го пренасочили да се обърне до кабинета на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание