Царят не бил агент на ДС, работил за благото ни

Лидерът на НДСВ казва, че съжалява клеветници като Яне Янев, които твърдят, че бил доносник; царят бесен и на медиите, че тиражирали лъжи
23 сеп 2007 12:31,
35
Царят не бил агент на ДС, работил за благото ни
Саксобургготски отрече твърденията на Яне Янев, че е доносничал за ДС. Снимка: БГНЕС

”Моята съвест е чиста и само мога да изпитвам съжаление към подобни жалки клеветници”. Това се посочва в изявление на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски по повод твърденията на Яне Янев, че царят имал агентурно минало.

Бившият премиер подчертава, че очевидно тази клеветническа кампания е свързана и с предстоящите местни избори и цели да уязви не само него, но и НДСВ като партия.

"През последните години "свикнах" да бъда обект на незаслужени обиди и клевети, но не очаквах някои хора да паднат толкова ниско и да станат автори на такава долнопробна кампания”,  казва лидерът на НДСВ

Сакскобургготски критикува и някои медии, които по думите му с лекота възпроизвеждали лъжи,
без да си дават сметка за професионалните стандарти и етика.

Според него имало няколко пичини за активната кампания срещу него

- „ хора с нечисто минало и с все още гузна съвест не могат да се примирят с факта, че аз, дългогодишният изгнаник, преследван от режима, преживял разстрела на чичо ми и на редица близки хора, погубени именно от агенти на чужда сила и идеология, съм запазил и достойнството си, и името на България във всеки миг от живота си”

- „определени среди у нас все още не искат да приемат факта, че живеем в други времена и се стараем да бъдем нормални европейски граждани. В тях има жалки личности, които търсят изява, ругаейки мен.

- „някои все още не разбират, че бъдещето не се гради с ретроградни компроматчета и жалки пасквилчета, а с уважение към истината, с идеали и принципи, които подпомагат развитието на едно съвременно общество”.

Царят допълва, че клеветническата кампания срещу него е свързана и с предстоящите местни избори.

„Тя цели да уязви не само мен, но и втората по големина партия в българския парламент – НДСВ. Не мога да не отбележа и обстоятелството, че с тези кампании се подценява интелектът на българските граждани, а най-вече се накърнява авторитетът на България и демократичните устои на обществото ни", заявява Симеон Сакскобургготски.

Пред БНР говорителят на НДСВ Станимир Илчев заяви, че срещу лидера на жълтите се разгръща брутален сценарий за оклеветяване

Според Илчев това е сценарий, който цели НДСВ да бъде неутрализирано в политическата надпревара на местните избори и унищожено като политическа сила.

„Може би някой иска в Съвета на коалицията Симеон да бъде пасивен и безучастен, може би някой иска НДСВ да бъде представено в светлината на излишния елемент в управлението на България”, предположи още говорителят на НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Caro parvo da varne ograbenoto,posle s 6utove do granicata s one way ticket!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 16 години
Виж сега Даскалеско, аз съм сигурен, че в Щатите бият ***. Но статията е за друго.
12
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
..един и същи човек ли говорим ? За тоя Симеончо , който резко и несимволично вдигна доходите ли ?За тоя , който каза , че няма да си иска никакви имоти , ли ? За тоя , който се прегърна с убийците на чичо си , ли ? За Симеон комарджията и рушветчията , ли ? За Симеончо , който даже сержантско училище в САЩ не е могъл да завърши ? И който цял живот го е издържал тъст му ? За него , или за някой друг става въпрос ? :-0
11
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
ДОСИЕТА/НАЧЕЛО С ПЪРВАНОВ/, МОГАТ ДА СЛОЖАТ И ЦАРЯ В КЮПА:))ДА,АМА НЕ!КОЛКОТО И ДА СИ НАПЪВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ***,НЕ МОГАТ ДА ОКАЛЯТ ЕДИНСТВЕНИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЧИСТ ЧОВЕК!ПЪПЛЯТ КАТО БЪЛХИ В КРАКАТА МУ,ПО-НАГОРЕ НЕ МОГАТ ДА СКОЧАТ.АРИСТОКРАТИТЕ СТОЯТ ВИСОКО-ВЪВ ВСИЧКО!
10
0
 
0
 
! Отговори
best for the best преди 16 години
Радвам се ,че Симеон дойде така виждам че има поне един честен човек в политиката .Това ,че масите не правят разлика между добро и лошо не е добре но какво да се прави възпитание манталитет като приемем че българина е много завислив и дребнав какво може да ме учуди
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
tsatq e edno ot malkoto ne6ta v BG-to koeto ne e iztsapano ot DC i kompleksar4eta,kato tiq deto drskat po forumite
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
даааа, и сделката с БТК е кристално чиста.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
АМА прав е човекааа! Не е бил на ДС! За друго не смея да си помисля!
6
0
 
0
 
! Отговори
Юли преди 16 години
Крайно време е клакьорите на "царя" и лакеите на "величеството" да престанят да мърсят форумите. И без тях жълтите оцапаха достатъчно.
5
0
 
0
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
у нас все още не искат да приемат факта, че живеем в други времена и се стараем да бъдем нормални европейски граждани. В тях има жалки личности, които търсят изява, ругаейки мен.- някои все още не разбират, че бъдещето не се гради с ретроградни компроматчета и жалки пасквилчета, а с уважение към истината, с идеали и принципи, които подпомагат развитието на едно съвременно общество.ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ЕДНА МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Освен да говори благо,ние благо не сме видели! Това е!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
S vlaka i obratno v MADRID
2
0
 
0
 
! Отговори
АГЕНТ НА КГБ преди 16 години
ЯНИ ЯНЕВ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ЗА ТОВА ИМА ДОСТАТЪЧНО ИНФОРМАЦИЯ ПО МЕДИИТЕ И В АРХИВИТЕ. А В СЛУЧАЯ МУ Е ПЛАТЕНО ОТ КОМУНИСТИТЕ И КОСТОВИСТИТЕ ЗА ТАЗИ *** ДОЛНОПРОБНА КАМПАНИЯ.ОСВЕН ТОВА НДСВ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО НЯМАШЕ АГЕНТИ НА ДС В СРЕД ДЕПУТАТИТЕ СИ; ЗАЩОТО ЦАРЯ ГИ БЕШЕ ПРОВЕРИЛ ПРЕДИ ДА ГИ ИЗДИГНЕ.ДОКАТО БСП И СДС ИМАХА АГЕНТИ ДОРИ СРЕД ЛИДЕРИ НА ПАРТИИТЕ СИ КАТО П.БЕРОН;Г.ПЪЛВАНОВ И ЖАН ВИДЕНОВ.
1
0
 
0
 
! Отговори
SISI преди 16 години
simeon e velik 4ovek stiga klevetiza nego toi e bachta na goliama familia koi ot bulgarite moje da kaje 4e ima tolkova deca i vnuci toi e uvajavan 4ovek s goliama bukva