Петков: Работещите срещу Очите са герои

Министърът на вътрешните работи награди подпомогналите да бъде осъдена цяла престъпна група
7 фев 2008 15:54,
35
Петков: Работещите срещу Очите са герои
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Румен Петков поздрави служителите от МВР и прокурорите, които са подпомогнали да бъде осъдена цяла престъпна група.

Петков заяви, че ги поздравява не заради това, че се случва за пръв път от 17 години насам, а за това, че те са свършили професионално работата си, с ясното съзнание, че престъпниците са осъдени за четири години и половина и ще излязат на свобода.

Поздрави ги също така, че въпреки страха за своите деца, роднини и близки, са изпълнили достойно своите задължения. Това за мен е равно на героизъм, каза министърът.

Едва ли щеше да се стигне до присъди, ако не беше работата на тези наши колеги, допълни той. Благодарение на тях на дванайсет от задържаните лица са с наложени осъдителни присъди, Окръжна прокуратура е приключила разследването на още 6 досъдебни производства, по които са налице влезли в сила присъди.

Този процес ще продължи да бъде обект на обществено и медийно внимание, каза още министърът. Всички сме наясно, че при друг ход на събитията в съдебна зала едва ли щеше да се стигне и до осъдителни присъди, не защото някой щеше да влияе върху съда, а защото при признаване на вина съдът щеше да присъди по-малки присъди.

Благодаря на цялото министерство за професионализма, за целенасочеността по разобличаването на цялата престъпна група. Държавата демонстрира за пръв път волята и ресурса, с който разполага.

И когато днес разсъждаваме дали те са свършили най - доброто трябва да си дадем сметка за две неща – че имаме осъдителна присъда върху цяла групировка и че тези хора са с ясното съзнание, че техният живот продължава и след 4,5 години, каза още министърът.

Според него те добре познават манталитета на осъдените и всеки от тях си дава ясна сметка срещу какво тръгва. Петков благодари за проявената воля и кураж да ударят една от най-силните групировки в България, занимаваща се с разпространение на наркотици. Те показаха, че държавата е над всичко, заключи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 16 години
Има ли смисъл да ви обяснявам че имаше уговорка между правителствената мафия и Митьо Очите.След година и половина той ше излезе и ше бъде още по силен и по богат понеже му дадоха много пари да не издаде правителствената мафия която е от много години в бизнеса ,България е от 40 години е пътя на дрогата и господа комунистите още тогава са играели заедно,това не го казвам аз а много организации следящи пътя на дрогата.А за Румен Петков ако сте малко по умни ще ви стане ясно той на кои е представител
13
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Наистина присъдата на Митьо Очите е нищожна, но все пак е нещо, някакво начало и престъпниците трябва да си съобразят, че прошка занапред няма да има! Колкото до самия Митьо, той си призна всичко, разказа подробно схемата, назова конкретно имена и факти, което ще доведе до по-нататъшни разкрития по веригата. Ето затова беше и споразумението. Митьо знае че самия той е дотука, а като излезе от затвора е много вероятно в най-кратки срокове душата му да се пресели в едно друго безтелесно съществуване, за това ще се погрижат самите му доскорошни другари и съдружници. Но какво да се прави, такива са неписаните правила - от подобно хоро няма пускане или ако има, то е еднопосочно и завинаги. МВР си върши работата добре, без излишен шум и медийно внимание, професионално и отговорно! Отминаха безвъзвратно годините на бат Бойковите пресконференции, медийни изцепки, демонстрации, чупене на стойки пред камерите и лъскане на имидж пред журналистките, безхаберното говорене ипр. Дойде време да се действа и полицията го прави добре! Поздравления за Р. Петков и цялото МВР!
12
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
Съгласен съм с No.8 донякъде. Хора не плюйте по МВР точно на тая тема.Не МВР ги вкарва в пандиза, а ония мазни прокурори! Май трябва тях да разследват - ама няма кой...
11
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 16 години
Чак се разплаках от смях ,,,ти де не идваш от Мелмак
10
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
вярно, постигнатото е малко, но досега повече не е правено.... чак сега МВР се престръши да се озъби на престъпниците. Засега слабичко, но все пак е нещо, по-нататък по тежки присъди ще има! Петков е добър министър, полицаите го обичат и работят от сърце за поразяване на престъпността! Браво на МВР, браво на Петков!
9
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 16 години
Прегледях коментарите. Къде живеете, хора от МВР?!?
8
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Съгласен съм с г-н министъра Петков - държавата показа, че воже да се прави с организирана та престъпност! Това до сега не е правено от предишни правителства, всичките досегашни /Филип Димитров, Костов, Симеон и техните шайки/, те закриляха бандитите и деляха плячката с тях, но вече това свърши, Румен Петков е сериозен човек и се е захванал да изкорени престъпността от България в най-кратки срокове, на престъпниците лошо им се пише - затвор! Това е само началото, да му мислят занапред онези, които погазват или заобикалят законите! Няма прошка - бандюгите в затвора!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 16 години
Май живеем на различни планети! Да не би да си вярвате??!
6
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 16 години
... лошото е че, даже и ти сигурно не си вярваш ...
5
0
 
0
 
! Отговори
бургаско пиво преди 16 години
яяя значи тей де са разбрахъ с Очите и сключиха сделка, ги обявия за геройчета хахаха ЦИРК България, пак от ЕК ще ни дърпат ушите хахахааха
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха...аааа...на Румбата трябва да му отделите специална рубрика озаглавена "Вицове от фонтаните"
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Убиха покровителя на Митьо-Жоро и сега го погнаха полицаите. Ама какво ми се бият в гърдите, той сам се признал за виновен. Защо обаче не казаха срещу какво са му обещали срещу това признание. О, виж ни ЕС, ние сме велики....
2
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 16 години
Благодаря на цялото министерство за професионализма, за целенасочеността по разобличаването на цялата престъпна група. Държавата демонстрира за пръв път волята и ресурса, с който разполага.Абе ***, аз до колкото си спомням, Очите сам си призна и се договори с прокуратурата, не си спомням някой да го е разобличавал!
1
0
 
0
 
! Отговори
S преди 16 години
Как не ви е срам,за наркотици -4 години май всички така трябва да си изкарваме парите-печелиш милиони и ако те хванат -4 години,американци и коломбийци ще ни завидят страшно ,Правосъдие? г-н Петков защо не се скриете някъде с какви очи се показвате изобщо???????