Жан не бил крадец, Луканов пък бил седесар

Петър Стоянов разкри тайните на прехода; Виденов – хрисим, Луканов – син, а Костов - гузен
11 фев 2008 08:52,
33
Жан не бил крадец, Луканов пък бил седесар
Жан Виденов. Снимка: Булфото

„Сега, когато не съм в политиката мога да кажа, че Жан Виденов не е крадец. Той може да е бил всякакъв но не се възползвал от властта и не е крадец“, заяви по НТВ президентът / 1997-2001/ и бивш лидер на СДС Петър Стоянов.

По думите му антируската и антикомунистическата риторика на Иван Костов се дължи на неговата гузност.

„Андрей Луканов до смъртта си помагаше на определена част от СДС и това беше петата колона на сините“, допълни още Стоянов

Жан Виденов беше начело на БСП от декември 1991 г. до декември 1996 г.

Той бе премиер в периода 95-96 г и при неговото управлениет страната бе доведена до финансова дестабилизация и хиперинфлация.

На 21 декември 1996 обявява, че подава оставка като министър-председател на България и като лидер на БСП.

Иван Костов пък е министър-председател на България  в периода 1997-2001.

Андрей Луканов играе важна роля в отстраняването на Тодор Живков от ръководството на БКП, след което заема ръководни постове в партията.

Правителството на Луканов /1990/ пада след протести, предизвикани от тежката икономическа криза в страната. От тази криза е останал изразът „Лукановата зима“.

На 2 октомври 1996 той бе застрелян пред дома си в София.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
31
 
! Отговори
Rabotnikoselianin преди 16 години
Ехх Болшевики , болшевики ...в Нюрнберг са осъдени 11 човека на смърт от Трибунала. А на Народния съд е утрепал към 5000 човека , лекари , учители , попове и тн, интелекта на нацията ..Преди да пишете за взетите каруци...помислете малко ,ама кой ще мисли ..класовия враг трябва да се громи.. Дерзайте ..
11
0
 
31
 
! Отговори
moni преди 16 години
това бледото момче май го използваха другарите му,но пък и нали негова беше идеята да продаде житото от държавния резерв, което си е равно на инфлация
10
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Da, da, pak Stalin i *** sa ptsifisti :-)
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Петър Стоянов е пропуснал да допълни нещата обаче... Примерно ,че Луканов е човека в сянка дърпал конците на СДС и Костов... Че Луканов и Костов предизвикаха падането на Жан Виденов чрез дестабелизация на страната ни.. Пирамидите са тяхна приумица ,както и фалита на банките.. Това е грандиозен план изпълнен за една година с цел идването във власта на СДС и под опеката на Луканов да се продаде всичко и парите да се откраднат.. Но Костов явно не искаше шеф и човек с който да дели и уби шефа си Луканоов... Това защо никой не го каже а г-н Стоянов? След като взе власта през 1997 год. Костов побърза да продаде всичко и да прибере милярди... За 4 години Костов продаде в 90% Българската икономика, предприятия, заводи, парници, складове, мини, Тецове ,комбинати , рудници, летища и т.н. Тая гигантска кражба как никой не я осъди от СДС ? И дали схемата с Учителската стачка не бе заради 13-те милярда обещани европейски пари.. Дали сега пак Костов не се подготвя да яхне власта с квотата на "Герб" и да усвои в свои сметки европейските пари? Това май е новия план на СДС и Герб с подкрепата на Костов...
8
0
 
31
 
! Отговори
Камен преди 16 години
КАТО ЧЕТЕ ЧОВЕК МНЕНИЯТА ВИ, ЗАКЛЮЧАВА ЧЕ СА ПИСАНИ ОТ ДЕЦАТА С УМСТВЕНИ УВРЕЖДАНИЯ В МОГИЛИНО !
7
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Грешката беше още след 89 година, когато всичко стана пак часно и всички се юрнаха да грабят!!! Целия народ! Взели им каруца през 45 за стопанството, те си взеха комбайна през 90та! Каквито политиците такъв и народа!! Защо хората не си запазиха стопанствата и с печалбите да се компенсират за това, което им е взето през комунизма и стопанствата да си работят и да им носят доходи?! Така е в Япония, селяните имат едно стопанство и си им носи печалби и си работят за него. Жан Виденов дойде на власт на една разграбена държава, какво да и управляваш, бяха останали да се приватизират само големите предприятия, е тях Ваньо Костов ги ПРИВАТИЗИРА! :) Ние сме си виновни за много от проблемите си!
6
0
 
31
 
! Отговори
a-n преди 16 години
В тая държава ако си вършиш съвестно работата,си некадърник.На мода са крадците,гъзолизците и плужеците.На Виденов много му помогнахме и ние пооправиха заплатите,и народа се юрна да купува долари,после се чудим защо лева се срина и доста рязко обедняхме.
5
0
 
31
 
! Отговори
Оня с коня преди 16 години
Абсолютно съм съгласен с теб :) Командира крадеше и си изкара цял мандат, както и царчето....
4
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
...хората на Жан обаче...се пръснаха от кражби,много важно,че той не бил крал.Иначе как се разсипва една държава...Жан знае рецептата!!!
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Той ако беше крадец още щеше да е във властта! :))
2
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
tolkova e nekaduren 4oveka, 4e daje i za kradec ne stava
1
0
 
31
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 16 години
Жан не бил крал,това вярно е важно.Когато обаче си успял да съсипеш цяла една държава,дали си крал или не,като че ли не е най0важното.За разлика от него Иван краде да се оля и той,че и бърливата му жена...Колкото до Андрей,той си получи заслуженото и както се казва за умрелите или хубаво или нищо,затова аз няма да кажа нищо...