Кабинетът се пази от народната любов

Станишев разпоредил да бъдат взети мерки за осигуряване на спокойствието в столицата, нали протестната вълна приижда
19 фев 2008 17:27,
77
Кабинетът се пази от народната любов
Пазете правителството. То е ваше. Снимка: БГНЕС

21-ви февруари наближава /тогава ще има протестен митинг на обединената опозиция/ и в редиците на тройната коалиция започна да се усеща леко напрежение.

Премиерът Сергей Станишев обвини опозицията, че нейните мотиви за вот на недоверие към правителството са лековати и несъстоятелни, като не пропусна да се застрахова, че това не означава, че проблемът с корупцията „няма чуваемост“ в обществото, тъй като темата е много чувствителна.

Станишев е подчертал, че докладът на Европейската комисия отчитал напредък. В борбата с корупцията правителството виждало като основен партньор българското общество, а не парламентарната или извънпарламентарната опозиция. 

Моралните основания на опозицията за подобен вот са „силно укорими“, каза още премиерът.

Според министър-председателя целта на вота е да се провери стабилността на мнозинството след отделянето на групата на Българска нова демокрация (БНД).

Станишев се похвали, че е разпоредил на министъра на вътрешните работи да вземе всички законови мерки за гарантиране на сигурността и на спокойната работа на Народното събрание по време на дискусията по вота на недоверие.

По неговите думи, стремежът на организаторите на предстоящия протестен митинг не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
"...що решихте, че `комунистически` е обидно?"Стана не само обидно , но и срамно , т.к. червените олигарси и кардиналите от ДС взеха да се изживяват като барони и провалиха и подмениха идеите за които загинаха хиляди, а милиони останаха излъгани....
55
0
 
0
 
! Отговори
Goldy преди 16 години
българският народ се оказа късопаметен! Сега ще повтаряме "СВАЛЕТЕ ЧЛЕН ПЪРВИ!" от минолата "сесия". Не, че съм била във властта, но разбирам, че на всички много им се услажда. Лошото е, че в България никога не е имало демокрация (доколкото тя съществува, а не е само понятие - абстрактно!). Сегашните управляващи, като се има предвид кои са, разбират демокрация като диктатура - най-напред на пролетариата, а сега им хареса да е диктатура на мутрите върху цялата общество. Та даже взеха решение да ни подслушват Нета и още малко ще влязат в креватите ни като във вица: "Персон и половина, защото Ленин е между нас!" Хората забравиха да се сещат за историята, затова "историята" пак се повтаря! Българино.....
54
0
 
0
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 16 години
СЕРГИ КЪДЕ СА НОВИТЕ УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ?
53
0
 
0
 
! Отговори
george alex преди 16 години
Напълно съм съгласен с Анонимен 54 за правителството, само защо си анонимен и не си напишеш името? Демокрацията е гласност и е време да се чуе гласът на хората. Управниците са свикнали да търсят гласа ни само преди избори, а когато решим да го кажем ясно, започват да ни спират и репресират. Време е за това куцо правителство да си признае, че не може да управлява. Много мразя да ме лъжат по такъв безподобен начин - нали ние живеем в тази страна и виждаме всичко? По стари комунистически модели на 6-то искат да ни омагьосат със сладки приказки как всичко е супер, а ние сме глупави, че не го виждаме и не го разбираме. Отново се връщат стари методи на работа - раздухване на стари и никому ненужни теми, които да отвлекат вниманието на хората от истинските проблеми. Идването на Путин и подписаните споразумения ни връщат поне 50 години назад към изключително силно руско влияние и дирижиране от разстояние. Поведението на правителството и Президента по време на тази визита бяха показателни - за кой друг президент или ВИП персона е организиран такъв абсурден цирк, който побърка цяла София за 3, дори 4 дни? Доган прокарва своите кроежи да въведе ислямизъм в светските училища и да промива мозъка на децата ни с джихад. Корупцията на високи нива надминава всички граници, тя също се индексира според инфлацията. Живеем в една виртуална реалност на големи приказки и омайни обяснения как всичко е наред, а всъщност поглеждайки трезво всички виждаме, че не е. Аз лично искам да изпия червеното хапче и да изляза от тази матрица, стига приспивни песни на руско-турски! Време е тези самозабравили се политици да си ходят, защото всеки нормален работодател уволнява своите работници, ако те не си вършат работата. А правителството е назначено от нас, затова е време да му отнемем мандата и да назначим нови. Е, може би и те няма да са по-добри, но ще са нови и може пък и да свършат работа, поне малко. Защото тези доказаха, че не могат и малко да свършат!
52
0
 
0
 
! Отговори
бай, бабо... преди 16 години
...защо не си каже в прав текст, че се страхува от солидно и агресивно небългарско славянско присъствие сред протестиращите. Полицията доказа, че няма професионална рутина при справяне с футболното хулиганство, а май натам ще тръгнат нещата, ако на някой от жандармеристите не му изтраят нервите. Вероятно премиерът е визирал личният състав на полицията в никакъв случай да не се допуска махмурлия на работа в деня на митинга.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Правителство, което въвежда данък за бедните, за да фиксира нисък данък за богатите - не е правитеслтво, което е достойно да управлява бедна държава като България! Плоският данък е действително най-справедливият,но той не е подходящ за България, изхождайки от ниските доходи на населението и стиснатостта на бизнеса, когато става дума за заплати! Да- някой фирми може да плащат по хиляди заплати, но това не са масовите фирми и от 1000 души в България, вземащи такива заплати, в длъжността си "редови наемни работници" изобщо не могат да се правят изводи за цялото население! Цените се вдигат с всеки изминал ден, а хората с най-ниски доходи дообедняват (особено сегга, след нова година). Това правителство се обръща срещу народа си.. срещу масата, лигавейки се и четкайки по ревера бознеса на българия - а кой всъщност е бизнеса на България? - Новобогаташите, който забогатяха спекулативно и полузаконно покрай промените и реституцията от 1989-2000 година. Нищо против тях, нищо против това те да имат облагите си, но нека това не става на гърба на обикновените хора, пенсионерите и децата на обикновените хора! Това правителство трябва да бъде свалено! Кой ще доде ли , да-всички са един дол дренки, но практиката е показала и нещо друго ... когато едно правителство работи под напрежение да не загуби властта, то прави и по-малко глупости! Май наистина в БЪлгария трябва да се възроди "традицията" никое правителство да не изкарва целия си мандат докрай! Или поне докато не се намери такова, което да вкара живота на хората в коловоза ако не на западна Европа, то поне в този на централна Европа! Протестирайте хора, не защото това е правителство на БСП, а защото то вдигна цените, въведе данъци за най-бедните, компенсира заплатите единствено колкото да покрие инфлацията, нехае за живота на хората, покрай тов аправителство процъфтя с още по-голяма сила корупцията във всички сфери... правосъдната система практически неработи - колко убийства са разкрити, колко от разлседванията по тях са приключили с ефективни осъдителни присъди? Аз лично ще протестирам срещу правителството , не защото подкрепям Герб, а защото не подкрепям политиката на тов аправителство! Да, осъзнавам, че с протеста си косвено ще подкрепя и Герб, но по добре така, от колкото да седя на дивана и само да се оплаквам!
50
0
 
0
 
! Отговори
сергеичо преди 16 години
Не се палете хора, с малко изключение останалите са от едно котило. И който и да се качи на трона, ДООПОСКВА И НА РАЯТА КАКВО? ДЪЛГОТО ЛОЗЕ С ДВАТА ОРЕХА
49
0
 
0
 
! Отговори
ЖИВКО НИКОДИМОВ преди 16 години
АБЕ КУКУ , СТИГА ДРАЗНИ ХОРАТА БЕ ПЛАТЕН *** ! ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ ! ГРАМ МОЗЪК НЯМАШ В ТАЯ ЧЕРВЕНА КРАТУНА ! НА 25 ЩЕ ВИ РАЗПАРДУШИМЕ БАЛАБАР С ОЗУПТИРАЛАТА ВЛАСТТА МАФИЯ ! БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ НА ТЕБ И НА ПРИЯТЕЛЧЕТО ТИ серГЕЙчо !!!
48
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
превъзходен пример за седерастия и костомолизъм във чиста проба....злоба, бяс, неадекватност..... тотална необходимост от медицинска грижа.... с две думи - болна работа....предизвиквате съжаление.....а пропо, що решихте, че `комунистически` е обидно? а?
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 45 (със заглавие - do 43 KOMUNISTICHESKA), за разлика от теб, номер 43 е научил български език и може да пише на него - както се вижда. Докато ти - освен че си неграмотен и ***, но си се задавил от омраза.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СЪРБИТЕ ДА ГОРЯТ В АДА ЗАЕДНО С АЛБАНЦИТЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Hei KOMUNISTICHESKA ***.SELQK probit.Neznam koi psuvash obache moga da ti kaza 2 neshta.Pyrvo-Nikoi ne otricha che KOSTOV,STOQNOV,BOSHKOV i cqlata druga paplach ne razgrabiha dyrgavata-OTKRADNAHA MNOGO,no ne zabravqi che i te sa zakyrmeni s KOMUNIZMA i tova razgrabvane si beshe proektirano.tE SA SYSHTITE TEZI KOMUNQGI KOITO ZA EDNA NOSHT STANAHA DEMOKRATI..2-AKO GOSPOD BESHE PREDPAZIL BG OT MRYSNI KOMUNISTI I OT 63 GODINI CHERVEN BOTUSH SEGA SHTQHME DA SME NA NIVOTO NA EDNA NORMALNA EU-DYRGAVA,A NE NA TOZI HAL.A TI KURVENSKO IZCHADIE,PRODUKT NA LUBOVTA MEGDU CHIRPANSKI PROLETARII I STAROZAGORSKA ,RABOTNICHKA V ZAVOD ZA KONSERVI I VDIGASHTA POLA NA PLESHIVI KOMUNISTICHESKI DEQTELI,MOGESH DA SI UDARISH EDNA CHIKIQ V BANQTA SI V RABOTNICHESKIQ KVARTAL LULIN I KOGATO TI IDVA SI OREDSTAVI SVOQ VOZD GEORGI DIMITROV.BOKLUCI KOMUNISTICHESKI
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много ми е интересно, от какво толкова го е шубе правителството, в случай, че наистина смята, че властовите му устои са стабилни?! Страх го е от масата- от стадото, от народа - от тия, които го избраха? Значи хич не му е чиста работата тогава! Значиима смисъл да бъде свалено!
43
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
умирам от кеф когато платените седерастки клакьорчета обвиняват останалото човечество и опонентите си че са `платени` :))драго нефебе, не усещаш ли как издишаш непрекъснато като спукан плондир?усещаш ли че НЯМАШ никакви аргументи освен поплювателство срещу всеки, който ти демонстрира колко си елементарен и ***?повтарям ти за не помня кой път - вече не е 1990та година, за да минават тези седерастки приказки. тогава така наречените `демократи` бяха табула раза и можеха да се правят на чистички, невиннички, честни и истински.... уви, много бързо лъсна и кариеризма им, и поведението им на завоеватели на чужда земя, на унищожители и безскрупулни сребролюбци...и сега точно разроилите се в много партийки *** да ми се изправят тук и да ми говорят за някакъв `морал`.....е те това е вече тоталната наглост.....кой е морален? костов ли? желев ли? стоянов ли? да не ги подпуквам наред, както си заслужават, ама да си затваряш очите пред синьото безумие и синята крадливост и да дириш под вола теле за да доказваш че крадливостта била само червена.... просто не е адекватно.... така че, драго нефебе, приканвам ви за пореден път да отидете да получите адекватна медицинска помощ. при психиатър...
42
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
ку ку, червеният дракон...караславов...платените електронни куки са тук,но просто трябва да игнорираме техните драсканици...Но и вяра на мутрата бобо никога!Истината е, че имаме нужда от нова опозиция, която да не е била във връзки с мутрите , нуждаем се от личности, които не са натрупали капитали по съмнителен начин...,които не са кредитни милионери...
41
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 16 години
Еееееееее, ай ся! Най-облюбван беше кабинета на Иванчо Костов Светивеликомученик.
40
0
 
0
 
! Отговори
Издателство Просвета преди 16 години
'Червеният Дракон' е партизанското име на завеждащия връзки с обществеността на гей организацията БСП (Български Салонни Педeрacи) , и е червен заради цвета на задните му части , а дракон е заради това , че не си реже ноктите на краката.
39
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
ОСТАВЕТЕ ЧЕРВЕНАТА *** ДЕТО ПИШЕ ТУК,АКО СИ СТОИТЕ В КЪЩИ ПОСЛЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА СЕБЕСИ...СЪД ЗА ВСИЧКИ КРСДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ.АКО СЕ УВАЖАВАТЕ КАТО ХОРА....ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА
38
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
но няма да съм на митинга, т.к Б.Б. е мутра и му нямам доверие!БСП+ДС=ГЕРБТова е съгласуван предизборен фарс между червените барони и кардиналите от ДС, за да се вдигне рейтинга на бобо...Истинското дясно още не си е казало думата!
37
0
 
0
 
! Отговори
R.OV4. преди 16 години
I LOVEC SAM I RIBAR SAM NA STANI6EV S MAIKA MU PRISPAL SAM!