Четвъртият вот не успя

Вотът на недоверие към кабинета "Станишев" заради корупцията не мина в парламента
22 фев 2008 17:24,
51
Четвъртият вот не успя
Станишев посочва с пръсти, че и четвъртият е успешен за него. Снимка: БГНЕС

Със 149 гласа "против", 86 "за" и без нито един въздържал се, народните представители отхвърлиха четвъртия вот на недоверие към кабинета „Станишев“, внесен от опозицията заради корумпираността на правителството.

Единствената пробойна в редиците на Коалиция за България дойде от депутата и лидер на ПД "Социалдемократи" Николай Камов, който гласува против правителството.

Всички опозиционни партии и независимите депутати подкрепиха вота на недоверие.

Веднага след отхвърлянето на вота опозицията напусна пленарната зала.

„Преди всичко от името на МС искам да благодаря на народните представители, които подкрепиха правителството не самоцелно, а България да се развива по динамично“, обяви Сергей Станишев.

Според него приключва доста мъчителен за страната шестмесечен деструктивен период за непрекъснати опити за дестабилизация и за предизвикване на предсрочни избори.

Опозицията парламентарната и извънпарламентарана, според премиера, е осъзнала, че не може да увлече гражданите и затова са оглавили граждански недоволства и са ги използвали за конюктурни цели.

„Ако някой твърди, че няма корупционна среда, това би било глупаво, защото има такова явление и практика и то е наследено от прехода“, заяви на свой ред лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Той отбеляза, че очакванията му от вота са били по-високи от гледна точка на това, че корупцията е изключително благодатна тема.

Първият вот на недоверие към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията.

Вторият - на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване.

Третият вот на недоверие беше в резултат на учителската стачка, внесен на 16 октомври 2007 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Глупав народ.Е...а държава.Загиваме и това си е
29
0
 
0
 
! Отговори
EinReich преди 16 години
Спокойствие!Още доста ще ни го на.укват тия ***...
28
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 16 години
Напред към 2я мандат!!! С вас сме!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 16 години
"Според него приключва доста мъчителен за страната шестмесечен деструктивен период за непрекъснати опити за дестабилизация и за предизвикване на предсрочни избори." - т.е. не успяха да им изритат корумпираните з***ици от управлението. А от парламента никой няма да може да го направи. Жалко ... Така не се сменя власт, жадна за пари ...
26
0
 
0
 
! Отговори
n преди 16 години
Защо си мислите, че щеше да стане по-различно ако тези, които се наричат "опозиция" бяха дошли на власт, всъщност те са били вече много пъти управляващи.Все едно и също е, стига сте се заблуждавали.Още по римско време Сената е казал "да го духат бедните"...тоест-народа.Винаги ще е така "вярвайте ми"
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КАКВОТО КАЖЕ ДОГАН ТОВА ЩЕ Е !!!!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
мръсно комунистическо дебелоочие - народа не ги иска , но те нахално начело с тази *** станишев продължават най-нагло да се окопават във власта . *** КОМУНИСТИЧЕСКА *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
i drugite izbori 6te spe4elim horata sa dovolni ot nas moje da si vzimame ,no i za naroda ostaviame
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
20 - дали е по сценарий или е "искрено", всъщност и в двата случая е част от големия политически цирк. И изобщо, цялата политика е едно баламосване, държащо масите в подчинение (От една страна гледат сеир, от друга се и надяват или най-малкото вярват, че просто "няма как" и това е "необходимото зло").
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
19 - Да! Материалните блага са довели човечеството до "Това, което е днес". И то представлява нещо добро? Да погледнем отвъд рамките на догматичното (И силно погрешно, насочено срещу самит енас) мислене, наложено ни от медиите и обществото. "Всеки за себе си" - ето това е едно от нещата, до които са ни довели тези материални "блага". Но това са напълно фалшиви ценности, обезсмислящи напълно живота. Сегашните "блага" всъщност ни погубват - поне духовно.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да не би някой да си мислил,че вота ще мине?Внасяне на вот на недоверие е губене на време.Дали не е някакъв сценарий да ни баламосват само?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Спасединето е всеки сам за себе си, братоци. Няма да има управляващи в родината, които да я изведат на прав път.Някой писа в предишните кометари за проблемите в, както той се изрази 'развити' страни'. Ако няма материални блага и търговия няма да сме хора а животни и именно материалните блага, разбира се не само като самоцел, защото без взаимопомощ няма ка да стане, са довели човечеството до това, което е днес.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СЕГА БЕШЕ МОМЕНТА ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ!!!!!!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 16 години
dynamo - Не си прав, в т.н. "Развити" страни проблемите са далеч по-сериозни, но просто не са толкова икономически. Там проблемът е в тоталната липса на свобода и роботизирането на обществото. Превръщането на материалното в култ и завъртането на живота около него (И работата, задължителна и важна за изплащането на n брой неща, придобити на кредит, което само по себе си е робство).КНК - на много грешен път си. Медийните кампании под една или друга форма и при теб са свършили огромна работа, защото не осъзнаваш, че точно това е продължаването на статуквото и че реална разлика няма. Аз не питам "как можахте да направите този избор" - аз питам "Как можахте да се заблудите, че изобщо избор има". То, че хората няма да осъзнаят, че цялата система из основи трябва да бъде разрушена, това е ясно - 99% от хората, гласуващи или не, са за статуквото, без да го осъзнават. Тоест, коренът на проблема е в тях, а управляващите са такива само благодарение на одобрението им. Така или иначе, обаче, и без да променят статуквото (Което твърдо смятам за крайно необходимо) пак биха могли с активни действия да постигнат поне нещо. Протестите на таксиджиите и шофьорите от градския транспорт са показателни. Ами така става - смешно е изобщо да се вярва, че може да съществуват управляващи, които на добра воля да правят положителни промени, а не заради това, че са били притиснати от обстоятелствата (хората).
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен1 преди 16 години
Така правят в белите държави - хората, които имат достойнство, а българите отдавна са го загубили ( ако изобщо са го притежавали).
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ти на умен ли се правиш или какво ... в опозицията само СДС ли е бре ? имаш ли си някаква минимална ограничена представа кои партии са в опозиция ? и дори сдс да е (също не ги харесвам) е по-добре отколкото турците !
14
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
От кой,кога и къде да дойдат по-активните действия.Виждаш,че обикновените граждани с проблемите си нямат достъп до медиите,за да ги споделят и да се обединят според нуждите си . Реалната опозиция нама достъп до медиите,органите за контрол,съд и прокуратура.Пробутват се назначени опозиционери и формации минали през 10 партии и в основния си състав бивши и настоящи ченгета.Остава единствения път ИЗБОРИТЕ.Ако се замислиш,ще видиш,че няколко месеца преди всички избори, тръгва организирана медийна кампания за хвалене на "3-5-8" под различна форма и състав.Раздуват се до небесата най- незначителни неща,а огромните пропуски и вреди се премълчават. Това което предлагаш е именно продължаване на състоянието и с пълен отказ всеки гражданин да поеме своята отговорност за бъдещето на държавата и ако псува после,да псува себе си.Така да се правиш на страничен наблюдател е много удобно,но не е полезно за теб самия и поколението ти.Освен това където и да идеш по света ти казват "...вие българите,как можхте да направите този избор",а не те питат гласувал ли си или не.За останалия свят ние сме нацията на България и той не се интересува какво мислим един за друг,а ни оценява по резултатите които постигаме.Стази коалиция,в каквато и комбинация да ни управляват,виждаш ,че резултатите са плачевни.
13
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 16 години
Проблемите се решават като мнозинството осъзнае, че не става с чакане някой (Който по дефиниция е ***, защото и системата е изродска) на добра воля да му реши проблемите. И един от преките ефекти е гражданското неподчинение, и т.н.
12
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 16 години
Опозицията за пореден път показа колко е смешна и безпомощна. До кога господа "демократи" ? Искате ли още един вот на недоверие , кой ще е подред пети или десети хаха :) успех другия път, жалки сте в безсилието си , по-добре се скрийте някъде и чакайте народа да затъпее та да избере отново сдс да го управлява,аз лично се надявам това скоро да не стане @!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
опозиционер преди 16 години
КОИТО ПОСЕЕ ВЯТЪР , ЮЕ ЖЪНЕ БУРИ ! ХАИР НЯМА ДА ВИДИТЕ ГАДОВЕ !