Четвъртият вот не успя

Вотът на недоверие към кабинета "Станишев" заради корупцията не мина в парламента
22 фев 2008 17:24,
51
Четвъртият вот не успя
Станишев посочва с пръсти, че и четвъртият е успешен за него. Снимка: БГНЕС

Със 149 гласа "против", 86 "за" и без нито един въздържал се, народните представители отхвърлиха четвъртия вот на недоверие към кабинета „Станишев“, внесен от опозицията заради корумпираността на правителството.

Единствената пробойна в редиците на Коалиция за България дойде от депутата и лидер на ПД "Социалдемократи" Николай Камов, който гласува против правителството.

Всички опозиционни партии и независимите депутати подкрепиха вота на недоверие.

Веднага след отхвърлянето на вота опозицията напусна пленарната зала.

„Преди всичко от името на МС искам да благодаря на народните представители, които подкрепиха правителството не самоцелно, а България да се развива по динамично“, обяви Сергей Станишев.

Според него приключва доста мъчителен за страната шестмесечен деструктивен период за непрекъснати опити за дестабилизация и за предизвикване на предсрочни избори.

Опозицията парламентарната и извънпарламентарана, според премиера, е осъзнала, че не може да увлече гражданите и затова са оглавили граждански недоволства и са ги използвали за конюктурни цели.

„Ако някой твърди, че няма корупционна среда, това би било глупаво, защото има такова явление и практика и то е наследено от прехода“, заяви на свой ред лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Той отбеляза, че очакванията му от вота са били по-високи от гледна точка на това, че корупцията е изключително благодатна тема.

Първият вот на недоверие към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията.

Вторият - на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване.

Третият вот на недоверие беше в резултат на учителската стачка, внесен на 16 октомври 2007 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 16 години
Ще цитирам Петър Стоянов: - Тоя театър не е за мен вече!Правете си изводи и бегайте бегайте от тук, тва е изхода, навън поне няма да ви таковат турци!
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен1 преди 16 години
А как се решават проблемите?
8
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Дали харесвам Станишев, когато си сложи розовите очила? Всъщност не.
7
0
 
0
 
! Отговори
dobriq преди 16 години
трябва да има вот на недоверие и за икономическата политика на правителството,последни сме в ЕС по заплати ,а цените им ги минахме отдавна.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вотът не успя - господиииии не може да бъдееее.....
5
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 16 години
Имало по-корумпирани - и? Това, че някой е "по", оправдава ли този, дето е малко по-малко?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Проблемът не е в негласуващите, а точно в тези, които си мислят, че проблемите се решават на изборите. Защото дали ще са тези или други ***, няма значение, *** са и дори не са най-големите - те са просто марионетки, но това е друга тема. Основното е, че цялата система е сбъркана и докато хората не го осъзнаят, ще продължават - едните само да си псуват (Да, само с псуване не става, трябват и активни действия, но изборите не са такива), а другите да си гласуват и всеки път да си викат "да се надяваме, че следващите ще са по-добри". И естествено акълът им няма да стигне, за да се запитат как така все си остават с надяването и накрая все са недоволни.
3
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 16 години
Да не би някой да си е вярвал, че вотът ще мине? Имаше далеч по-корумпирани управления от сегашното. Обаче някак се разчита на късата памет на хората.
2
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 16 години
Така поне ще спестим от предсрочни избори! А и като дойдат нови, какво става- две години се правят, че оправят бакиите на предишните, а после еле-еле се правят, че работят, а само гледат как да стигнат предшествениците си по присвоявания! Като влезе Сидеров в парламента, видя се колко му е думата-усладиха му се всички привилегии, запушиха му устата с някой лев и го направиха част от отбора! Никой няма да ти даде да синавираш главата там, дето не ти влиза пръстът!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На всички им беше ясно, че вотът нямаше начин да мине. И наглите усмивки на ***, наричащи се "управляващи" могат да бъдат изтрити само на избори. За съжаление те са далече и за още по-голямо съжаление народът едва ли ще се втурне да гласува - както винаги ще се задоволи само да псува...