Ковачки пръв съветник на Станишев

Бизнесменът се хвали, че съветвал правителството да не бърза с признаването на Косово
10 мар 2008 08:24,
38
Ковачки пръв съветник на Станишев
Христо Ковачки. Снимка: Булфото

Бизнесменът Христо Ковачки, когото наричат енергийният император в България се похвали, че е съветвал правителството около проблема с Косово.

"Аз дадох съвет към правителството да не бърза с признаване на Косово, защото по мои данни в Сърбия има над 500 млн. евро български инвестиции. И правителството със своите политически стъпки трябва да ги защити". Това казва Христо Ковачки в интервю за вестник "Стандарт".

Самоковският бизнесмен съобщава още, че в съседна Сърбия "подготвя голям проект свързан с изграждане на конвенционална централа от порядъка на 600 МВ около Ковин".

Завършилият квантова електроника Христо Ковачки е собственик на единственото у нас предприятие за брикети "Брикел".

Той държи ТЕЦ "Марица-3" в Димитровград, "Атоменергоремонт", топлофикациите във Враца няколко мини у нас ("Чукурово", "Бели брег", "Черно море", "Балкан 2000" и "Открит въгледобив" в Перник).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Юнак преди 16 години
едно уравнение с много (не)известни: Станишев(Русия),политическа власт + Ковачки(Русия),пари с (не)ясен произхад = ?
16
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Дядо Мраз-е ,гледам, че в Бургас пак са набучили некав мерджан с кирки - много яка снимка в news-a:) Става за постер на "Стената на плача" на българските бизнесмени:)(бъзикам се!)
15
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Като гледам какво си написал, явно не си разбирач. Аз съм сигурен, че по-добре ги знам от теб видовете централи. А думата, която са написали конвенционална, означава общо приета, което няма как да се върже със смисъла на текста. А що се отнася до ТЕЦ-овете, няма такова нещо като конвенционални, има кондензационни, и др. видове, които ще ти кажа, ако си послушен.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Еми щом съветник е станал на премиера- един от най-големите престъпници в страната от тия с белите якички ,които стоят над мутрите. Ковачки е мафиот от най-голям ранг и е един от 10-тимата собственици на държавата в сянка. Освен ,че трови България с най-некачествените и най-замарсявани въглища той е и формалния собственик на общинска банка - София. Ковачки е безкруполен престъпник ,който урежда сделките си като праща мутри. Много хора са били пребити и убити от неговите мутри. Даже преди 2 години ако помните ,когато работниците му стачкуваха в мините той изпрати армия от стотина мутри с бухалки и пребиха всичките работници, някой дори бяха хвърляни от моста. Тове е. ако има собственик на държавата в сянка то това е Христо Ковачки.
13
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
12,ами тетакива се издигат бре! Ти да не мислиш, че е високоинтелигентен! И аз съм инженер - да ти обясня ли някои мои колеги как си взеха дипломите:)
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя е такъв *** селянин, че чак не може да говори членоразделно. Присъствал съм случайно на разговор на въпросния "бизнесмен", който беше само заплахи и крещене, долкото можеше да се разбере от бедния му речник. Тогава беше общински съветник в Благоевград, пази боже от такива управници
11
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
На война, братя българи! Иде сезона на зеленчуците! Въоръжете се с няколко кофи загнили домати и бой от терасата по всички лъскави коли! :)))))П.С.: а преди това е и Великден :))))
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
EI MNOGO SME SMESHNI.I TOVA AKO E DYRGAVA ???
9
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Пак си говорим за срастването на новобогаташите с правителството... Дерзай и чакай, народе на правителствената дружинка да започне да и пука за теб и твоите проблеми... Гласувайте пак за БСП, може и за кафеджийника СДС... не че има голяма разлика...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ ИЛИ КАКТО Е МОДЕРНО ДА СЕ КАЗВА- СМЪРФ. ИМА И ДРУГ ЛАФ ПО-ВЪПРОСА "УВОЛНИХА СОБСТВЕНИКА".
7
0
 
0
 
! Отговори
разбирач преди 16 години
Ами ТЕЦ,бе...
6
0
 
0
 
! Отговори
God преди 16 години
И на други места в България се правят ***! А съвета на Ковачки е много "принципен" - изобщо не се интересува от държавния интерес! Какво получава държавата от тези инвестиции в Сърбия, че да ги защитава? И как точно сърбите ще заплашат тези инвестиции - ще национализират предприятията?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...porednia eni4arin
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аааа, значи не заради принципа, че не трябва да признаваме Косово, а защото господинчото "бизнесмен" има ЛИЧНИ интереси в Сърбия???!! Ами те господата управляващи какви интереси имат? Комисионни ли ще им дадеш, Ковачки? Жалко за квантовото ти образование! Ниюо не разбираш, само изнудваш хорицата хахаха! Я пак се съберете и поговорете, може и да мине "съвета" ти!
3
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Конвенционална централа?!!! Я дайте малко повече информация какво точно представляма тази конвенционална цантрала???
2
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 16 години
Ако такива са съветниците, да затворим държавата и да направим ревизия.
1
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Дали му е добре???