Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич

Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 г., коментира премиерът
14 мар 2008 19:38,
49
Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич
Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година, коментира премиерът. Снимка: Булфото

По повод очакваното влошаване на отношенията със Сърбия след признаването на Косово от българска страна, премиерът Сергей Станишев заяви в Брюксел, че България е приятелска на Сърбия държава. Това съобщава БНР.

Според Станишев, би било много жалко, ако някой в Сърбия по политически причини реши да променя сегашните добри двустранни отношения.

Станишев е разговарял със свои колеги от други страни-членки на ЕС, които планират да признаят Косово, като Унгария, Чехия, Португалия.

Очакваното влошаване на отношенията със Сърбия в резултат на този акт Станишев коментира с думите, че Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година и процесът вече е необратим.

За съжаление, днес сръбският народ плаща за грешките, допуснати тогава от режима на Милошевич, заяви премиерът.

Ако въпросът за затварянето на литовската атомна централа „Игналина“ бъде преразглеждан на европейско ниво, това трябва да се направи и за „Козлодуй“, каза още Станишев.

По време на Европейския съвет той се е срещнал с премиера на Литва, която в момента се опитва да предоговори сроковете и условията за закриването на "Игналина", предвидено за 2009 година.

Трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" са много по-модерни, не са от чернобилски тип и в тях са вложени много пари, включително и на европейските данъкоплатци, припомни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
RAD преди 16 години
Че Станишев е смешен мишок е ясно и за най-задръстените хора в страната. Чудя се обаче на иначе грамотни (уж) хора, които се надпреварват да ръкопляскат на косовската независимост,потривайки доволно ръце с мисълта,че "така им се пада на сърбите,щото те са много лоши с нас", без дори да се замислят за последиците от това поставяне на държавните интереси на големите сили над международното право и институции като ООН. Никога не съм харесвал сръбската политика спрямо нас и други съседни държави.Това обаче не е причина ЕС и САЩ да правят по-голямата глупост, създавайки "Косово ООД" със скандален прецедент, който не е краят, а само началото на проблемите на Балканите. От такова псевдородолюбие от типа "ние сме истински българи като признаваме Косово,щото това е против Сърбия,които винаги са ни забивали ножа" няма полза никой в района. Дреме им на щатите и големите сили-тях никой не може да ги бутне с пръст. Хем са далеко, хем са силни. Задава ли си някой обаче от феновете на Косово въпроса "Защо в тоя европейски дух на интеграция, ЕС води политика на сепаратизъм на Балканите?"В заключение ще кажа едно - да се готви т.нар. държава "Македония", за после не знам...
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Исляма настъпва бавно но сигурно в Европа - през Албания и Косово! Албания - е единствената мюсюлманска държава в Европа (беше - сега има и втора такава - Косово).
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 25 ако се казваш Али,Хасан или Мехмед - те разбирам. Тогава спокойно може да посетиш някоя новопостроена албанска джамия в Косово.Не може довчера целия свят да смята Хашим Тачи за терорист а днес - американската *** - Яп де Хоп Схефер - да се целува и прегръща с него. Слава богу - има много държави в Европа и по света които все още са независими от САЩ и те не признават Косово!
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Знаеш ли какво правят сърбите с нашите паметници.Заличават всичко българско.Както казваш Косово е било българско и не може да се твърди,че е изконна сръбска територия.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
СерГЕЙ-чо - скрий се някъде защото народа ти се смее! Това че - Унгария, Чехия и Португалия - (все държави джуджета в ЕС) смятат да признаят Косово - не означава че и България трябва да признае тази нова мюсюлманска държава! СереГейчо - Косово е било (макар и преди стотици години) част от територията на България! Тогава са били построени много църкви и манастири - някои от които ги има и днес - и те са пак със християнските си имена. Голяма част от тези църкви бяха запалени и изгорени наскоро от албанско-шиптърската ***, която не само в Косово но и в Македония вече взе да се надига - както научаваме от днешните новини!Дали цар Самуил (при който Косово е било част от България) няма да се обърне в гроба като види че СереГейчо и другите от управляващата коалиция се готвят да признаят Косово за държава на *** албанци - които подпалиха и разрушиха църквите и манастирите - (някои от които) са строени още по негово време?...
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Tozi put Stani6ko e napulno pravda ne povqrva 4ovek...
22
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 16 години
Пази боже неграмотно да пропише във форум.Мазохистичен комплексар,защо не се гръмнеш,да си направиш харакири или сепуко и да не ни натрапваш своите комплекси.Това едноклетъчно не може да е българин,а внедрен сръбси ***.Българи опомнете се - сърбите не са ни братя,а най-големите ни душмани.Те нямат братя,нямат приятели,те обичат само себе си.Ние сме много различни от тях,тяхната кауза не е наша.Прав е Исак -техният бабаитлък ще ги погуби.Не виждам никаква причина да горим заедно с тях,но който желае -моля......
21
0
 
1
 
! Отговори
Arkan преди 16 години
samo taka, FORZA AEZ KOZLODUJ
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аман от папагали...
19
0
 
1
 
! Отговори
a преди 16 години
Не беше ли Гоце човека дето си пишеше любовни писма с сатрапа Милошевич
18
0
 
1
 
! Отговори
Исак преди 16 години
Оказа се, че и ние имаме мъдри политици- какво спечелиаха сърбите като скочиха срещу Германия, а сега срещу Запада, колко невинни жертви дадоха горките от един бабаитлък. И в началото и в края на втората световна бяхме все с победителите.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
i nie shte plashtame za vashite greshki
16
0
 
1
 
! Отговори
yanki преди 16 години
Вън американците от Балканите !!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Болните мозъци пак си дадоха мнението тука.. Като мислите, че сърбите са преебани и че ние сме им виновни за положението - вървете се биите за тях. Биите се за държава, сама докарала се до тук. Биите се за граждани, които ви мразят, и които при всяка възможност набутват България и българина. Като толкова разбирате от политика, като толкова знаете какво и как се случва там - вървете да си отстоявате мнението, недейте храни анонимно за монитора...
14
0
 
1
 
! Отговори
същият преди 16 години
ЙЕСМЕНИ, подмазвачи и пълзящи твари без капчица достойнство - нация от некадърници, , крадци и злобари
13
0
 
1
 
! Отговори
мразещ Бай Ганьовщин преди 16 години
а бе тъпчо непросветен - сърбите изтеглиха войските си от Косово под натиска на световния разпоредител САЩ, който срина от бомбардировки държавата, грубо погазвайки междунардото право - така както нахлу в Ирак за търсене на оръжия за масово поразяване, които не бяха открити - но това се забрави. Така обявиха и Милошевич за някакъв античовек, защото не искаше да подкача по свирката им, както Иванчо Костов и Серьожка Станишев. А относно злобата ви към сърбите, тя е продиктувана от това, че осъзнавате като живеете близо до тях КАКВИ ЖАЛКИ *** СТЕ - това е истината, дори да не ви харесва
12
0
 
1
 
! Отговори
t-55 преди 16 години
Сърбето сега се пеняват, но сами и доброволно изтеглиха войските си от Косово през 1999, факт който ги прави първите в света официялно признали независимостта на Косово!
11
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Малко дървено човече с розови очила, което прави, каквото му наредят от горе. Няма и грам собствени сиви клетки. Тъжното е, че всички ще трябва да плащаме за грешките му. Това не е моят премиер.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Едва ли трябва чак да се "радваме", но позицията на правителството специално по този въпрос е единствено правилната.
9
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 16 години
Сърбите агонизират, трябва да се радваме заради всичко, което са ни причинили векове наред.