Плачът на Петков за "Запалката"

МВР-шефът: Този цинизъм трябва да има някаква граница. Знам, че в МВР има много хора, които не ме обичат
27 мар 2008 11:53,
62
Плачът на Петков за "Запалката"
Снимка: БГНЕС

„Този цинизъм трябва да има някаква граница“, каза вътрешният министър Румен Петков.

Петков отбеляза, че казаното за доц. Алексей Петров е отвратително и показателно докъде може да стигне политическата низост.

„Алексей Петров е работил с двама министри на МВР“, изтъкна Петков, който бе категоричен, че името на Петров не е трябвало да бъде огласявано.

„На срещата между мен, Алексей Петров, Христов и Галев /Братя Галеви бел.ред./ имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. На срещата присъства и служител на МВР“, посочи Петков.

Според вътрешния министър няма нормативна забрана министърът да участва в срещи от рода на тази с братята.

„Аз съм сигурен, че срещата беше полезна“, подчерта Петков.

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

Според него е много непочтено изнасянето на името на Алексей Петров, защото така се застрашава неговата сигурност.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР“, каза още министърът.

Според него ударите идват от хора в МВР, чиито интереси са засегнати. Той посочи ген. Ваньо Танов, който имал своя политически неуспех в местните избори в Русе и затова се стремял с всички лъжи да дискредитира МВР.

„Всички негови лъжи се възприемат като истина от обществото“, отбеляза Петков.

„Вероятно има много хора в МВР, които не ме обичат. Моето седене в това министерство не е самоцелно и то ми струва много – и на мен, и на децата ми“, подчерта министърът.

„Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза Румен Петков.

Министърът съобщи, че никога не е бил разработван от службите под името "Запалката" и обвини Ваньо Танов в изнасяне на класифицирана информация и разкриване на агент под прикритие на МВР

Петков обяви, че ще разпореди проверка за изнасяне на документи от МВР и затова дали има укрита информация от някоя от службите на министерството.

Междувременно депутатът от ДСБ и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор за проверка, която да установи дали вътрешният министър е издал държавна тайна, като е оповестил името на Алексей Петров, който бил секретен сътрудник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Къде сте,г-н Президент?!Къде сте г-н Първанов?!Излезте!Защо не кажете поне-Кажи си Румене,кажи си Серго?!Или е вярно,че и вие сте част от мафията?!Вашата пиарка Дърева разправя,че не я интересували личностите на Станишев и Петров.Лошото било ,че държавата била в полуразпад.Ами,че те личностите ,разлагат държавността!!И вие ли сте от тях?!Не се притеснявайте-конституцията не позволява трети мандат!
40
0
 
0
 
! Отговори
ТВ водещ преди 16 години
Подкрепям министъра на вътрешните работи Румен Петков! Той върши добра работа за опазване на реда и законността в България!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Срещу Петков ИМАШЕ повдигнати 4 обвинения, вярно е. Нито едно от тези обвинения не мина, защото съдът прекрати делата още на първа инстанция ПОРАДИ ЛИПСА НА ВИНА. Това е точния юридически термин. Нечистоплътно е да се спекулира с тези неща. Ето написах ви истината, защото я зная.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много сте ми странни вие тука..... Според мен Румен Петков е първия министър на Вътр. работи, който открито върши нещо, работи, изобличава и разкрива бандитите, независимо дали са ченгета сегашни и бивши, дали са мутри или ква да е там гадост. Предишните министри дума не обелваха за организираната престъпност, отричаха или шикалкавеха по темата. Дойде Румен Петков и нещата почнаха да излизат. Сега пък точно него го изкараха виновен - държавна и служ. тайна било това и онова. Да де, ама нали има ефективни арести на хора от върхушката на МВР, има разобличаваща информация и както е тръгнало, нещата ще си дойдат по местата. Странно ми е защо обществото винаги търси виновния там където не е . На мен ми се струва, че Петков си върши работата добре, открит е, казва нещата както са. Сега дали се е срещал с някой дали пари са играли, дали са се наговаряли нещо - не знаем. Какво има срещу министъра като информация? Нищо фактически, само твърденията на един бивш генерал и на едно лудо джудже депутат от ДСБ. А факти няма. Струва ми се, че всичко това е скалъпено за да се събори министъра и с него и цялото правителство. Кой има изгода от това? Най-вече Бойко Борисов, новия началник на Ваньо Танов. ДСБ и СДС също, ето защо джуджето Атанасов скача, обаче сините нямат шанс да влязат във властта сами, щото са бита карта и никога вече няма да са в парламента. Значи те могат зда играят с ГЕРБ, та дано Бойко им даде това-онова след изборите. И като съчетаем всичко това с враговете на Петков вътре в БСП, защото доста народ в червената централа му завижда за влиянието и акъла и работоспособността - сметката излиза. Ето как станаха нещата. Никак, ама никак не съм учуден и мисля, че Петков ще удържи атаката и ще отговори по достойнство. Защото казано е - който копае гроб другиму, сам пада в него!
37
0
 
0
 
! Отговори
овърчо преди 16 години
Чувал съм не само от ТВ СКАТ че тоя мушморок е следствен по четери дела Имали някой повече информация
36
0
 
0
 
! Отговори
Дзерджински преди 16 години
Др.Станишев нищо не иска да каже.....той е просто 1 фигурант и кукла на конци.....истинският ГОЛЯМ ШЕФ/ОНБАШИЯТА е Петков.Станишев просто изпълнява нарежданията на БОСА.Това е.Р.Петков кара влака и това е пределно ясно.Нито ще го махнат,нито сам ще се скатае.....защото е безкрайно нагъл.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Като не му есамоцелно стоенето в Министерството що не вземе да си ходи? Талъв професионалист веднага ще си намери работа в някоя частна фирма! Ама да не се оправдава с децата си, защото фактите са следните: болшниството от хората, които имат деца работят на две, че три работи, нямат събота и неделя, няма празници -само делници! И след целия тоя къртовски труд, на всичкото отгоре трябва да организират дядовците и бабите да прибират невръстните им деца от училище, че и да ги водят! И защо мислите? Ами защото някой алкохолизиран тип, който си е платил лептата на някой продажен полицай. може да ги отнесе на някоя пешеходна пътека или пък някой наркодилър да ги причака пред училището! Ти, Господине Петков, като ходиш да се срещаш с бандитите, не си ли даваш сметка, че така само им вдигаш самочувствието и ги правиш още по недостижими????? Ами че унижаваш Държавата така? Щото ти ще си министър от ден до пладне, ама следващия след тебе ще трябва да се натопи целия в попарата, която си надробил? И на всичкото отгоре Сергей взел да го защитава! Американските сенатори ги махат от конгреса и за по малко - щото били с някоя проститука, а тоя сега се изкарва и незаменим! Не, той не е виновен - сигурно е отишъл на тая среща с белезници на ръцете!!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
gushter преди 16 години
Toq ima mucuna na gushter,mnogo otvratitelen 4ovek pikliviqt p****** tova opredelenie nai mu otiva
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Значе виновен е не баш мафиота, а този дето му извади кирливите ризи? Да не би Румен Петков да не го познават в Плевен? Кой докара Илия Илиев? Не проумявате ли, че обрата стана порочен. Значи не са виновни Иванов,Илиев и Запалката, а е виновен този който разкри машинациите им пред обществото???!!! Ама това си е чист абсурд!!!!!!!!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
полицист преди 16 години
И аз смятам че цинизма трябва да има край.Ми да каже ХУЮВИЧ а не само УЮВИЧ...И трактора бил доцент...че кога го направиха бре?
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
После всичко ще се оправи. Явно по друг начин няма как да стане.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо го притеснявате Р.Петков той е невинен ,чиста душа .Нищо не знае всичко,което прави е напълно прозрачно и ясно за обществото .Наи много другаря Станишев да го направи председател на някоя комисия в парламента , като другата душица Р..Овч...Смешмици в България изобщо няма политическа класа всички са си сложили дебелите очила и на никой не му дреме за ставащото . За 3 години от мандата им на тройните крадци не успяха да уредят нещата с АМ Хемус,АЕЦ Беляне и други значими проекти , защото има битка за кокъла кой да вземе.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Stskay zdravo kokalcheto Rumba!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
RUMKATA HICH NE SHTE преди 16 години
RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!RUMKATA HICH NE SHTE DA SDAVA VLASTTA!!! DA ZHIVEE KORUPTSIYATA!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
абв преди 16 години
- Румен Петков не бива да им се оставя. Започна ги и да кара докато истината наистина излезе на яве.То Атанасов цяло село да сери в устата му не може ги напълни така както сам си ги пълни само с недоказуеми хули. Става досаден вече. Румен Петков има вина , че не изгони позорно Ваньо Танов от службите ,защото Русенци много добре знаят какво е разцапано , ами го остави да веземе и 20 заплати.Сега му сърба попарта. Вижте ги кои са в скандала и да ви стане ясно защо...Русенци много добре го разбраха що за кариерист и *** е В. Танов и му показаха червен картон на изборите за кмет и то с огромна разлика. Сега се юрна да се прави на велик, само и само да се добере я д о парламента ,я до друга висока длъжност, защото съветник в Об. съвет му е малко. Тези службогонковци аут от политиката. Румен Петков започна и е длъжен да доведе скандала до финал, като представи всички данни и факти и виновните най накрая наистина да си получат заслуженото в затвота. Стига само в затвора да са кокошкари, нека и малко генерали да се пременят с карирани костюми.
26
0
 
0
 
! Отговори
bebe преди 16 години
Единствената заплаха за националната сигурност в тази случка е, че публично се разсмърдя следния 20 годишен факт: мутрите и властта в БГ са едно и също. Знае се кой е А.П. и неговия бизнес , логично е да организира срещи на лицата от правителсвото със своите колеги да си уточняват сделките.Това са хората чиято рая сме ние - обикновените граждани в една феодална балканска държавица.C'est la vie
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не мога да разбера тоя министтр, дето е срам за всеки честен полицай какво се опитва да каже? Че е много отруден и уморен от това да защитава правата на гражданите може би? Ами Станичев пък какво иска да каже, като го защитава? Тоя минирът стига се е правил на Робин Худ ами да си подава оставката, че работата започна буквално да вони! И като казва, че тая среща с Галев била виждате ли нещо нормално, да си зададе въпроса: Би ли било нормално например директора на ФБР или ЦРУ да се рещне с Осма бен Ладен например? Ставаме за срам пред европейците! Допускам обаче, че министъра е бил силно загрижен за психичното състояние на Галеви, и под претекст, че е искал само на чашка блага ракия да и сопмнят добрите стари времена, всуъщност е опитал със силата на хипнотичния си поглед, леко премрежен от алкохолното опияние, да ги вкара в правия път!Тези хора взеха да вземат поданиците на държавата направо за мезе! В Япония, ако се тигне до тук, тоя министър отдавна да си е направил харакири! Само че нашия ще му е трудно да си уцели корема, както е в делириум тременс, и току виж ръката му кривне в друга посока! Поради това не допускам да го направи, пък и такъв ценен кадър за системата на МВР не бива да става зян!
24
0
 
0
 
! Отговори
um преди 16 години
Не става само с пиене!Трябва и акъл!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От тоя срам който творите,ни идва да се заровим някъде,и мисъл да не премине да излизаме.Развъдили бълхи да безумие,радват им се на думите,ами ако не бяхме ние.Ако не ви бяхме отглеждали,а мачкали ,като другите,всички заедно щяхме да сме много напред,но явно тук сте се селекционирали само жални екземпляри,които просят милостиня,парадирайки колко сте велики.Те хората не давят гъските в езерото със смешки от маалата.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма нищо вечно!Време е и други да захапят КОКАЛА!