Да си рестартираме държавата?

Евгени Дайнов и Антони Тодоров коментират последиците от скандала в МВР
1 апр 2008 10:08,
33
Да си рестартираме държавата?
Снимка: hribar.info

"Да се рестартира държавата". Това е решението, считат политолозите Евгени Дайнов и Антони Тодоров в коментар за политическите последици от скандала в МВР.

"Това, което се случва, е нов епизод в дълго протичащ сериал", посочи пред БНТ Антони Тодоров и припомни случая с вътрешния министър Богомил Бонев и доклада, който тогавашният президент Петър Стоянов извади срещу него за връзки с престъпни групировки.

"Трябва да се постави по нов начин отношението на държавата към престъпния свят, въпросът е стратегически и трябва да се мисли стратегически", отбеляза политологът.

"Създаването на ДАНС е нещо положително, но не е достатъчно, нужен е пакет от мерки. Може да се окаже, че кучето е заровено другаде. Проблемът може да не е в бившия главен секретар Илия Илиев, а във военната прокуратура например или може да се окаже, че ГДБОП не е точно това, за което е създадена"

"Действията за пълно разкриване на проблемите трябва да дойдат от политическата класа, от политиците, които гледат сериозно на процесите и не искат да бъдат еднодневки", смята още Тодоров.

Колегата му Евгени Дайнов акцентира върху отговорността на премиера в случая.

"С поемането на мандата да прави правителство той еднолично носи отговорността и трябваше отдавна да предприеме нещо. Липсата на оставки е един мръсен сценарий",  счита Дайнов, според когото единствената констатация, която може да се направи, е за пълен провал на сегашните управляващи.

"Политиците, включително и държавният глава като че ли не са разчели алармата от последните избори: че партийната система се разпада и партиите стават заложници на частни интереси", отбеляза Антони Тодоров.

"Сега не е толкова важно кой е започнал скандала - при един структурен проблем рано или късно това щеше да се случи. По-лошото е, че който и да оглави МВР ще бъде под подозрението, че е изразител на нечии интереси. Самата оставка, ако бъде подадена, само ще засили убеждението, че едно лоби е надделяло над друго лоби за контрола над МВР", завършва Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 16 години
Neobhodim e idealizam,ot tipa na nacionalsocialisti4eskija, toi e vrag na ot4ajanieto i na kruvopiicite i prijatel na dostojnite.Kurazh,a ne otstaplenie! Ne bjaganeto reshava problemite, a dejstvieto! Vorwarts!
31
0
 
0
 
! Отговори
Мърфи законотворец преди 16 години
Не може да рестартираш окраден съветски трактор, особено когато двигателя му е задавен от комунистическия тракторист.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
neznam za van6nia dalg no znam 4e naselenieto na balgaria e zadlajnialo za 3 gdini s 100 miliarda euro SMIATAI KOLKO SME ZLE
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
40 000 000 000 : 7 500 000 = 5333.3333333... : 220 = 24.2424242409090909... = две години принудителен бригадирски труд за външния дълг на човекоофцоглава от народонаселението.
28
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 16 години
Ама само си пишеме тук,а половината от нас никога не са гласували........
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Някой пита къде е армията! Ами в Ирак, Афганистан, сега и в Косово! Нали тази беше целта - да обслужваме чужди интереси, те милите наши античовеци знаят - щом сме търпели 500 години едни главорези, затрили елита на един горд народ, няма да има нужда да се намесва армия и не е необходимо да има такава! Ние сме абсолтно НЕСПОСОБНИ да се справим с някакви си 4000 лапачи и мафиоти! Българиииии, всичко става, за да се изнесем оттук, да не остане жив корена ни, да освободим терена за други, на които отдавна им текат слюнките, а нашите депутати ще имат време да се изнесат там, където вече са си осигурили и пари, и къщи, извън държавата! Шалтера и да се закриваме! БОГ ДА ПРОСТИ НАС И БЪЛГАРИЯ
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами не се у4удвам 4е външния дълг на българия достигна 40 милиарда..... да бягаме от тук докато е време да си останат само пенсионерите и бюджетните.......
25
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 16 години
В някои държави,когато има заплаха за националната сигурност- външна или вътрешна,Армията се намесва и възстановява ДЪРЖАВНОСТТА!!КЪДЕ Е НАШАТА "РОДНА АРМИЯ"-съкратена и ...няма и стадион численост,да не говорим,че генералите и офицерите са повече от кадровите войници!А върховният и главнокомандващ-сиреч Президенто,къде е и какво прави?Ходи по Хаджилък и гърми по лисици,нали..?!
24
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
че ако бъде съкратен от вътрешно, румбата нямало да остате на сухо...ставал дегустатор при братя галеви...С новата водка "Пикльото"щели да се борят с престъпността в региона и страната...водени от девиза:КОЙТО ПИЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ!ХА НАЗДРЕВЕ БЪЛГАРИ И НЕ МИСЛЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА НЕ САМО В МВР НО И В ДЪРЖАВАТА !
23
0
 
0
 
! Отговори
Леонтий преди 16 години
докато има заблудени овце като теб, ще сме на това дередже - СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛАГРИН
22
0
 
0
 
! Отговори
сульо пульов преди 16 години
Чи то от горе до доле се вируси!!!И кво ша праим!?!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До кога народе ще търпиш, и колко години още ще мълчиш? Нямаме гражданско общество затова ще е така.
20
0
 
0
 
! Отговори
Иван Костов ама не о преди 16 години
Станишев работи добре, Петков работи добре! Промени в червената част на правителството не са нужни!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Никакви екс ченгета с техните разработки, компромати и мръсотии трябва да ПОМИРИШАТ ВЛАСТ! Вън от ПАРЛАМЕНТ, ПРАВИТЕЛСТВО, ОБЩИНИ и всякакви други кокали и кокалчета. Ха пребройте ги, колко са сега!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
НФБ, ако си спомняш и сегашният премиер - минстър трябваше да се казва Доган, защото именно на него беше връчен мандата да състави правителство, а той го връчи на сер - гей.
17
0
 
0
 
! Отговори
bil nebil geits преди 16 години
tq rabotata e stanala za preinstalaciq :)
16
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
само пикаещият във фонтан, но се оказа и "троянският кон " на мафията в правителството..Ха ха хааааааааа Колко много вредни вируси има в това правителство!Най-накрая нещо сериозно..Според осведомени личности, при евентуална оставка на кабинета новият министър председател на България ще се казва Доган...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Основните новини и коментари, в последните години, имат отношения основно към полицията, нейните предтавители, акции и генерали. Напоследък играта загрубя и човек остава с впечатления, че освен с полицейкси истории с друго не се занимаваме. Медиите също дооформят картината и инспирират допълнителни конфликти. Нещо повече една от най-влиятелните политически сили напоследък, в основата си е полицейска структура. Тоест нещата в бъдеще ще се влошават.
14
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
ТРЯБВА И АКЪЛ!!!!!и според мен само "Restart" нищо няма да помогне!!!!!!тук трябват......всички възможни антивирусни и чак когато се изчисти всичко,да се преинсталира наново!!!!!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Бардак преди 16 години
Аз само ще кажа "това което го знае всяко хлапе" - нов бардак със стари к.... не се прави !