Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка

Коалицията подкрепи министъра
9 апр 2008 19:33,
78
Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка
И тримата го подкрепиха. Снимка: БГНЕС

Съветът на управляващата коалиция категорично подкрепи Румен Петков и той остава на поста министър на вътрешните работи.

Днес ръководствата на трите партии в кабинета - БСП, НДСВ и ДПС, заседаваха няколко часа в резиденция Лозенец в столицата.

Според участници в заседанието въпросът за кадрови промени в Министерски съвет изобщо не е бил поставен.

Политическият съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС подкрепи предложените в доклада на министъра на вътрешните работи мерки за реформиране на МВР. Това съобщиха на Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Ръководствата на трите партии и на парламентарните групи се обединиха, че докладът, подготвен въз основа на анализ на състоянието и развитието на МВР през последните 18 години, е добро основание за ясна и дълбока реформа в системата, която да я пречисти, обнови, направи по-прозрачна и ефективна, пише в съобщението до медиите на правителствената информационна служба.

Мерките предвиждат отделянето на ДОИ и ДОТИ от МВР, приемането на нов закон за специалните разузнавателни средства, при гарантиран строг контрол върху използването и тежки санкции за злоупотреба с тях, радикална трансформация и кадрово обновяване на ГДБОП, извеждане на по-голям брой служители на работа на улицата, освобождаване на МВР от несвойствени дейности, повишаване на професионализма и мотивацията на служителите, въвеждане на нови правила за отчитане и оценка на работата им, въвеждане на периодични тестове за лоялност на служителите в рисковите направления и др.

Коалицията ще осигури провеждането на широк обществен, професионален и политически дебат преди внасянето на промени в законите, чрез които да се осъществи модернизирането на системата на МВР.

На срещата на ръководствата на трите партии днес беше подчертана необходимостта от ускоряване на създаването на парламентарната комисия, която да осъществява контрол над дейността на Държавната агенция "Национална сигурност".

Съществуването на такава парламентарна комисия е предвидено в Закона за ДАНС.

Политическият съвет заяви твърдата консолидация на трите партии от управляващото мнозинство и подкрепата за правителството на министър-председателя Сергей Станишев в утрешния дебат и при предстоящото гласуване на внесения от опозицията вот на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИ преди 16 години
ИСКАМЕ КОСТОВ ОТНОВО ПРЕМИЕР ! САМО ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ С РУСКОЧЕРВЕНАТА МАФИЯ !
36
0
 
0
 
! Отговори
ганьо преди 16 години
*** мафиотска подлого не смесвай дсб с останалите мутренски партии ! само долен червен малариен плазмодей може да пише от чуждо име ! датееба и педерасадолен !
35
0
 
0
 
! Отговори
izmislen преди 16 години
Samo shte vi pojelaq neshto !!!purvo vashite deca da platqt za vashite ku4eci deto gi tantcuvate poneje imate pravomashtiq i imunitet,shte go prejiveete po leko..
34
0
 
0
 
! Отговори
мафия преди 16 години
поколенията им ще плащат.Кой от тези по горе помогна тогава на Луканов да гушне букета?
33
0
 
0
 
! Отговори
1111111 преди 16 години
Hora, Horaaaaa - opraviq nqma v taq na6ta Bulgariq
32
0
 
0
 
! Отговори
Един от многото духа преди 16 години
Ще го духаме докато сме живи братя българи...при тази ***, която е в политиката.Хубавото е, че ми остават 15-20 години живот...По-младите да му мислят.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всички са маскари!Както Алеко се е изразил тогава меко за днешната Мафия.
30
0
 
0
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 16 години
Тато, Тато....Каква я мислехме, каква стана! А си строихме СоциальзЪмЪТ петилетка по петилетка, панелки имахме и жигулк си карахме и си ни беше добре щото не мислехме за нищо - СЛАВА НА БКП!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
НФБ2 преди 16 години
БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯза да ти излезе уравнението трябва да добавиш ДПС, НДСВ, ДСБ и това което е останало от СДС...
28
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Чета по-надолу: "БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА МИНИМУМ 5 ГОДИНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОТЕКТОРАТ И СИЛИ НА НАТО !" Че сега кой управлява, да не би ние?!!!Крайно време е България да се управлява от Българи.
27
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
НА СМЪРТА ЩЕ ЗАМЕТАТ СЛЕДИТЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗСТРЕЛВАТ ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА РУМБАТА!МАФИЯ И ДЪРЖАВЕН АПАРАТ СА ЗАД НЕГО!
26
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
...se okazah mnogo loshi mafioti.. ;)))DO 8 i 7...idvajte, sega e post i imam razvaleni qica...triabva da se upotrebiat po prednaznachenie... ;)
25
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
на оня ще му спукат *** , прибрали го за 24ч, че е застрелял един безстопанствен *** пред блока...пък червените ескадрони, като ни разстрелват като кучета няма наказани!БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯ
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Честно казано, чудя се, как министрите от това правителство не ги е срам да се показват по медиите изобщо? КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА ХОДЯТ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОЛИЦИ ? Как имат силата да се хилят и да бъдат такива гьосуратлъци пред българските и чуждестранни медии? Всичко това при положение, че ЛИДЕРИТЕ на Е.С съвсем дипломатично им казаха, че повече не искат да работят с тях. Не искат да имат нищо общо с мафията в България, облечева във власт. Народе, това не са хора, това са ***. Тези хора по душевност се равняват на престъпниците изнасилвачи, на вулгарната *** на това общество. На тях явно не ем пука от нищо. Не им пука за народа, пък камоли за партиите им. Всъщност тази коалиция е истинската МАФИЯ в България. Тя е ръководителят на подземния свят. ПОВРЪЩАМИ СЕ ОТ ПРЕМИЕРЪТ на тази страна. Повръщами се и от "президента". Поръщами се от алкохолиците в БСП, които се изгавриха още веднъж с нас - БЪЛГАРИТЕ. И всъщност самоубиха партията си. Същата тази, за която и аз гласувах преди време. СРАМ МЕ Е ОТ СЕБЕ СИ.
23
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Нали Иван Костов би беше лош ! Гласувахте за мадритският просек и кегебистка *** изиграл ролята на троянски кон за влизането на мафията във властта ! В интервюто си пред български журналист УБИТИЯТ ОТ РУСКОТО ФСБ - Литвиенко потвърди че руските служби за сигорност посредством кегебистката мафия в лицето на Чорни и компания е дало над 2 000 000 000 лева за връщането на проклетият цар , медии и партии за омаскаряването и свалянето от власт правителство на СДС начело с ИВАН КОСТОВ ! Сега разбирам болката ви от тиранията на кегебиската мафия завърнала се на власт ! Има един начин да се преборим с мафията и това е с тъмносинята бюлетина ! И дано и този път не сгрешите ! Бог да пази България и нейните верни синове ! Долу кегебиската кърлежска мафия и нейните долни *** , който се подвизават и в тоя сайт за съжаление !
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
edna pesni4ka sa dughttp .youtube.com/watch?v=RzDXOpe1Jl0a i zaria
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
bah taz gadddddddddddddddd
20
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Абе мушмороци, както БСП ненаправи ама абсолютно нищо да спре СДС от разбиването на селското ни стопанство, така сега СДС им връща жеста само пърпорейки 4е било имало дето го нямало. А то, май и го има и е много. Ако 59% от българските грждани искат 5коф да си "оди" това единственно озна4ава 4е 5коф е намерил списъците и 59% от населението е шпионирало съседите си, приятелите си и роднинете си. Сега е момента да извадят тефтерите. Сега. Кво ми пука 4е Коритарката е бил мръстник, Кво ме еня 4е адвокад4етоГ Маркоф е агентакиш. кво?ако ще 50, 10 или 250 администратори в Българиа да са били милициосташи-ама хи4 не ми пука.Опасното е 4е вси4ки сме били и 4е продължаваме да будем-как ина4е да си обясниме 4е Феим, зам министъра е ба4кал като задУралски стахановец на две банкови сметки.А данданията е заради париците на ЕУ-то, които всеки би искал да лапне тъй както бяха лапнати париците на държавата и после даже не измътиха.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо се учудвате ? БКП-то са ясни - власт и далавера не са за изпускане. ДПС са си ОК щом са на трапезата, а царя знае че това са последните му месеци на власт въобще и не му пука.
18
0
 
0
 
! Отговори
човек по народност б преди 16 години
без коментар