Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка

Коалицията подкрепи министъра
9 апр 2008 19:33,
78
Властта застана зад Румен Петков, нито дума за оставка
И тримата го подкрепиха. Снимка: БГНЕС

Съветът на управляващата коалиция категорично подкрепи Румен Петков и той остава на поста министър на вътрешните работи.

Днес ръководствата на трите партии в кабинета - БСП, НДСВ и ДПС, заседаваха няколко часа в резиденция Лозенец в столицата.

Според участници в заседанието въпросът за кадрови промени в Министерски съвет изобщо не е бил поставен.

Политическият съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС подкрепи предложените в доклада на министъра на вътрешните работи мерки за реформиране на МВР. Това съобщиха на Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Ръководствата на трите партии и на парламентарните групи се обединиха, че докладът, подготвен въз основа на анализ на състоянието и развитието на МВР през последните 18 години, е добро основание за ясна и дълбока реформа в системата, която да я пречисти, обнови, направи по-прозрачна и ефективна, пише в съобщението до медиите на правителствената информационна служба.

Мерките предвиждат отделянето на ДОИ и ДОТИ от МВР, приемането на нов закон за специалните разузнавателни средства, при гарантиран строг контрол върху използването и тежки санкции за злоупотреба с тях, радикална трансформация и кадрово обновяване на ГДБОП, извеждане на по-голям брой служители на работа на улицата, освобождаване на МВР от несвойствени дейности, повишаване на професионализма и мотивацията на служителите, въвеждане на нови правила за отчитане и оценка на работата им, въвеждане на периодични тестове за лоялност на служителите в рисковите направления и др.

Коалицията ще осигури провеждането на широк обществен, професионален и политически дебат преди внасянето на промени в законите, чрез които да се осъществи модернизирането на системата на МВР.

На срещата на ръководствата на трите партии днес беше подчертана необходимостта от ускоряване на създаването на парламентарната комисия, която да осъществява контрол над дейността на Държавната агенция "Национална сигурност".

Съществуването на такава парламентарна комисия е предвидено в Закона за ДАНС.

Политическият съвет заяви твърдата консолидация на трите партии от управляващото мнозинство и подкрепата за правителството на министър-председателя Сергей Станишев в утрешния дебат и при предстоящото гласуване на внесения от опозицията вот на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
брачеда преди 16 години
Брачет докога ще почервенеем май се увлякохме долу шуми по силно. Не усещаш ли ?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
porednata gavra s naroda
15
0
 
0
 
! Отговори
mafoko преди 16 години
в това жалко подобие на държава е крааааааааааайййно време да има военна диктатура, протекторат или незнам какво си, но цялата гадна *** начело на Царвуландия трябва да бъде изметена до крак !!! никогаааааа иначе няма да се оправим. не ЕС а извънземен ЕС не може да ни вкара в ред.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сега ще "пречистят системата" от некорумпирани (все още) полицаи за да останат само съмишленици и никой да не им мъти водата. Браво !!!!!! Това се казва с 1 изтрел 3 заяка.....
13
0
 
0
 
! Отговори
Roko преди 16 години
... отиват...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
predi 19 godini turcite gi goneha ot BG,a sega doide vreme mirizliviq tur4in dogan da ni upravlqva i da re6ava koe kade i kak 6te stava
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За сведение на посрещачите - в БГ няма опозиция, всичките са в един кюп и бачкат заедно за оскотяването на народа! Пример - преди известно време известният вносител на кафе Пламен Юруков, сега председател на СДС, ходеше при Ивелин Николов в БСП за да му помага с контакти да си върти Пламенчо бизнесаи Николов му помогна няколко пъти. Е тогава за ква опозиция става дума, бизнеса им е общ! Няма политика, има само бизнес!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
koi to4no e bulgarin?
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
saglasen sam s teb
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Просто с всеки изминал ден гледам как тези нагли гадове се гаврат с народа и смеят да се наречат Българи. ТЕ опозоряват името на родината ни. Трябжа ние народа да ги свалим НИЕ сме много по силни от тях стига да сме едини. Но какво правим смао говорим и местим въздуха сме ние и аз влизам в това число. Искам да отида в София и да протестирам ако ще да съм сам знам никой няма да ме чуе защо кой ще иска да чуе 17 годишен *** нали съм малак недорасъл и ***. Искам да отида там и да ги мера всичките с домати ( което ще е греховно защото това е храна) ако може ще им разбия алчните физиономии!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
браво страхотно е
6
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
НАГЛОСТТА НА МАФИЯТА НЯМА КРАЙ ! ОПОЗИЦИЯТА РЪМЖИ , НО БЕЗРЕЗУЛТАТНО ! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА МИНИМУМ 5 ГОДИНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОТЕКТОРАТ И СИЛИ НА НАТО ! БОЛНО МИ Е ДА НАПИША ВСИЧКО ТОВА , НО БОРБАТА С МАФИЯТА ТРАБВА ДА СЕ ВОДИ СЪС ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА , ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТАЗИ МЯРКА ! НЯМА ДЪРЖАВА , А ИМА МАФИЯ В ДЪРЖАВНИ УНИФОРМИ ! КОМУНИСТИЧЕСКОСОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И НЕЙНИТЕ МУТАНТИ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ПРЕСТЪПНИ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА НЕЙНИТЕ РЪКОВОДСТВА БИВШИ И НАСТОЯЩИ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ! КЕГЕБИСТИ И ДЕСАРИ , КАКТО И ТЕХНИТЕ *** СЪЩО ! ВСИЧКИ , КОЙТО НЕ СА УПРАЖНИЛИ КОНТРОЛ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЛУЖЕБНИТЕ ИМ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА БЪДАТ ОТСЪДЕНИ СПРЯМО ВИНАТА ИМ И ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ДА ЗАЕМАТ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛИТИЧЕСКИ И АДМИНИСТРАТИВНИ ФУНКЦИИ !
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
watch?v=RzDXOpe1Jl0
4
0
 
0
 
! Отговори
румбата преди 16 години
"Тая власт с кръв сме я взели/взел и с кръв ако трябва и ако се наложи ще я дадем/дам" - Партиен девиз на БКП
3
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Застават зад него? По какъв начин?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
strahlivi moshenici ( NARODE SABODISA)
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
e kak nqma da zastanat zad nego,nali vartat zaedno dalaverite.prosto se prikrivat edin drug