Странно. Бойко Борисов се хвърли в защита на Петков

Кметът на София похвали Петков, че е арестувал Очите и Маргините, но не каза и дума за скандалите, които свързаха Петков с организираната преъстъпност
12 апр 2008 13:48,
53
Странно. Бойко Борисов се хвърли в защита на Петков
Бойко Борисов смята, че проблемите в МВР не са най-големите в страната ни. Снимка: Булфото

Кметът на София и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов обяви, че би отправил критика към Румен Петков заради забавянето на реформите.

Борисов обаче не спомена и дума за скандалните обвинения, които свързаха министъра с компрометирани  групировки.

”Бих отправил критика към Румен Петков заради климата в МВР, заради това, че сега, едва на 3-та година от мандата си, започва реформи”, заяви пред Дарик радио неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той обясни, че от опит знае колко е сложно всичко и че не бива да се забравят ключови арести като този на Маргините и Митьо Очите, станали по времето на Румен Петков. Когато нещата се слагат на кантар, трябва да се има предвид и направеното, допълни Борисов.

Според него, ако Румен Петков бъде сменен, то трябва да бъде затова, че е закъснял с реформите.

Борисов бе категоричен, че единствено на премиера се пада ролята да определи дали даден министър да остане или не. В сегашната ситуация на недоверие, много трудно Румен Петков би направил реформите, каза още неформалният лидер на ГЕРБ.

Според него е обидно, че се налага отвън непрекъснато да ни подсещат, визирайки тезата, че обещаните от кабинета персонални и структурни промени стават под натиск на ЕС и САЩ. Няма друга държава в Европа, която би си го позволила това - заради своя авторитет, допълни Борисов.

На въпрос дали има опасност от задействана на предпазна клауза по глава правосъдие и вътрешен ред за България Бойко Борисов отговори, че проблемите в МВР не са най-големите в страната ни. По думите му проблеми има също в прокуратура, съдебна система, законодателна база, по която работи МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 16 години
Румен Петков ЗАКЪСНЯ с реформата в МВР!Какви обаче са причините за това закъснение е въпроса на въпросите! Сега вече който и да е ще му е трудно в оставащите година и полвина да направи каквото и да било за да оправи нещата в МВР - то той би трябвало да е МАГЬОСНИК!Затова най-правилния ход е предсрочни избори , което пък е фантастика , като се има впредвид мнозинството в сегашния парламент! Искам обаче да е ясно проблемите в МВР не са от вчера , те са натрупвани през последните 18 години! ОСВЕН ТОВА ПРОБЛЕМИТЕ В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА НЕ СА ПО МАЛКИ! ДВЕТЕ СИСТЕМИ СА СВЪРЗАНИ , КАТО СКАЧЕНИ СЪДОВЕ - НЕ МОЖЕ В ЕДНАТА СИСТЕМА РАБОТИТЕ ДА ВЪРВЯТ , А В ДРУГАТА НЕ!
31
1
 
2
 
! Отговори
От: НФБ преди 16 години
човек без нито един ден трудов стаж!без административен опитноменклатура..безпринципен..нагъл лъжец..мразещ България и българският народ..справка срамувал се е от българското гражданство до скоро., но го е приел по партийна поръчка!.
30
1
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 16 години
,TE SE NADUSHVAT,OT EDNA PORODA SA............
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Мили ми, мили публикуващи, не осквернявайте БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!
28
1
 
2
 
! Отговори
marchelo преди 16 години
Добре.Разбрахме,че Б.Б не представлява нищо,но все пак е прав,че не р.п.е виновен.Виновен е най-вече серьожата и неговите комунико лакеи.Той~Серьожата~ трябва да си ходи преди всичко,а след това ще му мислим за Бойко и за другите.
27
1
 
2
 
! Отговори
Ivan Angelov преди 16 години
ГАРВАН, ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ! НА *** НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ МУ ТРЕБВАТ! ЩОМ НЕ ПРОТЕСТИРА, ЗНАЧИ Е ДОВОЛЕН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО. НА МЕН МИ ПИСНА ДА БАЧКАМ ЗА ТИЯ НЕНАСИТНИ ИЗЕДНИЦИ. В МОМЕНТА ЖИВЕЯ В ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА(ДАНИЯ) И СЕ ЧУВСТВАМ МНОГО ПО-ДОБРЕ. ЧУВСТВАМ СЕ ЧОВЕК!
26
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
ПОЛИЦИЯТА В НЮ ЙОРК Е 30 000ДУШИ ПРИ 15 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ!У НАС НА 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ИМА 60 000 ПОЛИЦАИ! А РЕЗУЛТАТИТЕ...МАФИЯТА КОНТРОЛИРА МВР ИЛИ ПО ТОЧНО МВР СЪЗДАДЕ И ПОДДЪРЖА МАФИЯТА!ПАК ЩЕ ИЗКАРАТ ДОКТОРИ...УЧИТЕЛИ..МИНЬОРИ...ВИНОВНИ ЗА СЪЗДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ!
25
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Краставите магарета през 10 планини се надушват. Същото и с Бойко и Петков
24
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
След назначаването на Борисов за гл. секретар на МВР, той прехвърля акциите си от фирмата на Д. Бадънков (бивш началник на направление "Охранителна полиция" към СДВР, чийто син е служител на ГКПП-Аерогара София). На възловата длъжност в системата на МВР е лансиран на премиера от бизнесмени и политици със съвпадащи интереси за запазване контрола върху обстановката в страната след последните парламентарни избори: - о. з. ген. Любен Гоцев, о. з. ген. Бриго Аспарухов и др., ориентирани към съхраняване и разширяване значението и участието си в управлението на обществено-икономическите и политически процеси; - кръга Банкя (контролиращ ключови властови структури - главно в МВР, МФ и МП, и с огромно влияние върху сенчестата икономика и организираните силови структури), включващ Чавдар Чернев, Димитър Събев, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов, Славчо Б. Христов и др., с цел избягване риска от трусово разграждане изградените и функциониращи сенчести финансово-икономически схеми. За кратък период се налага като ключова ръководна фигура в системата на МВР, въпреки липсата на професионални познания, разбиране и опит в полицейската дейност и очевидните безсъдържателност и хаотичност на предприетите от него действия. За това спомагат: - атрактивното му публично поведение, ориентирано към формиране на обществена видимост за наличие на решителност, воля и възможности за решаване проблемите на борбата с престъпността на фона на слабите енергичност и реактивност на министър Петканов; - съдействието на бързо разширилият се кръг от обществено-политически и икономически субекти (фирми, групировки, политически дейци, медии), открили в лицето му шанс за оптимално съхраняване на изградената политико-икономическа властова схема, като резултат от толерантния му подход спрямо реалните възлови фигури, свързани със сенчестия и престъпен бизнес.
23
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов Ипон също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в Зона Б-5 (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на Ипон и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример Поли Пантев, Косьо Самоковеца, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г. Понастоящем Ипон се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900 души). Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. "Мобилтел", тръбопроводите на "ЛУКойл", хазартната фирма "Ай Джи Ем", Първа източна международна банка, "Булинс"; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов "Маргина", Младен Михалев "Маджо" и др. През лятото на 2000 год. "Ипон" поема физическата охрана на Общинска банка с протекциите на Стефан Софиянски, Сава Джендов (бивш началник на УБО) и др. От пролетта на 2001 год. "Ипон" охранява и алкохолната фирма "Синхрон инвест". След назначаването на Борисов за гл. секретар на МВР, той прехвърля акциите си от фирмата на Д. Бадънков (бивш началник на направление "
22
1
 
2
 
! Отговори
ГЕЙ преди 16 години
Беше пиян. Искаше да му духам, во не му рипна червея. Повръща ми се. Гадняр! КАК НЕ ПОСЛУШАХ ТАТЯНА ДОНЧЕВА, КОЯТО КАЗА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА,ЧЕ МУСКУЛА МУ БИЛ МЕК КАТО ВАРЕНА СПАГЕТА.
21
1
 
2
 
! Отговори
Шестаков преди 16 години
Странно. Бойко Борисов се хвърли в защита на Петков. Не виждам нищо странно в поведението на Бойко Борисов. Той е комунист инеговата ГЕРБ, дано скоро някой покрие положен в саркофак Бойко с гербери,защото партията му е къртица в демократичното пространство в България. СТАНИШЕВ след като се върна от старческия курорт лукуващ напикаване ХИСАРЯ, заяви на българската общественост, НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ И СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ. Та то е ясно. С къртицата от село Банкя мутрата Бойко Борисов БСП ще доразграби България и ще я достопи, като ще я овнови с *** и турски електорат.
20
1
 
2
 
! Отговори
kontrabas преди 16 години
boiko manekena ako ne e s lopata 6te e s topka .. ebaxti kavala
19
1
 
2
 
! Отговори
sas преди 16 години
ko mu e strannoto Mafiotite sa podkrepqt edin drug ..
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ako nekoi mu verva o6te...BB e tainoto orajie na dogan
17
1
 
2
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
А защо да е странно ?!
16
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 16 години
...........колкото по-дълго е министър Р.П. толкова повече гласове за Б.Б. на изборите
15
1
 
2
 
! Отговори
дед преди 16 години
Като до сега беше се точен,нещо много се разкрачи и бат Бойко.Наи-дорбе да си се покриваше и да не се обаждаше от коневързо.Незнам дали ,че спечели за каузата си от червените но е сигурно,че с тези приказки,че загуби от феновете.Човек се познава кога е напечено а той така се отметна и когато беше при Хасан кобурга.Като се правиш на мъжкар дръж до края.Май и твойта работа ще излезе като няа Хасан само дето още не се казал "вервайте ми""
14
1
 
2
 
! Отговори
I AM преди 16 години
- ГЕРБ е основна политическа сила и Бойко даде ясна заявка, че иска в бъдеще да управлява. Защо мълчи? Отговорът е лесен. Навремето Бойко Борисов направи сделка с Румен Петков. Така назначи Илия Илиев, като го премести от Плевен в София. Мисля, че първата му длъжност беше като шеф на националната полиция. Идеята на сделката е била към края на мандата на НДСВ Румен Петков да стане вътрешен министър и да остави Бойко като главен секретар в правителството на тройната коалиция. Точно затова докара и Илия Илиев от Плевен, който пък се познава с Румен Петков още когато той е кмет на Плевен. Така че Бойко назначи Илия Илиев на възлова длъжност в София. Той би трябвало сега да носи някаква отговорност за него. Тези неща (подобен род срещи) са се случвали още по времето на Борисов като главен секретар. Бойко е първият човек, който назначи проверка върху мен и поиска да бъда разработван. Чудя се защо и той мълчи и не вземе да излезе и да каже, че съм бил разработван и съм реален човек, с реални проблеми. Накрая ще излезе, че съм фантом, че ме няма. Според мен Бойко мълчи, защото Румен Петков го държи с нещо. Лично Маджо ми е разказвал, че като главен секретар Бойко е бил в къщата му на гости. Личната охрана на Славчо Христов (казва се Сашо Стоканьов) ми е разказвал, че Бойко е ходил през вечер в къщата на Славчо. Редят пешки всяка вечер, така казваше той. В смисъл, че обсъждат някакви общи бизнеси. Тогава Бойко е вече главен секретар! И със сигурност знам, че в ресторанта, в който разстреляха Милчо Бонев бай Миле, Бойко си е правил лични срещи с него там. Даже има един фрапантен случай разказан ми от полицаи, които са ходили на убийството на бай Миле. Две ученички от близко училище се въртели около ресторанта. Служителите питали момичета: "Вие нещо видяхте ли?" Те казали: "Ние идваме пред този ресторант, защото искаме да се срещнем с Бойко Борисов, които се срещаше с този, дето го убиха." Полицаите отвърнали: "Вие сте много малки и нищо не сте видели. Махайте се!" Служителите на Бойко не са искали да го злепоставят като главен секретар.
13
1
 
2
 
! Отговори
* преди 16 години
Какво пак се чешете с бат Бойко, той просто тренира как ще отработи ситуацията когато стане премиер. Човека вече гледа държавнически, вие го плюете :)