Велчев си клател краката

Български мафиоти финансирали организации като "Хизбула" и "Ислямски джихад", твърди италианско издание
17 апр 2008 12:55,
31
Велчев си клател краката
Велчев не направи нищо. Снимка: БГНЕС

"Българската действителност продължава да носи елементи от мафиотското си минало въпреки усилията на правителството, което не успя да елиминира корупцията и организираната престъпност", пише италианската агенция "Апиком".

Корупцията и връзките с подземния свят продължават да са често срещан феномен по високите етажи на властта, констатира агенцията, като добавя, че отговорност за това носи не само министърът в оставка, но и целият кабинет.

"Надеждите с избирането на младия главен прокурор Борис Велчев се оказаха наоправдани и се изпариха", отбелязва още Апиком.

Според агенцията Велчев не можел да се похвали с кой знае какви резултати.

"Тъй като страната е на кръстопътя между Близкия Изток и Европа, което значи, че се вписва в маршрутите и трафиците на международната организирана престъпност и тероризма, правителство с такива слабости е заплаха за Европа", коментира в същия дух и изданието за политически анализи и геостратегия "Раджионе Политика".

"Слабостта на държавата открива пролуки за тероризма и мафиите", заключава изданието, позовавайки се на последния доклад за ролята на българската организирана престъпност във финансирането на организации като Хизбула и Ислямски Джихад.

Изданието твърди, че Европейският съюз оказва натиск върху премиера Станишев за по-драстични мерки в борбата с организираната престъпност, за да избегне София опасността от въвеждане на предпазни клаузи.

"Цената на европейските санкции биха платили самите българи", се казва в края на анализа на "Раджионе Политика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne stupvau v gre6niq kvartal selqnin takuv, 4e samo na Vel4ev 6te mi stane6 kato hvana edno 6i6e 6te ti go razbiq v glavata za da ti doide politi4eskiq akul, BULGARIA SE OPRAVLQVA OT MAFIOTI I 4ERNI KRALE
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Maika vi stara na si4ki politici, edna buhalka za vsi4ki, mene ot ni6to ne me e strah 6te te sre6na nqkude vel4o 6te te skusam ot boi, politi4eska (mafiotska) sgan
28
0
 
0
 
! Отговори
тапишон преди 15 години
гн прокурора е една пионка дето се прави на утрепан без да приказва какво е свършил през този период даже прочутото убийство на КЮЛЕВ отново достигна до кота нула!!!ВЕЛЧЕВ брадат некъдърник дето целуваш червени бъди мъж и си подай оставката!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
ilko преди 15 години
VELCHEV,I TI IZLEZE ***,MYRSHA.1-OTNEMASH ORYJIETO OT VSICHKI,S PRAVO NA TAKOVA SAMO MVR.2-ZA OTNETO CHUJDO IMUSHTESTVO,ZATVOR OT 1 DO 7 GODINI ZATVOR EFEKTIVEN.3-OTNEMANE IMOTITE NEZAKONNO PRIDOBITITRUDNA RABOTA NALI VELCHEV?ZASHTOTO I TI SI PLADNESHKI RAZBOINIK.
26
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 15 години
Главният прокурор изпълнява задачата си изключително професионално. За това, че гоце я е формулирал по този начин той няма вина. Той трябва да се изплъзва да дава конкретни отговори, което прави прекрасно. За това предлагам да си смени името от Борис ***, *** Велчев...
25
0
 
0
 
! Отговори
kusmetliikata преди 15 години
abe xora imate li ochi zada vidite kakva mytra ima choveka va snimkata,ami shte vi podskaja,tova e lice na chovek koito toky shto mi e i sega shte ide da se obrusne zada vi obrusne,Vsichki komynisti sa -poviarvaite mi.
24
0
 
0
 
! Отговори
дедото на баба преди 15 години
Змиярник...
23
0
 
0
 
! Отговори
реки преди 15 години
Вярвате ли,че внучето на Политбюро Велчев ще тръгне да повдига обвинения срещу съпартийците си???!!!. Неговите, на татко му и на дядо му. Дядо му, като член на Политбюро, е един от създателите на лагера на смъртта край Ловеч, както и на всички останали комунистически лагери. Внучето на Политбюро, пионката на Гоце, ще продължава да лъже и да маже, но няма да допусне и прашинка да падне върху главите на цялата *** от комунистически престъпници, во главе с пикаещия във фонтаните.
22
0
 
0
 
! Отговори
архивар преди 15 години
Властта в България се е върнала в ръцете на шепа хора, които искат да контролират всичко. Модерната еврорекомунизация замени тоталитарната пирамида с нова, която е с три нива на управление.Първото ниво са общините, които са обсебени от локални мафиоти, производни на местните БКП-кланове. Второто ниво са чисто икономическите структури с офшорна и друг вид неясна собственост, които са управлявани от назначени капиталисти, чиито юзди се дърпат от старата Държавна сигурност. Третото ниво са парламентарното мнозинство, Министерският съвет и на самия връх президентът Георги Първанов - Гоце с нова Държавна сигурност, завоалирано с новото ФБР. Този октопод вече излезе на светло и взе цялата икономическа, законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Пътят пред старата комунистическа олигархия е открит от червения цар. Синът на секретаря на ЦК на БКП Димитър Станишев е шеф на правителството, снахата на секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов Меглена Кунева, е единственият български еврокомисар, внукът на члена на Политбюро и дългогодишен идеолог на комунистическата партия Борис Велчев е главен прокурор. Ексфинансовият министър и днешен зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Милен Велчев е брат на зетя на члена на Политбюро Стоян Марков. В левия сектор на Народното събрание пък седи осиновената внучка на Тодор Живков Евгения Живкова. Встрани от тях, но с целия си арсенал от кукловодски прийоми е т.нар. кръг Монтерей на вечния Любен Гоцев, който продължава да изпълнява поръчки на злокобната ДС. 18 години след тоталитарната епоха България се управлява отново от същите фамилии. Децата, възпитани в дух на омраза към западните демокрации, днес са сложили наколенките пред онези, които ненавиждаха преди 10 ноември.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nomenklaturno iz4adie
20
0
 
0
 
! Отговори
ген. Аугусто Пиночет преди 15 години
И запомнете,когато дойде нашето време,не оставяйте нито един комунист,без контролен в тила.....
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Велчев до кога в централната следствена служба ще мотат делото за измама на Сливенския кмет Лечков. Сигурно докато изтече давност. А кой наблюдаващ прокурор го наблюдава бе Велчев?
18
0
 
0
 
! Отговори
bai преди 15 години
tova e
17
0
 
0
 
! Отговори
zoar преди 15 години
Велчев се стреми да работи професионално и стриктно да спазва закона. Няма съмнение ,той е добре подготвен юрист и се стреми прокуратурата да работи според закона.Освен това не е ***. И ако има достатъчно доказателства по конкретен случай , окото няма да му мигне и ще си свърши работата. Несъмнено в тази насока се полагат усилия. Изобщо нещата не са така както на някои им се иска. Друг е въпроса,че държавната машина е разбита и нещата бавно,много бавно си идват на мястото.Не бива да се говори на ангро и да се обобщава, щото в правото нещата стоят по различен начин от политиката и лозунгите.Необходими са професионализъм и много знания.Освен това има много , доста много прокурори , които са свестни и се стремят в цялата бъркотия и каша,която е в страната да си вършат съвестно работата и според закона. Така ,че все пак за Велчев , по кротко .Виж в МВР там нещата са забатачени, но за това не е виновен Велчев. Институтът на дознанието в МВР е в плачевно състояние и за това вина носи ръководството на МВР ,но и законодателя.
16
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Велчев си клател краката============================Да, бацка - клати си ги и трите.
15
0
 
0
 
! Отговори
VOJD преди 15 години
италианците го казват от опит щото сме на същото дередже дето те беха през 94год.когато се оказа че почти всички от правителството им беха замесени в мафията.вчера пуснали поредния некъв си дето незаконо без да плаща необходимете такси и мита вкарва контейнери от китай (с което помага за увеличаването на безработицата в БЪЛГАРИЯ дреми им на магистратите те си вземат своето)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vel4ev e za dojivoten zatvor
13
0
 
0
 
! Отговори
Kolega.. преди 15 години
Si, si...no capiscko Italyano... Senior - popravi me ako gresha, ama MAFIA si e Italianska zapazena marka....sega ako tova e kompensaciq za tova, che ni vzehte RAKIA-ta ili SIRINI-to, taka kaji... ;) Vzimame ja...moje da vi dadem primerno CHENGE za kompensaciq.... ;)
12
0
 
0
 
! Отговори
доктора преди 15 години
се е кука на криво дЪрво...
11
0
 
0
 
! Отговори
emigrantkata преди 15 години
emi glasyvaite za DPS i za Dogan kato vi e tolkoz akala,tova se otnasq i za balgarskite tyrzi 6toto tazi partiq za da si postigne zelite i tyrzite 6e jertva,okoto i nqma da mogne pak vseki znae,4e ot musulmanskite teroristi4ni organisazii sa ymrehi hilqdi nevinni musulmani,zatyi 4e glasyvaite za balgarski partii,ne 4e i te sa svestni ama pak po-dobre.