Задавало се обвинение срещу Петков, изпял таен сътрудник на ДАНС

Вероятно министърът в оставка Румен Петков ще бъде обвинен, че е издал Алексей Петров
17 апр 2008 08:36,
12
Задавало се обвинение срещу Петков, изпял таен сътрудник на ДАНС

Вероятно министърът в оставка Румен Петков, който в момента е член на работна група за промените в кабинета, ще бъде обвинен, че е издал секретния сътрудник на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Алексей Петров.

Разследват се Агенция "Митници" и директорът й Асен Асенов, съобщава вестник "Дневник".

Един от собствениците на "Винпром Пещера" ще бъде обвинен в даване на подкуп на арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов. Това съобщил източник от прокуратурата, запознат с доклада на ДАНС по твърденията на бившия шеф на антимафиотите Ваньо Танов, изслушан от вътрешната комисия на парламента заради скандала в МВР.

В доклада на ДАНС се потвърждава и че бившият директор на следствието Ангел Александров се е срещал с Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, в Дупница и разговорите му с тях на три пъти са съдържали доста двусмислени реплики.

Трите срещи са засечени със специални разузнавателни средства и разпечатките от тях са запазени. Според запознати с документите, макар никъде в разговорите на Александров с Галев и Христов да няма пряко назоваване на преписки или разработки, много от изказванията са били насочващи за дупнишките бизнесмени.

Александров се познава с Галеви от години, тъй като е от Дупница, и когато за първи път името му беше замесено в скандала, не отрече, че се е случвало да се срещат, още повече че двамата са били барети.

Александров обаче отрече твърденията, че ги е информирал за разследвания, и дори заплаши да съди медиите, които ги разпространиха. След големия скандал преди година между него и тогавашния министър на икономиката Румен Овчаров той е редови следовател в Националната следствена служба и сега е кандидат за Върховната касационна прокуратура.

Източникът от обвинението съобщи, че от скандала в МВР е тръгнала нова линия, по която се води разследване срещу Агенция "Митници" и най-вече срещу директора й Асен Асенов.

Прокуратурата е разпоредила проверка на митниците не само заради доклада на ДАНС, а и заради тиражираните твърдения, че човек на най-високо ниво в митниците с прякор Дебелия е покровителствал продажбата на алкохол с фалшиви бандероли.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Aleksandar Petrov преди 15 години
Alexei Petrov e tolkova taen agent kolkoto Zlatko Ivanov-Baretata i Plamen Galev.Vsi4kite sa uchili v edno uchili6te-Vranq i dori sa bili v edin otrqd.Kakvo tolkova e izdal Rumen Petkov ne vijdam, a 4e e *** e suvsem druga tema!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
tmob преди 16 години
Abe kun4ew ane kwi 10 godini be. Ti ima6 li predstawa zaredi Rumen Petkow kolko hora sa si oti6li ot toq swqt samo za6toto toi e pql si4ko koeto znae na mutrite. Na nego mu trqbwa da go pratat nazad waw wremeto w lagera w belene prez komunizma ta da izgnie tam.
9
0
 
0
 
! Отговори
levski преди 16 години
dvam trima na besiloto i moje i da se opravi rabotata
8
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 16 години
ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ НА АГЕН НА СЛУЖБИТЕ СЕ ПРЕДВИЖДА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ОТ 6 ГОДИНИ ! ПЕТКОВ Е ЗА В ЗАТВОРА ! ДА МУ РАЗГЛЕДАТ И ВИСЯЩИТЕ ДЕЛА В ПЛЕВЕН ! АБЕ 10 ГОДИНИ МИНИМУМ ГО ОПРАВЯТ !
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
toa bandit trebe da se polee s gaz i da se zapali kato mi6ka
6
0
 
0
 
! Отговори
Гоце преди 16 години
Всичо си е неред бе, защо ме карат да свиквам някаъв български съвет за националната сигурност - не знам. Това не е проблем на националната сигурност, това си е вътрешен (на престъпниците) проблем - "това го знае всяко дете".
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ще замажат пак всичко, не е за пръв път. Осъдени така или иначе няма да има.
4
0
 
0
 
! Отговори
додо преди 16 години
до 2 абсолютно точно на целтазасега наистина само Атака ,ще вършат нещо истинско защото не са с тях , затова всички са настръхнали срещу тях и лидера им защото все още не е от тяхното тесто.ТО НЕ БЯХА МЕДИИ,ТО НЕ БЯХА ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ,ТО НЕ БЯХА СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ,ТО НЕ БЯХА ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ,ТО НЕ БЕШЕ СЪД,ПРОКУРАТУРА ,ПРЕЗИДЕНТ .ЯСНО НИЕ ГОСПОДА ,ЗАЩО Е ТОВА -НЕ Е ОТ ВАШЕТО ТЕСТО,крадливи и мръсни управници,бизнесмени в кавички,корумпирани съдии и прокурори,медийни крадливи магнати -.Как ще го допуснете ,никога......... така че с тоя манипулиран и разделян народ дори и демократично няма как да стане,поживем ,увидем.....
3
0
 
0
 
! Отговори
§24 преди 16 години
Да го обвинят може но да докажат обвинението е друго ! Шадраванлиев няма и косъм да падне от главата му освен ако сам не се отрови с алкохол . Единствени само от АТАКА могат да разпардят нещата около тоз бандит . Проблемът е че до власт скоро няма да ги допуснат .
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
пунта Мара пак
1
0
 
0
 
! Отговори
tnt преди 16 години
Змииското кълбо взе да се разплита!Ха дано!