Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация

Сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане от кризата
9 май 2008 15:10,
53
Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация
Снимка: Булфото

България страда от свръхвисока инфлация, като в същото време стандарта на живот не се е променил. Това каза за БГНЕС Антонио Лопес, Генерален секретар на Европейската народна партия на Испания.

Лопес е и съветник по икономическите въпроси в Европейската комисия в Брюксел. „Трябва да изчистите организираната престъпност от образа на България, за да се подобри имиджа на страната ви”, каза още Лопес.

От срещата със съветника стана ясно, че сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане на страната ни от икономическата криза и не полага и най-малките усилия, за да ги спазва.

Другият голям проблем у нас е организираната престъпност, с която още не сме се справили. Комисията е категорична, че в България корупцията е взела превес.

„През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз и, ако дотогава не се справим с корупцията и престъпнността, България може да попадне в този списък”, това каза Румяна Желева, евродепутат в Брюксел от листата на ГЕРБ.

Тя лобира „Да се преведе Европа на български”, т.е. правителството да положи всички усилия да защитим членството си в Евросъюза. Факт е, че доскоро страните членки не са познавали България, са ни запомнили с поръчковите убийства и ниският стандарт на живот, ниските заплати и убийствената инфлация.

Желева спомена още, че заради нерешените ни индустриални проблеми като Кремиковци предстои налагане на наказателни клаузи за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ни изключат, разбира се, колко ли се проклинат че въобще ни взеха
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ГРАБЯТ КАТО ЗА ОЛИМПИЙСКО ! НАРУШАВАТ ВСЯКАКВИ ЗАКОНИ И НЕ ИМ ПУКА ! А ТЕЗИ ОТ ЕУ САМО СИ КОНСТАТИРАТ !ОМАГЬОСАН КРЪГ !
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
съветник по икономическите въпроси в Европейската комисия в Брюксел не значи еврокомисар!!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак извартяха нещата,кажете си че по изгодно ви е данесме в ЕС защото няма кои да стои над вас и да ва гледа какви ги вършите,каквото оспяхте дръпнахте и като зеха да ва мъмрят и хаиде да се махаме.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имам плочки, явно не съм '***'. Но поне разбирам от ирония, за разлика от теб ;) Или трябваше да обиждам колко са зле редакторите, вместо закачливо да им подметна да си оправят грешките?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Снимка: БулфотоБългария страда от свръхвисока инфлация, като в същото време стандарта на живот не се е променил. Това каза за БГНЕС Антонио Лопес хахаха сладур,какво откритие е направил човека !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"'усулия'...'Европийския'Не на книжовния български, а ;)"Това е печатна грешка, бе *** ...
5
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Ти си луд. Досега в историята няма подобно нещо, ние ще сме ненадминати ***, ако даже се заговори сериозно за изключване.А ти сигурно ще миеш *** на запад и ще казваш, че си роден в Малта.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еврокомисарю, Станишев и сие чуха ли това???????? Все някой друг трябва да им го каже, те на народа не вярват, а всеки път го залъгват с голи обещания - предизборно! И той вярва! Вече не знам колко години българина е най-доверчивия човек на планетата, свикнал е така! ДАЙ БОЖЕ да ни изключат много преди 2012 година! Ние изобщо не биваше да сме там, защото сега унижението е още по-голямо!
3
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
А не ти ли е ясно, че за парчета като нас всякакви прецеденти са възможни.
2
0
 
0
 
! Отговори
отпускар преди 15 години
Не съм чувал, че е възможно страни-членки да бъдат изключвани от Евросъюза, звучи ми като небивалица. Зная, че Дания ще провежда референдум дали да излезе от ЕС, но ако това стане, то тогава ще бъде по собствено желание... Ако има някой сведущ по този въпрос, ще го/я помоля да ме осветли. На мен лично изказванията на тази Румяна Желева ми звучат некомпетентно.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
'усулия'...'Европийския'Не на книжовния български, а ;)