Д.О.Б.Р.О за...

Учредителят му Светослав Спасов напуска депутатското място в БНД, става независим
29 юни 2008 12:55,
Д.О.Б.Р.О за...
Светослав Спасов. Снимка: БГНЕС

Депутатът Светослав Спасов съобщи, че напуска Българска нова демокрация и остава независим депутат до края на мандата на този парламент.

Той мотивира решението си с това, че не иска новоучреденото сдружение "Движение за обновление на българските региони и общини" - Д.О.Б.Р.О, да се асоциира с една или друга политическа партия, защото това според него би затруднило постигането на целите на формацията и би отблъснало много качествени млади хора с мотивация и капацитет за работа. 
 
Националното сдружение предлага да се въведе система за гласуване с електронни карти и чрез интернет, а работата на членовете на секционните избирателни комисии да може да се наблюдава чрез камери като превантивна мярка срещу "купуване на гласове", обяви Спасов, който е инициатор на учредяването на Д.О.Б.Р.О.

"Практика в малките и в средните общини е местните "феодали", вместо да дават по 50 лева на глас при секция от 1000 души, да предпочетат да дадат по хиляда лева на член на комисия и срещу 7000 лева в края на изборния ден да се нагласят резултатите от изборите", каза депутатът.

По думите му на много места в България има местни феодали, които назначават политици на всякакви нива - общински съветници, кметове и депутати.

Според него това се дължи на факта, че има твърде много избирателни райони и затова те трябва да се сведат минимум до шестте планови района.

"Това означава да има по-дълги пропорционални листи с по-нисък праг", каза Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание