Опозицията: Етем да си ходи

ДПС се дърпа, актът с оставката бил прибързан
3 юли 2008 11:39,
95
Опозицията: Етем да си ходи
Снимка: Булфото

Опозицията в Народното събрание иска оставката на министъра на извънредните ситуации и вицепремиер в правителството - Емел Етем.

Искането е заради проблемите, създадени в Челопечене от взрива в склада за боеприпаси, ненавременната й реакция и липсата на информация за инцидента.

"В такива ситуации трябва да се реагира до 10 минути след инцидента, като най-малко обществото трябва да бъде информирано къде какво се е случило и какви мерки да се вземат, за да не се допуснат последствия", каза депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Според него правителството за пореден път, като цяло, е показало, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации.

"Няма държава, тя е абдикирала", каза Чачев и отбеляза, че мястото както на президента, така и на премиера не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление "ситуацията.

"Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

"Не знам аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
всички лъжат преди 15 години
Всички в Парламента са обвързани, без значение дали са на власт или "в опозиция". То опозиция в Парламента няма. Тия трябва да бъдат изметени от там и партиите им никога повече да не идват на власт, защото ни съсипаха за 18 години. В България властта и т.нар."опозиция" е едно исъщо нещо. Тези, които са били на власт от 1990 г. насам не трябва повече никога да бъдат допускани до властта на всички нива. Нови хора и нови партии - неопетнени с кражби, корупция и клиентелизъм. Досегашните се провалиха напълно и разсипаха България
93
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 15 години
Да си ходят всички в Парламента - управляващи и "опозиция". Разлика между тях няма абсолютно никаква. Само лъжат балъците. Трябва съвсем нови партии и нови хора. Тия ни лъжат вече 18 години.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за какво ни е това министерсрств- на бедствия и аварии???? плащаме,а искат още
91
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Четете и коментирайте,открих го в друга новина:АнонименПричината е една и никой не може да я оспори-безхаберието,арогантността и нехайството на нашите управляващи,включително и на г-н кмета бб.Или може би има и по-страшна причина-пари ,много повече пари и апетитни терени,защото теренът на поделението сега е разчистен и става много апетитно парче.Нека някой да ми обясни защо няколко дни преди взривовете над района кръжеше хиликоптер,защо говорителят на мин. на бедствията и авариите в ефир каза,че те са отишли на работа в 6 часа ,защото имали някаква информация,а след това ни убеждаваха,че са разбрали за взривовете чак в 6 и 30.Ще видим дали няма да му хвръкне главата след тази издънка.Само че мен това не ме грее-аз стоя сега в стая без прозорци,с разбит покрив и даже и стъклата не съм разчистила,защото трябвало да мине комисията да прецени дали сега са изпочупени прозорците,дали случайно няма да се облагодетелстваме с някое стъсълце.А кой ще ни обезщети за преживения ужас,на нас и най-вече на децата ни,защото не можете да си представите какво е да стоиш в коридора и да очакваш всичко да се срути върху теб и да не знаеш какво да обясниш на децата си,да ги гледаш как треперят и повръщат от страх,да превържеш кървящия му крак и да вадиш стъкло след стъкло,да не знаеш какво дишаш,да чуеш че след по-малко от половин час всичко ще бъде пометено и ти тръгваш само с дрехите отгоре ти и не знаеш дали ще имаш и този половин час да се изнесеш,защото първата ударна вълна вече си я преживял и знаеш какво е,тръгваш с колата и не знаеш дали ще бъдеш пометен,дали ще можеш да избягаш.След това си казваш добрече останахме живи ,но идват и другите мисли,а къде ще живеем,с какво.И ти дават един сандвич и ти казват "И да знаете,че това ви го праща г-жа Масларова."Нима трябва да благодаря за това,нима и този сандвич не е от моите пари.Стоиш ,чуваш гърмежите и не знаеш дали все още имаш дом ,дали ще имаш къде да се прибереш,да прибереш децата си,дали не са влезли да оберат дома ти.Дано усетите мъката ми и никога да не изживеете това,което ние изживяхме,но ви моля,помислете,когато следващия път при изборите си стоите в къщи и не излизате да гласувате,помислете кого оставяте на власт,защото това,което се случи при нас може да се случи навсякъде,а докато си стоим по домовете си и се свиваме ,отгоре ни се подиграват.
90
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Прочетете 62, и 82!!!!!!!!!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ханъма... Да си слага фереджето и марш в анадола!
88
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Беше я страх /НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ И СЕ СЛУЧИ АКО УТИДЕ ТАМ НА ВРЕМЕ, А И КАК ДА ОТРЕАГИРА КАТО НИЩО НЕ ЗНАЕ. "20т."/ за себеси, "Българския народ", а не за Българи - родени в България и знаещи турски език.
87
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
"Не смятам, че прибързано трябва да се (РЕАГИРА НА ВРЕМЕ И АДЕКВАТНО) иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи."Не знам /А КАКВО ЗНАЕШ!/ аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", Юнал Лютфи.
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е, гласуване трябва, аз откога го казвам на колежките ми, като кажат "нямало смисъл", не е така! Всеки ако гласува, няма значение за коя партия, поне да е българска, сега за предпочитане ще е герб май, щото другите се окъкаха, ще е мн по-добре, и автобусите ще са минимален процент решаващи, а така като седим и гледаме, все турците ще си управляват, и каква България ще сме, Левски, Ботев и другите да се обръщат в гроба!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами другия път гласувайте, че тия пак ше си докарат с автобусите и накрая ше да ни се смеят на всички.
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българино отвори си очите ,като дойде време за гласуване не си стой в къщи за да не дойде пак Етем.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая и за .н.е не става, те я направили министър...
82
0
 
0
 
! Отговори
Ros преди 15 години
Люлея се от нерви,като гледам,колко наивняци има.Нито Етем ще си тръгне,нито някой ще се признае за виновен,а за подаване на оставки на никой и през ума му не минава подобна мисъл,дори.Те много добре си познават електоралните единици,знаят че никой няма да излезе да стачкува,знаят че българите са много силни,когато пред тях има каса бира и хубаво мезе.Затова и си вихрят кончето, затова са толкова нагли, затова ние всички сме принудени да живеем на колене,а на който не му харесва си стяга куфарите и заминава.Това е положението,каквото и да пишем из форумите........стоим ли си по домоветв,мълчим ли си и ще ни ..... сещате се нали?
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не може да се направи военен преврат, защото вече нямаме армия, пък и както изглежда, генералите също бъркат в кацата с меда....да обявим война на европейския съюз, май само това е изхода
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно си права ... Евала ... И според мен това е начина.
79
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
Етем Тренчев я изхвърли от Подкрепа заради финансови злоупотреби и тогава Доган я пребра. Тая е напълно ама напълно некомпететна.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не се оставим да ни управляват турците и следващиге 4 години, че тогаз аман ни е на системата.
77
0
 
0
 
! Отговори
top gun преди 15 години
Така ше докато на избори не ходите да гласувате ми използвате намалението че е почивен ден и лежите на дивана цял ден или пък отивате някъде със жената и челядда без да ви интересува вота. За тва после 4 години седите вечер , топлите се на непосилно скъп ток, пиете смотана ракия (най-евтината) и ядете туршия собствено производтство и псувате управляващите ***. Продължавайте !
76
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Тая *** само наглее и свири на *** Доганови ,вместо да е на хладно! Какво и пука за бъгрския народ и село? Нали това не е станало по Делиормана и Кърджалииско ? М...амицата ви самозабравила се .......Той не само Господ не забравя и Аллах не забравя !!! Скоро идва Видов ден
75
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 15 години
Етем не само трябва да си ходи, но отдавна е за затвора с немарливото си, некомпетентно, изключително безморално, крадливо и през цялото време нахално, дори нагло поведение!