Опозицията: Етем да си ходи

ДПС се дърпа, актът с оставката бил прибързан
3 юли 2008 11:39,
95
Опозицията: Етем да си ходи
Снимка: Булфото

Опозицията в Народното събрание иска оставката на министъра на извънредните ситуации и вицепремиер в правителството - Емел Етем.

Искането е заради проблемите, създадени в Челопечене от взрива в склада за боеприпаси, ненавременната й реакция и липсата на информация за инцидента.

"В такива ситуации трябва да се реагира до 10 минути след инцидента, като най-малко обществото трябва да бъде информирано къде какво се е случило и какви мерки да се вземат, за да не се допуснат последствия", каза депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Според него правителството за пореден път, като цяло, е показало, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации.

"Няма държава, тя е абдикирала", каза Чачев и отбеляза, че мястото както на президента, така и на премиера не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление "ситуацията.

"Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър", каза от своя страна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

"Не знам аргументите и мотивите, с които ще се иска тази оставка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Lu4o преди 15 години
nqkoi ot vas moje i da ne znaqt, no DPS e bila teroristi4na organizaciq otgovorna za bombenite atentati vav vlak na ne znam koq gara be6e predi godini kogato zaginaha dosta hora! i sega su6tite teroristi TURCI ni upravlqvat. po-nisko mojem li da padnem????
73
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Nai goliamoto bedstvie za BULGARIA e turskoto mafiotizirano DPS.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Haha, az ne mislq, che sega za purvi put Emel Etem ne si e na mqstoto i ne e v chas sus situaciata, che da e priburzano.
71
0
 
0
 
! Отговори
до резака Люнал преди 15 години
*** рязана, знаеш ли кога вече ще си правите старите нимера бе *** ръждав
70
0
 
0
 
! Отговори
естет преди 15 години
Какво значи хем да имаш пари хем да приличаш на Баба Яга и да не ти помагат парите ,божеее горката
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
верно е много остаряла и погрозняла таз кадъна, не че някога е била по- стока , ама сега изби рибата, кошмар
68
0
 
0
 
! Отговори
SDSar преди 15 години
Iiii sega kakvo izliza ,che DPS sa vinovni za vzrivovete v Chelopechene. Dokoga nie bylgarite shte sme glupavi, bezochlivi,piyani,smotani iiiii t.n.Tova stane DPS sa vinovni , onova stane pak DPS sa vinovni i dokoga taka.Tova ,koeto se pishe i govori po adres na DPS, raboti edinstveno i samo v polza na DPS.Na sledvashtite izbori DPS shte ima nad 40 deputati, poneje bylgarina ne -moje da misli/div chovek,haydut/
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
трябва още да се случи на българия,за да разберем,че дпс е враг-1 .
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тя или нейното министерство трябва винаги преди медиите да знаят какво е станало в даден момент.Днес я слушах и каза ,че първо мин. на отбраната трябвало да каже за какво става въпрос-т.е. избяга за пореден път от отговорност.Жалко,че ръководи министерството с възлови пари
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ти 64 какво направи? В началото бе словото. А останалото последва.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 15 години
Леле колко патриот колко нещо.Леле колко промити мозъци които не могат да мислят! Важно е да ви подадат реплика и готово ,Вие сте за това което казват вождовете:Костов,Станишев,Бат Бойко,Волен и т.н.Просто никъде няма собствена мисъл пък се имате за патриоти.БЪЛГАРИЯ най-много си е патила от такива патриоти като Вас.Я си спомнете поне малко за ЛЕВСКИ.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доган и ДПС - врагове на народа,включително и на българските турци,които са неразделна част от нашия народ!
62
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
Това вече ще е черешката на торатата! Можем ли да си дадем разузнаването на ***........... Вие решавате - Давайте предложения да се заформи събиране на паветата. Предлагам денят да е Петък по разумно време (в началото на работния ден). Да направим гъч и викове....... Като спре бизнеса, спира и икономиката...... като спре икономиката в полза на всички е да не уволняват никой! Само трябва да сме единни!!!!!!!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДПС сяда на трона на службите - 03 юли 2008 Близък на лидера на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган вече ще държи ушите и очите на МВР. След повече от два месеца договорки управляващите най-накрая се разбраха при коя от партиите да отиде новата парламентарна комисия, която ще следи специалните служби, съобщава вестник "Стандарт", цитиран от БГНЕС. ДПС е с най-големи мераци да оглави органа и именно тo e инициатор на идеята парламентарният контрол върху службите да се обедини в една комисия. Повече от 60 дни обаче управляващите не можаха да се разберат, защото нито БСП, нито НДСВ искаха неин шеф да е човек на Доган. Затова от "Стамболийски" 145А (където е централата на ДПС - бел.ред.) поискаха друго - да застанат начело на новата мегаагенция, която обединява ДОИ и ДОТИ. Договорката обаче така и не минала и преди две седмици "червените" кандисали да дадат контрола на спецслужбите на хората на Доган. Комисията ще оглави Камен Костадинов, който е и член на вътрешната комисия от ДПС. Така движението поема парламентарния контрол върху родното ФБР, бъдещата агенция, която ще обедини службите за следене и подслушване, разузнавателната служба, Национална служба "Охрана" и "Военна информация" във военното министерство. Новата комисия ще се създаде до края на месеца, преди лятната ваканция на парламента, с промени в правилника за работа на Народното събрание. Още по време на дебатите по закона за МВР от ДПС поискаха да имат повече власт във вътрешното ведомство. Зам.-шефът на движението Касим Дал настоя да има повече назначения в МВР от етническите групи в България.
60
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 15 години
e,vidqhte li,4e na parada pedalite bqha po-malko,ot tiq skritite deto ni upravlqvat bre?
59
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 15 години
абе ти добре ще излезнеш,ама хилядите села и малки градчета в който бат Бойко е приет като месия??????какво правиме??доста добре си спомням как беше и с "Българският ВЕЛИКДЕН" и ми е много познат тоя сценарий,ама до болка.ако не е тая кифла на поста ще е някое ченге.....КАК НЕ МОЖА ДНЕС ЕДНО ПАРЧЕ ТРОТИЛ ДА ДОЛЕТИ ДО "КОНЯ "бе.....и тоя път на чисто,ама лошото е че младите като мен вече са видяли как е по лесно,още по младите....не ми се мисли дори за тях,чалга ,амфети,педерастий и стеройди.........айде ако някой ми отг.заставам рамо до рамо с него
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БЪЛГАРИ, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ КАТО ДОБИЧЕТА ДА НИ ЯЗДЯТ? СТИГА ТОЛКОВА. 500 ГОДИНИ "ТУРКО ПРИСЪСТВИЕ" НЕ НИ ЛИ СТИГНА, ТА И СЕГА ОЩЕ? ДА СЕ МАХАТ. ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ СМЕ ОВЦЕ.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eh Boje, Boje mnogo mazna turkinq Boje
56
0
 
0
 
! Отговори
44 преди 15 години
P или 47, по времето на Вълко Червенков са национализирали чифлика на дядо ми, уволнили са другия ми дядо от работа като бивш царски чиновник и оставиха майка ми и баща ми на дъното на социалната стълбица при т.нар. социализъм. Ако продължиш да ми дрънкаш за тези времена, без да си живял в тях, ще ми стане ясно, че не само че ти е промит мозъка, но и изобщо не си в ред!!!! Не си разбрал основното - личност си ти, а не този- който те управлява!!! И който не се съобразява с този основен закон - трябва да си отиде от управлението. Като пишехте глупостите за гей-парада - ДА или НЕ ми идеше да крещя - утре и аз мога да разпъна един транспарант и да крещя, не само че съм различен, не, АЗ СЪМ УНИКАЛЕН, ЖИВОТЪТ МИ Е ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА РАЗПОЛАГА С НЕГО!!! НАЙ-ВЕЧЕ - УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ В МОМЕНТА!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ei ***.Skoro tvoq Sokol i negovite sokolcheta shte im palite sveshti,ako izobshto palite,che neznam kak sa vashite rqzani obichai pak i ne me za vas.Prosto iskam samo ogranicheni hora kato teb i kradlivi kakto turcite vav vlastta da si poluchite zaslujenoto.I pomni mi dumite tova vreme shte doide skoro.Smart za vas gadni amudji.Smart.Naroda shte vi i shte vi machi