Завзели ? 32 млн. европари

ОЛАФ: БГ-властите имат връзки с престъпни фирми на Людмил Стойков и Марио Николов
16 юли 2008 08:05,
51
Завзели ? 32 млн. европари
Снимка: БГНЕС

България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД, сочи доклад на ОЛАФ.

В писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева,  ръководителят на Европейската служба за борба с измамите Франц-Херман Брюнер твърди, че в българското правителство и държавни служби има влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на Людмил Стойков, разследван за източване на 6.5 млн. евро от САПАРД.

Писмото придружава унищожителен доклад на европейската служба след мисията й в България през юни.

В доклада за САПАРД се изброяват проекти за над 32 млн. евро, по които службата е установила злоупотреби.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ, групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство. За единия от тях се твърди, че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент", се казва в доклада.

В него се изреждат престъпленията на групата - измами с данъци и субсидии, фалшификация на документи, пране на пари, незаконен внос и износ в България и ЕС на китайско месо, уточнява "Дневник".

Освен това двамата се разследват за внос и износ на китайско заешко с фалшиви здравни сертификати от Аржентина и за злоупотреби при изкупуване на дълг от Националната електрическа компания и сделка с железопътни вагони.

Пред bTV крупният предприемач Людмил Стойков заяви, че няма нищо общо с описаните от ОЛАФ злоупотреби и поиска еврослужбата да извади конкретни доказателства срещу него.

Той не изключи възможността да заведе дело срещу ОЛАФ за клевета и нaнесени му морални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ДРУЖКАТА НА АГЕН ГОЦЕ - ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ СЕ ОКАЗА МАФИОТ ОТ КЛАСА.А НАШ ГОЦЕ НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ.
29
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
Напекло те е слънцето. Ходи пий една студена бира :) По темата: в България политици няма и не е редно да се наричат такива хора, които се занимават единствено с кражби, а не с политика...
28
0
 
1
 
! Отговори
АНДЕМОЛ преди 15 години
общо взето си прав - продажната преса и нещастният, но прикрит гъ.олизец слави са винаги в услуга на партията майка
27
0
 
1
 
! Отговори
Гоце Гоцев преди 15 години
случат две работи . Гоце Пернишкиот измекярин ке се скрие като прдеж во гашти , а по сите медии ке почнат да огласуват как Азис е забременел , или некои други глупотевини , та само и само народот да се сбудалоса уште повече . А Слави уште по-весели вицове ке разправа.....само нема да се сети за Гоце и за неговите спонзори .....
26
0
 
1
 
! Отговори
Васко преди 15 години
Не съм съгласен с доклада на Европейската комисия-откъде имат всичката тази информация,как са направили одита,като не знаят български.жалко за тях европейски ***.Ако имаше някакви далавери нали досега Икономическата полиция ,Независимата Прокуратура И Незвисим Съд щяха да са се задействали,арестували,обвинили и осъдили тези бизнесмени-а няма такова нещо-което за мен означава едно нещо НЕВИННИ.А Тея бандити и мафиоти от ЕС-те трябва да са в затвора,че пречат и нарочно спъват работата на честните български бизнесмени.Само така наште момчета продължавайте в същия дух-и ви пожелавам другата година да усвоите не само 32 млн,а 32*32млн,и да бъдете на тази висота на бизнес етика,морал и инвестициона култура.А тези престъпници от ЕС нека бъдат арестувани и съдени за мръсните си,престъпни доклади.Вива ла Булгарсион,вива ла Перник
25
0
 
1
 
! Отговори
Тия от ОЛАФ преоткри преди 15 години
Тия от ОЛАФ преоткриха колелото! Отдавна е известно, че от 19 години България е държава на мафията. Какво друго може да се очаква от държавата на мафията освен да крадат?!
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ей че кофти ги натопиха тия момчета. Това са недопостими лъжи!. Чрез тези факти ОЛАФ се опитва да измести от полезрението на обществото случката с шефа на Литекс и жена му. Всичко е гадна конспирация.
23
0
 
1
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 15 години
Ох, не знам какво правя още в тази държава, всеки краде нагло без да се съобразява. Всеки политик си гледа интересите, не му дреме за народа... Като се появят по телевизията замазват всичко с едни мазни гласове, сложни думи и лицемерни усмивки. А ние си траем, му, траем си, та не ни пука даже... Имам един въпрос, те богатите са си добре, ами ние така наречената "средна класа" какво чакаме, за какво се борим и в какво вярваме? Вярваме, че ще стане чудо и ЕС ще ни даде тоалетна хартия, за да се забършем ли - да, бе, да. Само остана да се жалваме по форумите, и да псуваме по телевизора всеки път като видим въпросните "умни", "красиви", "приветливи", корумпирани висшестоящи... И да се опиташ да направиш нещо, ще ти затворят устата, ще ти извадят кирливите ризи (ПР-а е страшно нещо), както стана с ядрения физик. Аз незнам вече какво да правя, чувствам се изнасилен от държавата.
22
0
 
1
 
! Отговори
2+2 преди 15 години
ако ме смяташ за защитник на Костов - нещо си се объркал. Само по отношението му към досиетата и раздаването на предприятията на червените бандити всичко е кристално ясно. И друго - ОЛАФ констатира, че червените *** крадат от Европа. Съответно европейците ще направят МНОГО БЪРЗО така, че да не крадат от тях. Резултатът, уважаеми сънародници, ще е, че червените *** ще крадат ОЩЕ ПОВЕЧЕ от нас. Защото крадецът друго не може освен да краде, да лъже и да убива. И да слуша чалга естествено, заобиколен от . В каквито искат да превърнат всички ни - и жени, и мъже.
21
0
 
1
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Браво на Франц-Херман Брюнер,каза им го....Сега ако има поне един истински журналист в БГ,трябва да отиде и да помоли другаря"Гоце" за коментар......едва ли ще се случи обаче!
20
0
 
1
 
! Отговори
KKK преди 15 години
И сега познайте кой ще ги връща! Ние данъкоплатците.
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
edin po edin v zatvora! znaete, che nyama chestni biznesmeni, tay kato vsichki byahme na zaplata i ravni v bednostta si...
18
0
 
1
 
! Отговори
cola dragoichewa преди 15 години
brawo drugari! trupajte kapitali. neka naroda da namrazwa kapitalizma wse poweche, za damojem da gowdignem na bojna noga za okonchatelna razprawa somraznia anglo-amerikansk imperializam!
17
0
 
1
 
! Отговори
Манджо преди 15 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ПРОСТО СВИНЩИНА, КАКВАТО НИКЪДЕ ПО СВЕТА Я НЯМА
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Еииии, всеки един от вас плюе по тея хора,ама ако можехте и Вие щяхте да краднете,просто Ви е малко яд....Който може,може и си крадне, а пък ние както можеме:)
15
0
 
1
 
! Отговори
gancho преди 15 години
Потомствен бесепар съм. Искам да кажа че съм тотално разочарован от управлението на БСП. Досега всички крадяха но БСП и ко. надмина всички, благодарение на европейското членство. Единствения изход от ситуацията е незабавна ОСТАВКА. Станахме за смях. Ужас.
14
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Колега 2+2, не чу ли че тея са тръгнали още от Иван Костов,когато брат му на Стойков е бил шеф на митницата в Перник! Те не са вързани само с червените,те се връзват с всички които дойдат на власт!По темата - не знам каква е тая наглост да ти казват от Европейската администрация,че си крал,а ти да кажеш че нямат доказателства и ти оронват престижа,когато си участник в дружество ти си солидарен в размера на участието си,т.е. виновен
13
0
 
1
 
! Отговори
само 32 преди 15 години
тия па32 млн ще правят на въпрос
12
0
 
1
 
! Отговори
2+2 преди 15 години
не е възможно в НИТО ЕДНА нормална европейска страна след разкритие, че основният спонсор на президента е крадец, покровителстван от правителството и покриван от главния прокурор, просто на секундата да не са си подали оставките - мръсниците и крадци Гоце, Борис Велчев и Станишев. Не е възможно. Ако на оскотялото и малоумно население не му е ясно какво следва, след като тия червени *** не си подадат оставката, да му обясним - тотална изолация на всякакво ниво. Включително формална. България в момента се пре е превърнала в нищо повече от мафиотски анклав - продължение на *** Путинистан в Европейския Съяз. Мечтата на Москва - троянски кон в ЕС - е постигната. За сметка на всеки нормален и некрадящ българин. Крадците Гоце и Борис Велчев - в затвора! Веднага!
11
0
 
1
 
! Отговори
:D преди 15 години
... айде бе - да живее Хитър Стойков ! Кради , мойто момче, МАЧКАЙ !