6 по ОЛАФ люлее парламента на 24 юли*

Шести вот на недоверие; "Очаквам от правителството само да си подаде оставката", обяви за Dnes.bg бившият регионален министър Евгени Чачев
17 юли 2008 14:26, Екип на Dnes.bg
39
6 по ОЛАФ люлее парламента на 24 юли*
Снимка: БГНЕС

На 24 юли парламентарната опозиция внася поредния, шести вот на недоверие към кабинета Станишев.

До момента са събрани 80 подписа, в това число и 15 от независими депутати.

Основният мотив за шестия вот на недоверие е за нанесени материални и морални щети на България и нейните граждани поради неусвояване на парите от европейските структурни фондове.

"Кабинетът не направи нищо, за да капитализира европейското членство на България. Ние върнахме няколко десетки милиона евро по различни програми на ЕС.

В момента са ни спрени над 600 млн., предстои отнемане на акредитацията на най-важните агенции, които усвояват средства от различните програми", обясни пред Dnes.bg мотивите за вота депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Бившият регионален министър в кабинета Костов допълни, че в мотивите са отбелязани и конкретни провалени политики на кабинета, довели до тежкото положение на България в момента.

Сред тях са нулевото усвояване на средствата от ЕС по седемте оперативни програми през 2007, изоставането в изграждането и развитието на пътната инфраструктура и неравностойното положение, в което се намира българският бизнес в сравнение с фирмите от другите страни членки.

Чачев бе категоричен, че най-малко за две години ще бъдат спрени кохезионните и структурните фондове за България.

По думите му, опозицията в това Народно събрание е изключително слаба, но той все пак очаква пробив сред управляващите, които да загърбят партийните си интереси и да подкрепят вота.

"Очаквам от правителството само да си подаде оставката, защото след всяка нормална държава, след тези убийствени критики, на които то е подложено от страна на европейските институции, всяко правителство отдавна да си беше подало оставката", завърши Чачев.

Междувременно стана ясно, че Европейската Комисия ще отнеме правата на две български агенции да управляват еврофондове по програма ФАР. Това е записано в доклада за управлението на европейските пари в България.

Става дума за Изпълнителната агенция ФАР в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и за Централното звено за финансиране и договаряне в Министерство на финансите.

Сутринта пък агенция Ройтерс обяви, че България е наела PR компании от САЩ и Австрия, които да променят нейния имидж.

През декември миналата година българското правителство е подписало договор за 1,87 милиона лева (1,53 милиона долара) от парите на данъкоплатците с австрийската компания "Хохегер Комуникационсбератунг", показват данни от официалния уебсайт на Агенцията за обществени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нема страшно, БСП-то ще оправи нещата,всичко е наред - споко! То и на коча та-ша-ци-те се клатят, аме не падат! :)БСП си знаят работата, народа ще е доволен!
17
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 15 години
Ей сега костов боико надка сидеров ше свалят и после ше оправят работата нали. Само дето не са казали КАК.
16
0
 
0
 
! Отговори
Кой бяга и тъпче кра преди 15 години
Умните строят с общи пари красоти,за да е приятно да се влиза по тия места от всички.мижитурките крадът ,трупайки само за себе си,но те не знаят,че така и те нищо нямат.Никой не е толкова глупав,колкото вие си мислите,за да паднем толкова ниско да ви подкрепяме.Не можем с глупаците да се хванем за ръка,злепоставяйки се с вас,че да паднем в очите на по чистите от вас.не можем да бъдем толкова нагли.Стройте красоти,,ще има и за вашия джоб.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДеПиСе,и БеСиПе-що е то?
14
0
 
0
 
! Отговори
бареков преди 15 години
Мас от прасе и власт от БСП само с нож се дере!
13
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 15 години
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИ!сТАВАТЕ САМО ЗА ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ!
12
0
 
0
 
! Отговори
Кувачеов Миленко преди 15 години
На тоя местото му е в панделата при братята му рунтавите *** . на N степен
11
0
 
0
 
! Отговори
simo преди 15 години
Гуров, Ив.Костов,Надежда М.,Чачев и др.крадоха, но да оправдаваш сегашните наглеци, значи, че или си *** или червен, а най-вероятно си червен .
10
0
 
0
 
! Отговори
anty преди 15 години
нидейте бе
9
0
 
0
 
! Отговори
3 в 1 преди 15 години
Те пък като са се разтреперали от форумни заклинания,та чак им причернява!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PR компании ще сменят на вълците козината с руно. За това обаче ще плати народа ,а не вълците дето ръфат тялото на България. Демек ако номерът мине вълците ще ни ръфат още дълги години.
7
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Видов ден идва!
6
0
 
0
 
! Отговори
Gurov преди 15 години
Ama 4e si prost. Dneshnoto pravitelstvo plashta cenata na naj-golemite nacionalni predateli - Ivan Kostov i Nadeto..Tochno Evgeni Chachev tragnal da komentira, naj-umrqloto ku4e.
5
0
 
0
 
! Отговори
MAHNO преди 15 години
PREDLAGAM BSICHKI DEPUTATI DA GI ZARAZIM S VIRUSA 'EBOLA' I DA SI GI OSTAVIM V PARLAMENTA!BELKIM DOIDAT NOVI HORA DA NI UPRAVLYAVAT!
4
0
 
0
 
! Отговори
Rumi преди 15 години
dano ve4e da uspeqt, troinata koaliciq e slojila rekord za nai-ustoi4iva na votove na nedoverie i sega ne mislq 4e mnogo sa stresnati, nali sa rpitrapnali ...........
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МАРШ ***
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе то и ние очакваме, ама то нищо! Май трябва да излезем и да ги измъкнем от там...
1
0
 
0
 
! Отговори
Johnny преди 15 години
О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА!