ЕК каза, сега накъде?

С двата доклада ни отрязаха 825 млн. евро, засега
24 юли 2008 08:23,
44
ЕК каза, сега накъде?
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия спира общо 825 милиона евро помощ за България от предприсъединителните фондове заради недостатъчен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това стана ясно в Брюксел с публикуването на двата доклада на ЕК за напредъка на България.

В момента, в който София предприеме необходимите стъпки за по-добър финансов мениджмънт и контрол, Европейската комисия е готова да отмени спирането на парите, пише в доклада.

Без акредитации остават изпълнителните агенции по програма ФАР в министерството на финансите и министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Забраняват се всички средства по програма САПАРД.

Санкциите са резултат от корупция и лошо управление.

Агенция "Ройтерс" коментира, че ЕК е омекотила удара срещу България. А "Франс прес" акцентира върху удара за България от замразяването на голяма част от евросредствата.

Има едно простичко правило в политическия живот, както и в живота изобщо, и то е, че можеш да искаш всичко от някои, които искат да станат членове на твоя клуб дотогава, докато продължават да се опитват да влязат, пише британският вестник "Индипендънт".

Веднъж станали членове, губиш всички средства за въздействие освен перманентната възможност за незабавно изгонване, коментира изданието.

Българските държавници се опитаха да коментират оптимистично доклада на ЕК.

Президентът, който бе един от главните герои в медийното пространство преди официалното обявяване на доклада, поиска законодателната, изпълнителната и съдебната власт да преосмислят своите досегашни действия и да предприемат конкретни мерки за справяне със слабостите.

Премиерът бе категоричен, че няма да иска оставки на министри, за да угоди някому.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ли излезе на граждански протест нищо няма да стане
2
0
 
31
 
! Отговори
S.Georgiev преди 15 години
Колкото и да изпишем по тези форуми, тези (нямам думи как да ги нареча вече-управници!!!) няма д ас е спрат и няма да си идат. Къде сме ние, къде е гражданското общество за което говорим - заслужават много по-крайни действия отколкото при правителството на Виденов. От ЕВРОПА ги критикуват и ги плюят - те си мислят "Дъжд ни вали!" Оставка и конституционна забрана на червени *** до каквато и да е власт!
1
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ох, слава богу! има редактор !