Наесен и предпазна клауза за България! Нали сме двойкаджиите в ЕС...

Възможно е същата мярка да сполети и Румъния
25 юли 2008 20:30,
78
Наесен и предпазна клауза за България! Нали сме двойкаджиите в ЕС...
Наесен решават съдбата ни в Бундестага. Снимка: БГНЕС

Бундестагът (германският парламент) може да упълномощи правителството на Германия да поиска през есента от Европейския съвет задействането на предпазна клауза за България, предаде румънският информационен сайт NewsIn.

Твърде е вероятно същата мярка да сполети и Румъния.

Във връзка със скорошните доклади на Европейската комисия относно правосъдието в Румъния и България, Гюнтер Крихбаум- председател на комисията по европейските въпроси в парламента, оцени положително решението за замразяване на отпускането на еврофондове за София.

Крихбаум изрази съжалението си, че не е било препоръчано и активирането на предпазна клауза, чрез която българските присъди няма да бъдат признавани в ЕС.

"Искаше ми се в случая на България не само да се направи безпощаден анализ, а Европейската комисия да формулира и конкретни препоръки, тоест незабавно прилагане на предпазната клауза върху правосъдието. За съжаление ЕК нямаше достатъчно смелост да направи това", каза Крихбаум.

"Веднага след края на парламентарната ваканция в Комисията по въпросите на Европейския съюз в Бундестага ще обсъдим докладите на Европейската комисия за Румъния и България", каза немският депутат.

Крихбаум предупреди, че блокирането от страна на румънския парламент на големите корупционни дела рискува да привлече активирането на предпазна клауза върху правосъдието, още повече, ако вече бъде създаден такъв прецедент в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Това не е нашата държава.Това е Държавата на Червените КрадлЮвци.Нямам толкова обидни думи за да коментирам някои писания тук.Нека някой от защитниците на сегашната ни Държава ми посочи сфера от обществото ни, която е на ред и не е засегната от корупция.Едничка.Хайде, червени адвокатчета, черпя!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се защо ли да чакат до есента.Да ни изключат още сега и да си поискат обратно парите до цент.Мисля че така е най-справедливо Всеки които е взел европари да ги върне всичките.Убеден съм че в крадлива българия няма нито един проект по които да нямя отклонени пари.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до гражданин на БГ,не, те на са толкова прости! *** си ти, щото не схващаш, че те го правят ЗА ТЕБ !!! На тях ги боли дедовия за парчето земя наречено БГ. А ти си типичен и загубеняк,който не заслужава нищо !
34
0
 
0
 
! Отговори
гражданин на БГ преди 15 години
Европа и еврофондове, егати и далаверата. Тук е Далаверистан бе загубени западняци. Който е крал, ще накраде и тези пари, защото има какво да даде, за да получи...Обикновенния българин вълци го яли. Пак ще отидат парите ви за нови супер скъпи коли, джипове, вили, яхти и т.н и т.н. Толкова ли сте прости, в БГ няма не корумпиран политик, всички за ***...
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
toia shte znaite e niakoia slavianska Vladka-Bliadka,deto yavno suma ti bulgari sa go bili ya v izpiti, ya v kariera, a si e smukal ot bulgarskoto.Hora, ima bulgari v 4uzhbina dosta, koito sa strahotni-i lekari i ingineri i hudozhnici.Na fona na neveroiatna konkurenciia i bez pomosh,shtoto vsi4ki drugi etnosi se podkrepiat i urezhdat,broia na tiia bulgari,koito uspiavat e mnogo po-seriozen na bazata na mnogo po-malkoto kato broi imigranti ot bulgaria v sravnenie s ostanalite. Tia hora minavat prez nai-tejkata selekciia i dokazvat,che imat sposobnosti. Toia Vladka iavno nikude ne go shtat i sigurno kato mu 4etem za omrazata, e biaia nizuk.
32
0
 
0
 
! Отговори
NOTORIOUS преди 15 години
Проиграхме почти всички шансове да бъдем що-годе равнопоставен член на ЕС. Единственият и последен шанс е наесен да принудим това правителство и безумното мнозинство в парламента да си ходят. Събирайте сили и забравете всички други простотии, с които кликата БСП и ДПС ще ви отвлича вниманието. Целта е програмен кабинет и предсрочни избори. И дано този път българският народ погледне малко по-далече от носа си и малко по-встрани от гъзъ си.
31
0
 
0
 
! Отговори
ELLENA преди 15 години
Prosto niamam dumi. Ne moga da poviarvam, che smotanite rumantzi sa predi nas v evrointegratziata. Kak ne gi e sram tezi buklutzi v parlamenta, to biva da kradat ama, chak pak tolkova. Nadiavam se edin den vsichko da im se varne tapkano!!!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
EU преди 15 години
Vmesto da kisnete pred kompa, organiziraite se mladite i bunt pred narodno subranie dokato ne padnat tia cherveni bokluci!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Миньор Перник преди 15 години
за лефски!
28
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Всъщност жалкото е, че швабата е прав нищо няма да се промени с това правителство до на есен, та немците от сега да си определят позицията ....
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Indubio го познавам. Пълен *** и дезинформатор, който лъже, че е немски студент. Всъщност, заплатата му се плаща от "Позитано" и от там си пише и коментарите тук.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, добре...добре вървим. Всички пари спрени, предпазни клаузи..., но както виждам правителството още си седи. Тоест, нищо нередно не се случва, поне според овчия ни народец, дето злоба и сила има да плюе МАХНО, ама милиардерите от парламента -не.
25
0
 
0
 
! Отговори
borko преди 15 години
айдееее , ще си ходим от европа обратно в мизерята.не заслужаваме да сме в европа. ние българите сме за резил и позор навсякаде
24
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
ама е време да отидат на топло "арните" души. СТИГА КОМУНИЗЪМ И ОЛИГАРХИЯ!!!! Ще спинкате на топло. Електората ви измря, ще духате супата ДРУГАРИ!
23
0
 
0
 
! Отговори
zara ss преди 15 години
smart za evro saiuza
22
0
 
0
 
! Отговори
kurro torres преди 15 години
хора, не разбрахте ли че докато на власт са всички тези лица които се появиха след 10-ти ноември тук НИЩО няма да се промени, тази промяна беше дирижирана а не пожелана от хората; тук няма гражданско общество а стадо овце което се води по сценарий
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти нали беше обиден и нямаше повече да пишеш във форумите на този сайт?! Що не държиш на думата си, мекотело! Ама няма да отговориш! И ти си взел другите да съдиш...
20
0
 
0
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
Вярно, че е срам. Голям срам! Но за онези,свенливо премълчани от теб - онези ненаситни недоразумения, заради наглостта и глупостта на които и чистачка в Бундестага има пълно основание да ни замеря с обиди и обвинения (гражданското общество по онези географски ширини вини не медиите, а "героите"в медиините заглавия). Удивително е, как с пренебрежителност и с ирония пишеш за компетентността на Фриц,Гюнтер и ДнесБг - де да можеш с твоята компетентност да успокоиш хилядите български фермери! Или мъдростта ти ще спре до т.н.излишък - тоест нашата мизерия вече години наред...Господи, какво омерзение изпитвам, четейки те!
19
0
 
0
 
! Отговори
весела преди 15 години
За съзжаление и отглежда злобни хора способни само да храчат.А ти, който мразиш толкова много какъв всъщност си?
18
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
НИКАКВА ПРЕДПАЗНА КЛАУЗАА ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС САМО ТАКА ЕС ЩЕСЕ ПРЕДПАЗИ ОТ АФРИКАНЦИ И БУШМЕНИА НЯКОЙ СИ МИ ИСКАЛ НА БИРА ДА ХОДИМ ? НАИСТИНА ЛИ ИСКА ? ИЛИ СИ ПРАВИ МАЙТАП ? СМЕШНО НАСЕЛЕНИЕ СТЕ ОБАЧЕ НЯМА ГРЕШКА