Костов: Тройната коалиция е антиевропейска

Лидерът на ДСБ смята, че правителството трябва да даде доказателства, че реагира адекватно
27 юли 2008 19:15,
159
Костов: Тройната коалиция е антиевропейска
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Цялото това управление е антиевропейско. Цялата тази тройна коалиция е антиевропейска. Тя управлява въпреки правилата на Европейския съюз /ЕС/. Това е трагичната рамка, в която се носим, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БНР.

Помолен да коментира бюджета, той заяви: „Проблемът на този бюджет е, че са спрени европейски предприсъединителни средства, а от друга страна, са поставени условия за ползването на програмите от структурния и кохезионния фонд, включително оперативни програми, сред които по най-голямата транспорт“.

Той уточни, че са „поставени условия, които правителството трябва да изпълни, но не го е направило още“. Така, че проблемът, с който ще разполага държавата, трябва да бъде поставен в широкия контекст на лишаването на страната от тези европейски средства.

Под условие е поставено превеждането на парите по редица оперативни програми, а това са стотици милиони, милиарди“, заяви Костов. Той смята, че правителството трябва на практика да даде доказателства, че реагира адекватно.

Лидерът на ДСБ потвърди, че информацията за отнемане на още средства е вярна. „Това е проблем, фигуриращ в доклада и това, което говори вицепремиер Плугчиева, няма никакво значение.

Това е реалността. Ще поискаме буквално утре, да получим това писмо и ще дадем пресконференция по случая. На базата на него аз казах, че резултатите от доклада на ЕК са много по-тежки за България.

Освен тези 600 милиона, които се спират с отнемането на възможността на министрите Гагаузов и Орешарски да разполагат с тези пари, се поставя условие да се направят активни програмите от структурния и кохезионния фонд“, каза той.

Костов смята, че „това е реалният проблем на България, защото най-голямата програма за модернизация е свързана със строителството на нови пътища – за милиард и 600 милиона. Знаем, че върху писмото няма гриф секретно“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Балами има!Щом някой нормален човек гласува за БСП или ДПС значи има балами.Щом някой гласува за НДСВ той не е балама.Той е луд.
137
0
 
0
 
! Отговори
балами нема преди 15 години
Големи смешници. Костов се явява като месия . Само народа не е късопамаметен.Колкото и да се напъвате Приватизатора няма да мине 4% бариера подсмъртно. Той е на политическото бунище заедно с триглавата змия / с изключение на БСП и техните чугунени глави-избиратели/
136
0
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 15 години
НЕ НАЯДЕ СЕ ТОЗИ ЧОВЕК. КОСТОВ! АКО БЕШЕ СЕ СКРИЛ ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТИ... СЕГА МОЖЕШЕ ДА ИМА НОВА ДЯСНА АЛТЕРНАТИВА НА КОМУНИСТИТЕСВОБОДНА ОТ КРАДЦИ, ЧЕНГЕТА И НЕУСПЕЛИ КОМУНИСТИКОСТОВ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ В ДЯСНО ДА СА БОЙКО И ВОЛЕН...УЖАС
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
q burzo na 4ti kilometur
134
0
 
0
 
! Отговори
не забравящ преди 15 години
За всички кресльовци във форума, само ще напомня че 2001 г. Костов и СДС щяха да спечелят изборите убедително,ако ДС не направи поредната постановка с връщането на "царя" а всъщност агент на тези служби от 70 -те години,за жалост огромнта част от БГ стадото "поверва" че ще го оправт и така и стана ...вече 7 години
133
0
 
0
 
! Отговори
Niko преди 15 години
Свършва вече вашето време, нямате подкрепа дори и мнима от западните сили. А всеки, който се опира само на държави като Русия и очаква от миризливия солдатски ботуш признателност накрая лошо пада в септичната яма. Дрънкайте си колкото искате срещу Костов!Този път за разлика от 2001г. и това няма да ви спаси.
132
0
 
0
 
! Отговори
sport преди 15 години
няма как да изчезнат костовистите, те са като комунистите, прости и упорити, те живеят в края на миналия век и така и ще си остане. свикнах, като се пови некой костовист и аз отивам и пускам водата .
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Shto govorite gluposti be, 98ma bqh v kazarmata i takuv glad ne sum vijdal prez celiq si jivot, kakuv napreduk kvi pet leva??? za chastniq biznes sigurno e imalo takuv, no dobre pomnime Kostov kvo napravi za biznesa togava, ta sega stranata e razprodadena za julti stotinki, smeshici Kostovisti !!!
130
0
 
0
 
! Отговори
eblio преди 15 години
brate ne gledai kakvo pi6at po spisaniqta a gledai mangaleto do kade dokara bulgariq razprivatizira cqlata bg za julti stotinki i sega reve a spored men e za raztrel toi dokara bg do tova polojenie REVE SRE6TU DPS NO DOKATO BE6E NA VLAST NE NEPRAVI NI6TO PO VAPROSA DPS DA NE SE PRAVI NA MNOGO VELIK 4E TOI OKRADE NAI MNOGO OT BULGARIA
129
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Малко са разумните хора в България,това го видяхме 2001год.сега чакаме някой да обещае,чеще ни оправи за 100дни и сме готови
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОК батка ... а ти как предпочиташе да стане преминаването на държавния капитал в частен? като при "балкан" ???!!!... не в ръцете на българи ами в ръцете на безнационалната и престъпна до безумие ликвидационна агентура на капиталистическите изверги, които нямат интерес да има нещо работещо тук!???Говорете коквото си искате, но снес поне има големи БЪЛГАРСКИ капитали, работещи ЗА България, пък били те частни или неправомерно получени. По добре това отколкот В ръцете на някой Гад ***.
127
0
 
0
 
! Отговори
kolev преди 15 години
До тези които плюят Костов. Погледнете какво пишеше сп. economist за Б-я 2000г, и какво пише сега!
126
0
 
0
 
! Отговори
подлога преди 15 години
Тази бивша комунистическа *** из под кой камък изпълзя? Да ходи да чете лекции на пенсионираните бивши комунисти!!!!
125
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
Абослютно съм съгласен с мнението ти. Единственото време, когато България вървеше напред е 1997-2001. Всичко останало което казваш е точно така - в момента в България няма свободен частен бизнес. Ако се опиташ да започнеш такъв , те натискат отвсякъде и накрая се отказваш. А като доказателство за това , че Костов е единствената опозиция на политическата въхрушка в БГ, може да се докаже и чрез броя на коментарите за тази статия - просто когато и да има статия за Костов и се появяват поне 20 ченгета да спамят в този форум и да промиват общественото мнение. Всъщност и АТАКА са опозиция, но те нямат идея как да управляват и само плюят злостно по управляващите. Надявам се че народа не е толкова промит все още и ще има разумен вот в скоро време!
124
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Над 1 500 000 българи напуснаха страната за да се спасяват от гнусотията на ПРЕХОДА.Кой организира този ПРЕХОД?С каква цел беше организиран този ПРЕХОД?Отговора на тези въпроси ще ви покаже истината за състоянието на държавата без оглед на личните симпатии към един или друг политически лидер. 1 . ПРЕХОДА беше организиран и изпълнен от върхушката на БКП с помоща на ДС.За целта бяха изкарани на преден план дейци на БКП и ДКМС от по-задни позиции и не толкова познати на обществото,но достатъчно верни на БКП и с доказан "произход" за да изпълняват точно поръките.Организирана беше опозиция в лицето на най-различни движения за "демокроция",които трябваше да размият и разединят старата опозиция/отпреди 09.09.44г/ отвън и да попречат на формиране на нова,независима вътрешна опозиция.За тази цел в нея бяха внедрени отдавна вербувани агенти и доносници на ДС,както и щатни служители на тази служба,като в същото време биваха дискредитирани всички,които по някакъв начин можеха да попречат на това намерение. Примерите със случайно появили се досиета,измислени компромати и т.н. са хиляди.ВСИЧКО ТОВА СТАВАШЕ С НАШИТЕ ПАРИ. 2 . Целта на това начинание беше ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ДА ПРЕМИНЕ В РЪЦЕТЕ НА ВЪРХУШКАТА ОТ БКП И ДС.Те постигнаха това чрез раздаване на НАШИ пари в куфарчета на свои активисти,източване на държавните предприятия, контрабанда за Сърбия,мутри за ликвидиране на зараждащия се независим частен бизнес,източване на банките ит.н.Изброих тези неща за да си припомните истината за прехода и вината на БКП/БСП със всичките й съюзници, партньори и тайни или явни изпълнители,които тласкаха страната непрекъснато към пропастта и прогониха тези над 1 500 000 души от страната.Единствения период през който България тръгне в друга посока и се видя"светлина в тунела" беше времето- 1997-2001г.Тези политиски сили,които реализираха този период са единствените доказали своята годност и желание за възраждане на страната.Всички останали са бандити или празноговорящи,които до сега не са показали нищо полезно.
123
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Kakva beshe prichinata Kostov da malchi dosta vreme sled kato padna ot vlasta?
122
0
 
0
 
! Отговори
няма балами преди 15 години
Колкото си искайте крайкайте и се дърляйте.Ще видите за Костов колко ще гласуват -един файтон хора.А пък си драйскайте против атака . Кервана си върви кучетата го лая.Костов и сие разпродаде България/НХК за жълти сотинки/Не е да го избирате ,а той в затвора му е мястото. Може да казва истината ,но е след дъжд качулка.
121
0
 
0
 
! Отговори
NOTORIOUS преди 15 години
ще ни обяснява как да живееме. гнъс. бълвоч.ех, ако беднотията от този народ не беше зомбирана от *** и *** от ДС, щяха да решат да работят, но и да изискват адекватно правосъдие, образовоние за децата им, здравеопазване за всички. имаше такъв подем - г-н Костов постави основите на модерна държава, въпреки чутовния срив след управлението на червената мафия и прилежащите баш мутрагени. дойде чучелото кобургско и замаза всичко. и досега не е ясно кой на булката сват, кой на булката брат. хиените си спретнаха такова мнозинство, дето всички в ориента и близката азия завидяхя на управляващите - не може хем да се бараш член на НАТО и ЕС, хем да превъзнасяш тоталната корупция и неизмеримото безхаберие. Това роди психопатите от ха-така. три години след този колапс, дано си дадете сметка, че единственият наличен държавник е Иван Костов. мислете с главите си, четете фактите от най-новата история (има ги в нет-а) и не обръщайте внимание на клакьорите , че Костов е виновен за всичко. Ако има човек в БГ, от който да се страхуват кликата на ДПС, червените мутрафони и крими мутрагените, това е Костов.Бог да бъде с вас, когато гласувате.
120
0
 
0
 
! Отговори
misle6t преди 15 години
Za6to neotgovarq6 samo za sebe si?:)NEmo6ten li si kato 4erniq *** KOSTOV?:)s edna duma si PROST i IMPOTENTEN:)glasuvai za ATAKA i 6te ti varnem vsi4ko 4OVE6KO koeto si zagubil pri TERORORISTA MAFIOT KOSTOV!AMIN:)
119
0
 
0
 
! Отговори
misle6t преди 15 години
Mi tuk ne si govorim a PI6EM...razbiram 4e ste prosti s 1.3 procenta ot kvotata na KOSTOV TERORISTA no pomolih da se misli v izkaza:)AMIN!:)