Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.

ЕК потвърди за спирането на пари по програма "Транспорт", омръзнало им от фактури и несвършена работа
28 юли 2008 17:18,
104
Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.
Снимка: Булфото

ЕК потвърди днес, че сред спрените за България пари има и суми, предназначени не само за предприсъединителните програми / ФАР, САПАРД, ИСПА - бел. ред/

Говорител на Комисията обясни пред БНТ, че част от всички плащания към фонд "Републиканска пътна инфраструктура", спрени в края на януари, засягат и суми по оперативна програма "Транспорт".

По нея на страната се полагат над 1,5 млрд. евро за изграждане на пътна и железопътна инфраструктура за периода 2007 – 2013-та година.

Засега не е ясна цялата сума на засегнатите пари по структурните фондове, предназначени за пътища.

Ясно е обаче, че когато през януари Комисията спира парите към пътния фонд, заради арестите на двама високопоставени служители, това е засегнало и проекти, за които се полагат пари по структурните фондове.

Според Ева Калужинска, говорител на ЕК: Всякакви плащания, свързани с пътния фонд са спрени. Това се отнася както за предприсъединителни програми, така и за програми след присъединяването. Няма да има никакви плащания към пътния фонд.

По думите й всичко това ще продължи докато България не докаже, че е въвела адекватен контрол над усвояването на европарите.

"Докато ние тук, в ЕК, не се убедим в това, не можем да правим междинни плащания. Нито пък крайни плащания. Защото настъпва момент, в който не можем да приемаме повече фактури, а проектите стоят недовършени. Ето това вече ще бъде проблем!", допълва  Калужинска.

А само преди два дни министър Меглена Плугчиева твърдеше друго: Ще ни дадат 1,5-те милиарда евро, само да се стегнем.

В Банско вицепремиерката твърдеше, че парите по програма "Транспорт" не са спрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Тези фактури,дето им омръзнало да ги гледат в ЕК,неминават ли първо примерно през Министъра на транспорта.......?
22
0
 
0
 
! Отговори
hasan преди 15 години
Сигурно само за теб е мъгла това което става. Проектите се печелят от хора на управляващите, и без значение, че сега ЕС няма да ни даде пари, то спечелилите проектите(хората на управляващите) пак ще си получат парите, само че от бюджетния излишък. А народа да л*а*па мухите. И след една седмица пак ще пишем по форумите, че няма пари за заплати, за пенсионери и т.н, и т.н......
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДОНОСНИКА Гоце и *** ***-крадци от тройната коалиция направиха страната и нас самите за смях пред целия святСрам ме е , че такива слабоумни мутанти бяха избрани да управляват, точно във време когато държавата се нуждае от умни и необвързани с червената зараза политици.
20
0
 
0
 
! Отговори
anonim. преди 15 години
Нас ни обраха до просия.Мислеха да обират и европа ,но европа не глупава. Това е мафиотска *** ,която никога не е изкарвала парите си с труд,а и не може.Явно ще продължат да обират нас , като не можем да ги махнем и вкараме в затворите.Жална ни майка.
19
0
 
0
 
! Отговори
Така е! преди 15 години
Така е. Какво очаквате от човек, чиято първа работа е министър председател??? Много ясно, че до катастрофа ще ни докара! Подла, нагла мижитурка!
18
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Оперативна програма Транспорт не е стартирала, за да бъдат спрени парите по нея. От Брюксел заявиха, че ще спрат Структурните фондове, ако не успеем да докажем, че сме поправили грешките по ФАР и ИСПА. По ИСПА няма никакви констатации за нарушения след направените одити. Още повече, че ИСПА се претопява в Кохезионен фонд, който отпуска парите по ОПТ. Нещо или от Брюксел си противоречат или журналистите не вдяват за какно *** реч.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
приемам да " свърша работата" срещу "осигурени транспорт,храна,квартира" и един читав снайпер със торба патронидокато се усетят 2-3 зелки ще са хвръкнали,мама им свинскахляб или свинец!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Wolfski преди 15 години
Според мен, всички, които коментират трябва да имат някакав възглед и то правилен в/у нещата! Всичко е въпрос на манталитет и на политика и криминализиране на бедността. Вие, които пишете коментарите, дали Вие наистина разбирате за какво става дума или просто си губите някой и друг час пред компютъра на работа?!Благодаря!
15
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Има три варианта за ракция.1. Да обивиним ЕС за дискриминация, заговор и т.н.2. Да повЕрваме на церберите (без да гледаме какво сториха досега в управлението на местно ниво) и ха-такистите (като в Зимбабве ще вземат земите и всичко от богатите и ще раздадат на бедните и... 2 200 000% инфлация). 3. Да прескочим опарването с още няколко спасителя, колкото и харизматични, идеалистични, мистични и т.н.-ични са и да дадем отново кормилото на Командира, който вече ни извади веднъж.Ще оставим мисленето за Биг Брадър (медиите) или най-накрая ще използваме мозъка си?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагли, нагли комунисти! БСП разорява България! Лошото е, че "Хоризонта надежди не види!"
13
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
С КАКВО САМОЧУВСТВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОПАРЛАМЕНТАРНИ МУТАНТИ СЕДЯТ И ЗАСЕДАВАТ В ЕС ПАРЛАМЕНТА?????КРАДЪТ И НАГЛО ЛЪЖАТ НАРОДА НИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
mite преди 15 години
Не ми е ясно какво точно искат от ЕС. Когато хванахме двамата високопоставени служители да крадат пари от фонда те ни наказват!! Ами другия път никого няма да хващаме ще казваме, че всичко е наред и ще си прибираме паричките
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo razstrel i ni6to drygo
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде,ве,няма ли да се намери някой да ги запука тия ***??!!и да крадат не могат като хората!! 20 години национална катастрофа и геноцид-смърт за изедниците!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo razstrel i ni6to drygo
8
0
 
0
 
! Отговори
s преди 15 години
Спокойно, бюджетният излишък е голям:) предполагам че от него планират да си довършат лапането...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Какво ще кажете сега политици мили, пак ли някой не е разбрал? Що не си идете на село и някой друг да се опита да направи това, което вие не сте кадърни да свършите. Но кокъла оставя ли се така лесно и без това за друго не ставате, освен да крадете...
6
0
 
0
 
! Отговори
Георги Д. преди 15 години
И тази грозна муцуна - Плугчиева е лъжлива *** като Станишев, Първанов и другите гадни властващи комунистически ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
парите развалят хората , за да не се разваляме по добре да не дават пари на политиците ни !
4
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Но не в ЕС,а някъде около нас.Каквото и да ни приказват,крайния резултат е очеваден.Поредното затъване и изолация към което ни води БСП и съюзниците.