Природозащитници сезират Европейската комисия

Промените в Закона за лова застрашават изчезващи видове, алармират еколози
30 юли 2008 13:14, Красимир Ангелов
7
Природозащитници сезират Европейската комисия
Такава снимка е гордост за всеки ловец. Снимка: БГНЕС

Природозащитни организации обявиха, че ще сезират Европейската комисия, ако Народното събрание приеме промените в Закона за лова.

Еколозите са категорично против предвиденото удължаване на срока за лов на птици до 28 февруари.

Ако предвидените промени станат факт, това ще доведе до изчезване  на защитени видове птици и ще засегне алтервативните форми на туризъм в България, алармира Светослав Спасов от Българското дружество за защита на птиците.

Същевременно от Българското ловно рибарско дружество /БЛРС/ обявиха, че нямат нищо против удължаването до 28 февруари за отстрел на диви птици, защото според тях това не застрашава популацията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
mlad lovec преди 15 години
male male tezi prirodojashtitnici malko prekaliavat no sa pravi za lovat na ptici da prodaljava. HORA ne pishete komentari kato ne rabirate nishto. stoiti si v kashti i mislite che veche niama nikvi jivotni. Nali vsiaha godina LOVCITE razselvat hiliadi fazani keklici i mn dr lovcite sa prirodolubiteli A NE brakonieri. LIZA TI ME RABIRSH.
5
2
 
0
 
! Отговори
pharmasist преди 15 години
Ей,хора,вие не разбрахте ли,че в тая държава плащаш на депутатите и ти правят закон по поръчка.Не ги интересуват никакви разумни аргументи.Докато не ги изметем,така ще бъде.Пък и изведнъж много работни станаха.Дори не излязоха като друг път рано-рано във ваканция.Явно много поръчки имат ,взели са парите,а не могат да насмогнат.
4
2
 
0
 
! Отговори
Ловец преди 15 години
Това за края на февруари ми мяза на желание за правене на пари от ловен туризъм. Ми то напрактика след януари почти няма какво да се стреля, освен ако не се бракониерства.
3
2
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
И как точно ловците се борят с бракониерството, Lisa - като отстрелват бракониери ли? Нормално би било горските и инспекторатите им да се борят с бракониерството, не ловците. Пък и реално за един ловец е възможно като отиде на лов за яребици, да речем, да застреля за кеф и някой сокол, защото в БГ няма кой да прави контрол на тези работи...
2
2
 
0
 
! Отговори
Lisa преди 15 години
Аз не си падам много по лова просто не го разбирам това занимание. Но не можем да си кривим душата - ловците убиват животни, но в техен интерес е да останат и за следващата година. Несериозно е да ги изкарваме главорези, които искат да избият всичко живо. Никой не признава приноса им за борбата против бракониерите и опазването на дивеча!
1
2
 
0
 
! Отговори
само мравките ще ост преди 15 години
те от българското ловно рибарско дружество естествено са големи разбирачи и казвали че няма опасност....