Тревожната песен на Сокола

Доган: За първи път в този мандат не съм спокоен, изпитвам тревожност, но предсрочни избори не ме притесняват
4 авг 2008 08:02,
153
Тревожната песен на Сокола
Снимка: БГНЕС

"Шестият вот на недоверие мина, но това не значи, че като управляващи трябва да се успокоим", заявява лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за вестник "Труд".

Следващите 4-5 месеца ще бъдат особено тежки за правителството, подчертава Доган.

"За първи път в рамките на този мандат аз не съм спокоен, на моменти дори изпитвам тревожност", обяснява лидерът на ДПС.

По думите му причините са дълбоки:

- Този вот е провокиран от евродоклада. За първи път имаме сканираща оценка от ЕК и тя е сурова. Независимо от различните интерпретации на евродоклада истината е една - той представя изключително критичната нагласа на ЕК към нашата действителност по отношение спазване на правила и процедури, на критерии и формати, които взимат решения, категоричен е Доган.

- Ние показахме пред чиновниците на ЕК отсъствие на такива санкциониращи действия, комбинирани с възможност за автокорекции и самоконтрол. Ние все още не разбираме, че не техния език изискването "коригиращи действия" означава промяна на структурата, на кадровия състав, предефиниране на функциите на даден орган и нов режим на работа.

На въпрос защо си отиде от правителството Нихат Кабил, Доган отговаря, че се абстрахира от принципите за несправяне или за злоупотреба.

"Дори и те да отсъстват, има трети особено важен принцип - да си адекватен, да си на равнището на компетентността, която изисква постът, в случая зададените параметри от ЕК", категоричен е той.

Според Доган популистките квалификации за мафиотизиране на страната, изказани от лидера на ДСБ Иван Костов уронват престижа на страната.

"Ако има проблем, който действително е болезнен и тревожен, това е сринатият имидж и репутация на страната в западното съзнание", категоричен е той.

По повод на Бойко Борисов лидерът на ДПС заявява, че " Борисов е родено командирче, той е другото "Аз" на Костов.

"Двамата са равностойни в егоизма, суетата и самовлюбеността си. Но най-впечатляваща е приликата в диктаторските им маниери", допълва той.

Лидерът на ДПС подчертава, че не го притесняват предсрочните избори, притеснява го нагласата за конфронтация в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
izslihme nasila turcite i ikonomikata otide po diavolite, sega iostanalata cast da se izseli, ta da haltem savsem. posle moje da se opravim, prodaljavayki da kopaem pod danoto.
131
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
tuk v anglia bg i romania se otajdestviavat kato *** darjavi i nikoi ne pravi razlika mejdu tiah. moje da vi e macho kolkoto si stete.
130
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе брато(пък ако искаш и турчин се наричай) ама в наистина противната ни туркия като разрешат да се ходи без забратка и армията изкарва танковете около анкара да потренират .. не не е за да не изколят правителството.. ама вие кво си помислихте....Па и България да имаше хомосексуализма за национална черта(ката туркия) и нас щяха да ни де французи де англичани де амириканци . и да ни бутат по некой лев еи така от добро сърце па и по некои изведен от употреба завод за форд камионетка щеха да ни подарят може и за пътища да ни останат.. ама ... хомосексуализмът не е от Българските чертиЗа щястие... и макар да изглеждаме по бедни сме горди и честни пред себеси(поне като нация, поне в историческа переспектива)
129
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Само постегнете каручките,че пак ще се наложи да ги дърпате на ръка през границата към Турция :))
128
0
 
17
 
! Отговори
........ преди 15 години
Колеги , защо плюете нашият лидер Ахмед 1 .......Неразбрахте ли ,че докато ние сме тук той ще бъде нашият лидер....А сте поискали чиста република а сте станали Сърбия...Даже и аут от Евро съюза...Айде де стиска ли ви....
127
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Моля не обиждайте българите мохамедани както някои под мен го правят. България е достатъчно малка за да се дели и по този признак. Комунизма достатъчно глупости натвори към тях и към нас турците и няма смисъл да се нагтенява напрежението. Просто да изметем крадливите мизерници и да си уредим държавата. В омразната ви Турция няма дупки по пътищата и минималната заплата е около 250 евро - при постоянните им политически катаклизми и кризи.Шепа мафиоти ли ще ни управляват?
126
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя го е страх.
125
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Dano go ubiat riazanoto ku4e po-skoro!
124
0
 
17
 
! Отговори
hard преди 15 години
Може би не всички знаят,че Ахмед Доган не е турчин,а е "турски" ***. За мен турци и *** са все едно : ниска култура,почти никакво образование,липса на възпитание.Доган е единственият *** с очила,който съм виждал.А някой да е чувал за *** и турчин шахматист?
123
0
 
17
 
! Отговори
Лястовица преди 15 години
Никола, изпушил си брат, тези неща се доказват в съда със свестен адвокат, не занимавай цялата аудитория. Като гледам колко несвързано пишеш, с право не са излъчили репортажи с теб по електронните медии. Наеми си добър адвокат и престани да ореваваш форумите с личния си проблем.
122
0
 
17
 
! Отговори
гадост! преди 15 години
МНОГО СЕ Е ЗАПОТИЛ,БРЕ ФОРУМЦИ.ЧАК МИ ЗАМИРИСА...ТЮЮЮЮЮ
121
0
 
17
 
! Отговори
няма преди 15 години
Ами като си решил(а) да ставаш турчин що не се качиш на автобуса за Истамбул и да не се връщаш вече.Тука е БЪЛГАРИЯ от 1300г.Исляма не е добре дошъл.Тия са се продали преди,и сега ни продават.А такива като тебе са ги пуснали тука през 1426-агодина.*** си в Турция и бъди турчин,ние сме в БЪЛГАРИЯ.Чао!
120
0
 
17
 
! Отговори
07 преди 15 години
Проблемът не е,че Доган бил турчин,татарин, ***,или извънземен...Проблемът е ,че Доган е крадец и мафиот.Проблемът,е че почти 18 години ни управлява крадецът и мафиотът Доган.Дошло е време корумпираният политик Амет да поеме отговорност !
119
0
 
17
 
! Отговори
moeto ime преди 15 години
tochno zaradi tva 6te glasyvam za DPS,za6toto razdelq6 horata na pomaci makar da ne sum takav
118
0
 
17
 
! Отговори
djSlavii преди 15 години
За бога българи нека следващите избори да оставим дпс вън от парламента безумие е някакви помаци да ни управляват
117
0
 
17
 
! Отговори
Vseki преди 15 години
да пишете колкото и каквото си искате. Обаче не правите нищо друго. И пак комунисти и турци ще ви управляват! Не гласувате на изборите с мотива: не ме интересува! да става каквото ще! А когато стане - плачете ,псувате, пиете по една ракия (няколко пъти) и ви минава. Така, че писането в тоя сайт е душевен онанизъм. Дано да ви е олекнало.
116
0
 
17
 
! Отговори
Пагане преди 15 години
През цялото време Ахмед Доган е във власта.Ояде се и тесните му малки очички хитро и вероломно гледат за още ! Вече не е млад както преди 20г,но си мисли ,че ще векува,а уж бил философ!!!НАКРАЯ на човек му трябват само метър на два. НЕ ИСКАМ ДА ВИЖДАМ АХМЕД ДОГАН във ВЛАСТА ПОВЕЧЕ.
115
0
 
17
 
! Отговори
neforum преди 15 години
dokato si 4eshite ezizite po forumite i prehvyrlqte vinata na toq ili onq Bylgariq nqma da se opravi
114
0
 
17
 
! Отговори
ivan kostov преди 15 години
pone ot tuka da si kajem istinata ! abe sokole i ti kradi i az haide ve4e da ne se mrazim ami da se obedenim a pak bedniqt narod da go *** ! i ti si ot ba6ta *** i az sa6to kato teb ! apak dedite ni sa kato dve kapki voda! taka ili ina4e ni znaqt za kradci HAIDE MOLQTE DA SME ZAEDNO ! ISKAM LI4NO OTGOVOR OT DOGAN ! za drugite koito 6te mi pi6at molq da mi duhat i togava!
113
0
 
17
 
! Отговори
asd преди 15 години
Пушката е проверена , снайпера сверен имаме готовност главата ти да отнесем...