Тревожната песен на Сокола

Доган: За първи път в този мандат не съм спокоен, изпитвам тревожност, но предсрочни избори не ме притесняват
4 авг 2008 08:02,
153
Тревожната песен на Сокола
Снимка: БГНЕС

"Шестият вот на недоверие мина, но това не значи, че като управляващи трябва да се успокоим", заявява лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за вестник "Труд".

Следващите 4-5 месеца ще бъдат особено тежки за правителството, подчертава Доган.

"За първи път в рамките на този мандат аз не съм спокоен, на моменти дори изпитвам тревожност", обяснява лидерът на ДПС.

По думите му причините са дълбоки:

- Този вот е провокиран от евродоклада. За първи път имаме сканираща оценка от ЕК и тя е сурова. Независимо от различните интерпретации на евродоклада истината е една - той представя изключително критичната нагласа на ЕК към нашата действителност по отношение спазване на правила и процедури, на критерии и формати, които взимат решения, категоричен е Доган.

- Ние показахме пред чиновниците на ЕК отсъствие на такива санкциониращи действия, комбинирани с възможност за автокорекции и самоконтрол. Ние все още не разбираме, че не техния език изискването "коригиращи действия" означава промяна на структурата, на кадровия състав, предефиниране на функциите на даден орган и нов режим на работа.

На въпрос защо си отиде от правителството Нихат Кабил, Доган отговаря, че се абстрахира от принципите за несправяне или за злоупотреба.

"Дори и те да отсъстват, има трети особено важен принцип - да си адекватен, да си на равнището на компетентността, която изисква постът, в случая зададените параметри от ЕК", категоричен е той.

Според Доган популистките квалификации за мафиотизиране на страната, изказани от лидера на ДСБ Иван Костов уронват престижа на страната.

"Ако има проблем, който действително е болезнен и тревожен, това е сринатият имидж и репутация на страната в западното съзнание", категоричен е той.

По повод на Бойко Борисов лидерът на ДПС заявява, че " Борисов е родено командирче, той е другото "Аз" на Костов.

"Двамата са равностойни в егоизма, суетата и самовлюбеността си. Но най-впечатляваща е приликата в диктаторските им маниери", допълва той.

Лидерът на ДПС подчертава, че не го притесняват предсрочните избори, притеснява го нагласата за конфронтация в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
17
 
! Отговори
bg преди 15 години
Лидерът на партията на българските турци усеща, че наближава неговия край...
111
0
 
17
 
! Отговори
Галена преди 15 години
КАКЪВ СОКОЛ ?КАТО ГО ГЛЕДАМ НА ГАРГА МИ ПРИЛИЧА МАЛКО ПО ОЯДЕНА ТОВА Е.
110
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Татаринооо, Доганинооооо! И ромите са по-човеци от тебе....
109
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
" Ти лети, лети, детски спомен мой......"
108
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
СОКОЛЕ СОКОЛЕ ТИ НЕ ОСТАВИ В *** ЗЕМНИ ГУШТЕРИ,ОСТАВИ ПОНЕ ЕДИН ДА СЕ РАДВАТ
107
0
 
17
 
! Отговори
NOTORIOUS преди 15 години
Труд, 24-часа, Нова телевизия и бТВ са долни маши в ръцете на пръванов седефчоф. преди време отговорните типове в тези средства за масова манипулация и дезинформация са били привикани в ДАНС за да слушат лекция от всеизвестната мутра-ченге Алексей Петров. Комунизма във всичките си форми се занимава вече 100 години с едни и същи методи, като най-силното им оръжие е промиването на мозъци.
106
0
 
17
 
! Отговори
Мурад преди 15 години
Доган е бившия от Д.С. Той е дресиран да управлява,но кой е зад него кой го управлява,пак ще са заедно на следващато Народно събрание.Пак ще ни управлява Д.С. Дано тия от ЕС ни помогнат, защото ние сами няма да успеем.
105
0
 
17
 
! Отговори
кретения до шия, мил преди 15 години
е*ати държавата, щом тоя иСрУд - главния й палач, се "запритеснил" за нея
104
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя май го гони вече алцхаймера. Съвсем объркани станаха изказванията му и все повече заприличва на бай Тошо, като го свалиха от пиедестала му. Тоя явно наистина си е повервал, че е велик. Велик е в алчността и глупостта си. Ония сватби по стадиони и останалите простотии с обръчите, купуването на гласове, изказванията за еврокомисията- това си е направо изкуфяване. Да си събира останалите кукундрили със златните ланци и да забиват по чукарите, където никой няма нито да ги види, нито да ги чуе. Елементарно човече с наполеонови комплекси.
103
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
*** произход на амет доан е ясен от 18 години
102
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Партията ДПС, не бе регистрирана от Българският съд, а от подопечният на другаря Петър Младенов съд. Надявам се, че достолепният създател на тъй наречената " Българска демокрация се пече в Ада.
101
0
 
17
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
е най умният и начетен политик на нашето време, а не някакви птиченца там, като Меди Доганов, дето даже не знае произхода му какъв е!
100
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си да се притесняваш!Ама то да е само до едното притеснение...
99
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
na sapun vsi4ki fesove izselnici i pomaci gadni da vrite dano i na ramazana s kurban ot dogan da vi 4erpqt
98
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Доган никога нама да прости на Костов за израза-Ръководството на ДПС е проклятие за България-1999г.Никога няма да му прости,че изгуби изборите в Кърджали през същата година.Само тогава Доган е губил Община Кърджали.Никога няма да му прости,защото само при Костов през 97г-.01г.ДПС беше извън власта, и той не можеше да краде.Омразата е огромна.Тъй като не е глупав, схванал е, че Бойко Борисов е случаен човек
97
0
 
17
 
! Отговори
изселника преди 15 години
Браво Соколе,Ти си единственния умен и далновиден политик на България, благодарение на тебе тя си има и правителство и Президент.ТИ направи така,че унижения, потъпкван народ вече държи съдбата си в свои ръце.Ти си героят който в най-трудните за нас години съумя дя намериш сили да се опълчиш срещу кървавия режим.Само една твоя дума беше достатъчна народът ни да се вдигне в бунт през 1989 година. Хелал да са ти всички жертви които дадохме по пътя към демокрацията.Браво СОКОЛЕ ти доказа и продължаваш да доказваш, че си Велик СИН на ВЕЛИК НАРОД.НЕ ЗАБРАВИХМЕ 1968-72 В РОДОПИТЕНЕ ЗАБРАВИХМЕ 1984-89 В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО-НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН!!!!ЛЕТИ И ТИ ВОЛНО В НЕБЕСАТА СОКОЛЕ-ЦЯЛ НАРОД ТЕ ГЛЕДА И ОПОЯНИЕ И ЖЕРТВОГОТОВНОСТ.ТЪПЧИ НИ, КАРАЙ НИ СЕ, БЛЪСКАЙ НИ- НО ТИ БЪДИ НА ВИСОКО-КАТО ЗНАМЕ-НА НЕДОСТИЖИМО ВИСОКО ЗАЩОТО ТИ СИ СИН НА ВЕЛИК НАРОД.ТИ СИ НАШЕ ЗНАМЕ!!!!
96
0
 
17
 
! Отговори
IVAN преди 15 години
TFA NE E PO TEMATA I ME IZVINETE A MA KAK BULGARIA SHTE SE OPRAVDAVA OT RUSNAK OT NEKAF TYP DOGAN DETY HI4 NE MU DREME KFO NI E NA NAS I TAM TUPITE TURCIIII DA MRAT BE HORA TFA IM E NUJNONA RQZANITE CHERNILKIIIIII
95
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Намерил се кой да говори за Костов и Борисов - най-омразния мазен фъфлещ нагъл тип. Те били командирчета, а той - *** нещастен, какво е, може би е много демократичен и работи прозрачно. Да си затваря фъфлещата уста, че ще го постигне народната любов и ще стане тревожно за него
94
0
 
17
 
! Отговори
OSMAN преди 15 години
TOZI SKAPAN FES!IZLAGA SE VINAGI.
93
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Кради соколе , кради , че тежки дни идват за мафията ти.Давай квото можеш в някоя оф-шорка на Кайманите че до някоя друго годинка ще ти конфискуват сараиите