Тревожната песен на Сокола

Доган: За първи път в този мандат не съм спокоен, изпитвам тревожност, но предсрочни избори не ме притесняват
4 авг 2008 08:02,
153
Тревожната песен на Сокола
Снимка: БГНЕС

"Шестият вот на недоверие мина, но това не значи, че като управляващи трябва да се успокоим", заявява лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за вестник "Труд".

Следващите 4-5 месеца ще бъдат особено тежки за правителството, подчертава Доган.

"За първи път в рамките на този мандат аз не съм спокоен, на моменти дори изпитвам тревожност", обяснява лидерът на ДПС.

По думите му причините са дълбоки:

- Този вот е провокиран от евродоклада. За първи път имаме сканираща оценка от ЕК и тя е сурова. Независимо от различните интерпретации на евродоклада истината е една - той представя изключително критичната нагласа на ЕК към нашата действителност по отношение спазване на правила и процедури, на критерии и формати, които взимат решения, категоричен е Доган.

- Ние показахме пред чиновниците на ЕК отсъствие на такива санкциониращи действия, комбинирани с възможност за автокорекции и самоконтрол. Ние все още не разбираме, че не техния език изискването "коригиращи действия" означава промяна на структурата, на кадровия състав, предефиниране на функциите на даден орган и нов режим на работа.

На въпрос защо си отиде от правителството Нихат Кабил, Доган отговаря, че се абстрахира от принципите за несправяне или за злоупотреба.

"Дори и те да отсъстват, има трети особено важен принцип - да си адекватен, да си на равнището на компетентността, която изисква постът, в случая зададените параметри от ЕК", категоричен е той.

Според Доган популистките квалификации за мафиотизиране на страната, изказани от лидера на ДСБ Иван Костов уронват престижа на страната.

"Ако има проблем, който действително е болезнен и тревожен, това е сринатият имидж и репутация на страната в западното съзнание", категоричен е той.

По повод на Бойко Борисов лидерът на ДПС заявява, че " Борисов е родено командирче, той е другото "Аз" на Костов.

"Двамата са равностойни в егоизма, суетата и самовлюбеността си. Но най-впечатляваща е приликата в диктаторските им маниери", допълва той.

Лидерът на ДПС подчертава, че не го притесняват предсрочните избори, притеснява го нагласата за конфронтация в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
na bogatiya moriat ustata na bedniya...
71
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
si ovca, vse niakoy ste ti bade ovchar...
70
0
 
17
 
! Отговори
J.B преди 15 години
Ей Дганчо , ако ми паднеш , така ще те конфронтирам , че свят ще ти се завие , гад нейдна ! Да си махате гадните мутри от нашата държава , че ще Ви е................................та !
69
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
нямат нация и вяра. за тях всичко е пари и това е. многострадални геновеви. така е навсякъде. приказка за стълбата...
68
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
si hapva, obsto se plasta. plastay dimitar obsti, kato ne ti seche glavata!
67
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Уважаеми, изглежда не си разбрал все още, че партийният член Иван Костов вече е история и в следващото НС той няма да е, нито пък неговата квартална партия! така че стига сте ни натрапвали теориите за някаква световна и медийна конспирация - много романи сте чели явно! Иван Костов е човек, който по силата на ситуацията не е в затвора, но и това може да се случи - някой ден! като начло Иван Костов трябва да се извини на всички симпатизанти и честни и порядъчни хора в БГ за действията си и бездействията си като министър председател и лидер на СДС: най престтъъпната приватизация в бившия източен блок, ликвидирането на БГА Балкан и иска за милиони към БГ по този повод, затварянето на блоковоете в Козлодуй без някой от ЕС да го е искал, бездействията на надежда Михайлова при ареста на медиците и н евероятното унижение за БГ през следващите 7 години, мафиотизирането на Държавата с активното съдействие на сивите кардинали Христо Бисеров, Йордан Цонев и Ал Бож и т.н. и т.н.! за тези неща тоя продажник трябва да се извини на народа си, а не някой на него да му се извинява! И си го вземете накрая тоя Иван Костов и го сложете в нафталина за историята, че ни омръзна да грачи в НС и да се прави на пророк Мохамед!
66
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
a be hmlet, da ne si mu pravil dna?! ti vij sebe si! :)
65
0
 
17
 
! Отговори
КЛАРА ДЕ ЛА ПОНТЕ преди 15 години
Прокуратурата може да се самосъзира за противоконституционната партия на етническа основа ДПС ! Прокурора може да повдигне обвинение срещу президента и да се обърне към народното събрание за ипейтчмънт с цел неговото отстраняване ! Прокурора мойе да поиска сваляне на имунитета и повдигане на обвинения на редица министри виновни за дескридитирането на България в международен мащаб , равносилно на национално предателство и нанесло икономически загуби на над 1 милиард евро ! Прокурора може да повдигне обвинение срещу множество медйи за корупция и дезинформация с цел облагодетелстване на партйи и групировки и нанасяне на щети за стотици милиони левове от пагубното зомбиране на хора с цел идването на власт на престъпна клика довела страната до национална катастрофа ! А за да стане това внукът на члена на ЦК НА БКП Борис Велчев трябва да изпълни закона и функцйите си , който той му дава ! Ако това не стане опозицията да поиска неговото отстряняване ! Всяко не изпълнение на по - горното не би дало положителни резултати за стабилизирането на страната !
64
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв *** , бе? Ти виждал ли си как изглеждат помаците, бе будала? Доган точно си прилича на татарин, примешан с *** кръв - леко монголоидна физиономия, матова кожа, доликоцефален череп, въобще има типичните онтропологически черти на урало-тураноидските антропологически типове...
63
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
pomak, sega tatarin i *** li stana? :)kratunki, kakvo li znacenie ima narodnostta? obama e negar, ama ste stane amerikanski prezident. sisto negri sa rice i powel...
62
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"Лидерът на ДПС подчертава, че не го притесняват предсрочните избори ..." Отворен за преговори?
61
0
 
17
 
! Отговори
просяк преди 15 години
Крокодилски сълзи. Агента манипулира простолюдието и знае ,че пак ще е.Разделяй и владей опозицията е разединена и се дърля. В резултат на това заедно с бетонните чутори от БСП той пак ще се намърда в политиката,а ние ще духаме тапетите.
60
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Абе много поетично заглавие за един долен престъпник
59
0
 
17
 
! Отговори
Хасково преди 15 години
Именно този човек се опитва да конфликтира нацията ни. Бил притеснен хаха - По скоро се радва. Стратегия разделяй и владеи!
58
0
 
17
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
Доган е човек на червената задкулистна вихрушка и манипулира мюсулманското население и ромите в полза на многократните грабители на България , криещи се зад МУЛТИГРУП и други подобни крупни групировки и спонсориращи организираната престъпност ! Доган , Жорж Ганчев , Волен Сидеров и Бойко Борисов са кукли на конци , който нямат свое мнение ! Те изпълняват мнението на другите , като например мнението на Александър Лилов и задкулистният му център за стратегически иследвания . След като обществото разконспирира действителните намерения на Волен Сидеров , на хоризонта усилено взе да се натрапва Бойко Борисов . Иван Костов даде идея или предприеме политически ход , медйите налагат информационо затъмнение и хоп слд два - три дни Бойко Борисов тъй и тъй ! Кой напътства репортери и журналисти да правят тези трикове може само да гадаем ! Но е ясно като бял ден , че се цели да се отвлече общественото внимание от ДСБ и Иван Костов . ЕС ни каза и показ , че завръщането на Симеон Сакскобурготски е върнало БКП - мафията на власт ! Това се крие зад дипломатичните изявления на ЕК и ОЛАФ ! А никой не казва нищо лошо за Костов ! По времето на мандата му имаше само суперлативи от страна на ЕС запада като цяло и инвестиционият емидж бе на особено високо равнище ! Доклада е един вид подкана към управляващата престъпна клика ДА СЕ ИЗВИНИ НА ИВАН КОСТОВ И САМА ДА ГО ПОКАНИ ЗА ПРЕМИЕР !
57
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
dali e tatarin, ili tsiganin, ili turchin ili.. e bez znachenie! vajnoto e, che e SOKOL. tova oznachava, che e postaveno litse na BKP-TO. KAK INACHE, BEZ DA RABOTI KAKVOTO I DA E, DA SI POZVOLYAVA DA DAVA AKAL I DA KRADE!
56
0
 
17
 
! Отговори
Patriot преди 15 години
Ахмед Доган, 12. юни 1990г. :"За своето съществуване, за своята сила и за постигнатите успехи, ДПС е задължено на обстоятелството, че съществува Турция. От страх пред силата на Турция българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите. Страхуват се от нас, тъй като зад гърба ни е Турция!"Адем Кенан (лидер на Турската демократическа партия), 21 октомври 1993:Обявява пред журналисти във Варна, че в България вече е поставено началото на административна автономия, тъй като на много места в райони на страната кметове и общински съветници са български турци.Ахмед Доган, в. "Стандарт", 8. ноември 1995 г. :"Ако етническият проблем в Босна се разрешава по военен път - с кръв и оръжие, аз искам в България да се разреши по парламентарен път!"( т.е. административна автономия, икономическо и демографско завладяване от страна на турците! )Ахмед Доган на пресконференция в изборната нощ за Евродепутати:"Не ДПС не е готово да управлява, а българския народ не е готов!"( т.е. според него ние все още не сме готови да бъдем управлявани от ДПС, но ДПС има за цел това да стане някога! )
55
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"Тревожно" му е разбира се, няма как! ЕК му поречи да краде, и за да отклони вниманието пак заговори за етническо напрежение! такова ще има, докато в Кърджали например зад официални изяви на кмета Азис се развяват турски знамена а на годишните събори се говори за влизане на ДПС в съдебната власт и прочие! Етническотро напрежение го пораждат с действията си такива като N40, които си мислят, че Корана е бойно знаме, а всеки правоверен е знаменосец! И политиците на ДПС, които решават, че всеки техен братовчед, нелегално влязъл в БГ да лови калкан е добре дошъл и българските граничари трябва да го почерпят с кафе и чай, а ако не дай си боже си изпълнят служебните задължения и му набият обръчите....сещайте се!!!!!!!!!! Когато един политик решава, че щом неговата рая трябва ад се управлява чрез страх, изнудване и заплахи, това е позволено и за другите общности - става опасно! А "Труд" взел метани да му прави! В това интервю няма нищо ново - същата позиция, изказана чрез нови думи!
54
0
 
17
 
! Отговори
OSMİ преди 15 години
AKO NAMERITE BALGARI V BALGARIA DA GLASUVAT ZA SEBE SI ..DA PRAVA SI TOGAVA..AMA UVI SAMO TSIGANI I TURCI A SLED 10 GOD. SAMO TSIGANI I PARTIATA NA VLASTTA SHE E MANGALSKA .
53
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Единственото спасение за България е масово гласуване, но като гледам как мен ме е налегнала апатия, съм песимист