Ще строим магистрала "Люлин", ама друг път

ЕК ни спря плащанията по два инфраструктурни проекта - магистрала "Люлин" и проекти по трансевропейската транспортна мрежа
14 авг 2008 10:39,
28
Ще строим магистрала "Люлин", ама друг път
Снимка: Булфото

Европейската комисия спря временно междинните плащания по два инфраструктурни проекта, съобщиха от финансовото министерство.

Преустановени са плащанията по проектите "Магистрала Люлин - Околовръстно шосе на София до разклона за Даскалово" и "Техническа помощ за подготовката на пътни проекти по трансевропейската транспортна мрежа в България".

Плащанията са спрени след изпратено писмо на генералния директор на Главна дирекция "Регионална политика" на ЕК Дирк Анер до министъра на финансите.

От ведомството на Пламен Орешарски твърдят, че в писмото се обръща внимание на три основни въпроса, по които правителството предприело мерки и изпълнява конкретни планове за действие.

По първия въпрос правителството вече е взело решение за възлагане на допълнителен одит на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" /ФРПИ/ от страна на външна одиторска компания.

По втория въпрос е одобрен актуализиран план за действие за засилване на системите за управление и контрол на ФРПИ, като вече са изпълнени и конкретни мерки от него: приети са промени в Закона за пътищата, назначен е нов изпълнителен директор на агенцията и се работи по подзаконовите нормативни актове.

За решаването на третия проблем, поставен в писмото, правителството планира: /тук следва сложна терминология - бел. ред./ мерки за укрепване на системите за управление и контрол, които са отразени в актуализирания план и са част от цялостния План за изпълнение на мерките, свързани с управлението на средствата от ЕС, одобрен от Министерския съвет на 7 август т. г.

Вижте пълният текст на писмото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
shhh преди 15 години
Zdraveite ta zna4i da si doidem na dumata kazvate 4e BSP sa kradqli i takiva neshta... parvo bsp nishto nesa krali a taka nare4enite korumpirani slujiteli vtorote e 4e kato neznaete kakvo e stavalo po dobre ne obvinqvaite .... No naistina BSP trqbva da vzemat merki i da opravqt tazi kasha....
6
0
 
0
 
! Отговори
Manheimn преди 15 години
Привет,абе не знам кои магистрали минават ПРЕЗ населеното място, я ме светни, че не мога да се сетя? Пограй него- да! И има по 3-4 табелчици ausfahrt за да влезеш в града :-) нещо подобно като покрай Люлин ;) Айде със здраве и не прекалявай с бирата :-D
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това правителство ще бъде пряко виновно за смъртта на поне няколкостотин души, които ще загинат тази година по нашите пътища точно и само поради отвратителното им състояние. То е толкова корумпирано и некомпетентно, че не е в състояние дори да усвои парите, които му се подаряват. И тъпите и самозабравили се ***, които отговарят за този сектор (както и за повечето от останалите, впрочем) трябва да са наясно, че това престъпление няма да им бъде простено
4
0
 
0
 
! Отговори
spd преди 15 години
Zdravei,jiveq v Rhein Ruhr (nadqvam se che ti govori neshto ako ne pitai chichko Google) i tuk magistralite sa kato paqjina. vsichki minavat PREZ naselenoto mqsto :D. No v interes na istinata kato se razhojdash pesha nikoga nqma da se dosetish che naokolo ima tolkova magistrali. Imat si shumoizolacionni pregradi i vsichko e ozeleneno. taka che ako v Lulin stane kato v Rhein Ruhr moje samo da si shtastliv che jiveesh tam ;)pozdravi i gleidaite po optimistichno na neshtata!!! Mahnete BSP zashtoto samo vi kradat!!!aide ..vsichko dobro :)
3
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
ще ни излезе мафиотското управление на БСП (k) и ДПС.незнам откъде бойко ще намира пари за околовръстното...без южната дъга е ад в софия.гласувайте за партиите от ЕНП, това е единственият шанс за страната.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ivanova преди 15 години
Бих добавил, че като живущ на бул. "Възкресение" съм възмуген: денонощно се движат самосвали с пръст и след това празни по бул. "Възкресение". Луднахме, не можем да спим, не можем да дишаме, страх ни е да пресичаме... Трябва да се измисли решение за облегчаване на този УЖАС.
1
0
 
0
 
! Отговори
Toneva преди 15 години
Радвам се, че са спрели парите за магистрала "Люлин", защото мисля, че е несправедливо да се строи магистрала през населено място, в случая Мало Бучино! Имаше протести, ама безрезултатни! Какви бяха тези инженери, какви бяха тези специалисти, които одобриха магистрала, която минава през населени места!!!