Политици под ръчичка с олигарсите

Ако до октомври няма резултати, напълно реална е опасността от спиране на парите по оперативните програми за страната ни, изтъкна Кръстьо Петков
31 авг 2008 17:51, Красимир Ангелов
25
Политици под ръчичка с олигарсите
Снимка: БГНЕС

„Политиците са богатите у нас и те са ръка за ръка с олигарсите“, заяви  лидерът на Обединения блок на труда Кръстьо Петков.

Според него България има исторически шанс да се пребори с олигархията благодарение на членството си в Европейския съюз.

Петков изтъкна, че посещението на ръководителя на Европейската служба за борба с измамите у нас ОЛАФ през август е всъщност последно предупреждение към България да покаже конкретни резултати и наказани за злоупотребилите с пари от ЕС.

„Ако до октомври такива резултати не бъдат показани, напълно реална е опасността от спиране на парите по оперативните програми за страната ни“, изтъкна отново Кръстьо Петков.

Председателят на Обединения блок на труда бе категоричен, че правителството не трябва да дава 60 млн.лв. на млекопроизводителите, докато не получи одобрението на ЕК, но отбеляза, че трябва да се намерят начини за подкрепа на българското производство.

По инициатива на новосформирания граждански експертен съвет за наблюдение усвояването на средствата от Европейския съюз, най-вероятно през октомври, страната ни ще бъде домакин на международна конференция за пресичане на корупцията с евросредства.

В нея ще участват експерти от държавите-членки на ЕС, българските им колеги и представители на гражданския сектор, обяви Петков пред БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Петко Войвода преди 15 години
Замразено пиле сьм виждал , но замразен комунист не !!! Това е реплика на Константин Трен4ев по повод замразеното 4ленство в БКП от тоя на снимката от преди 12-години когато се подвизаваше като Вожд на независимия синдикат КНСБ--- за акьл се ходи на у4илижте, а ти нежтастнико вьрви се грьмни някьде и не ни занимавай сьс твоите простотии-- Мрьсен Ш И Б А Н Комунист !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти затова ли влезе в политиката? Защото там били богатите,а? А синдикалният милионер Желяско Христов неще да набутва олигарсите,затова държи на тези 260лв.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хванете се с твоят приемник в КНСБ Желяско Христов ,който предлага 260лв. мин.работна заплата за 2009г. та оправете и коруцията в Б-я .Егати ти нахалитетите ....
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАВО, БЕ - ТИ НАПРАВО ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА. АМИ ТО ТОВА СИ СЕ ЗНАЕ, САМО ЧЕ КОЙ ДА СЕ ПРЕБОРИ С КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПРЕСТЪПНИТЕ ОЛИГАРСИ, КОГАТО И НОЖЪТ И ХЛЯБЪТ Е В ТЯХ, КАКТО СЕ КАЗВА - А ИМ ГО ДАДЕ, ТЪПИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД - НЯМА ДРУГА НАЦИЯ, КОЯТО ТЪПО И УПОРИТО НА ВСЕКИ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВА ЗА ЕКЗЕКУТОРИТЕ СИ